HTML

Laci Today

Horoszkópom dupla ikrek. szakértők aszongyák, ez bármire mentség lehet. Háromszor estem motorral, de ebből egyszer úgy, hogy csak toltam. Mit is írjak magamról? Harmincvalahány éves vagyok, Eszter és Péter apukája, Pomázi Suttyó, Belvárosi Csávó, Agresszív ex-Vízihokis, Őrült Biciklista, Potyakajakos, Repülőgéptervező. Egz utazásiirodában dolgozom, és akit melegebb éghajlatra küldök, még meg is köszöni, és fizet is érte. Egy fontos infó rólam: BÁRMIT el tudok rontani anélkül, hogy bántanám. Távirányító, mobil.... most épp a cégesmobil egyes gombja nem jó. Nincs valakinek egy felesleges egyes gombja? Meg egy kilóméterspirál is kellene. Ha olvastad a blogomat, mindenkinek RIHAJ!-jal köszönj, erről ismerik meg egymást a Laci Today olvasók! És ha tetszett, amit olvastál, holnap is klikkelj, mert minden nap új bejegyzés!

Friss topikok

  • Kincskereső: Rihaj! Régen jártam erre, most hirtelen kíváncsi lettem Épp röhögök ezen a cikken, mikor a férjem ... (2016.01.19. 23:26) Széthagyom, és?
  • Laci Today Magazin: @Hidegen: de, átmentem? :D (2015.11.03. 11:00) ismétlés!
  • Laci Today Magazin: @Hidegen: köszi :) (2015.11.03. 10:57) Nehéz döntés
  • Laci Today Magazin: @-bobolysza-: .. mondjuk... meghajtanám... (2014.12.01. 08:38) adventi koszorú
  • Laci Today Magazin: @vén betyár: az semmi, állítólag Dugovics Titusz sem létezett... ha így folytatják, elfogy az össz... (2014.11.04. 19:43) akkor már inkább...

Linkblog

Nyelvészkedős

2011.01.11. 09:58 Laci Today Magazin

Rihaj!

A tegnapi szómagyarázás után, a mai napra egy kis nyelvészkedést szántam:

JESSZUSKRISZTUS
Van nekem egy kedves nagynéném, és nemrégiben a nagycsalád együtt,  német rokonainkkal volt étteremben. Nagynéném unokái még kicsik, és rohangáltak. Többször rájuk szólt, de amikor már a férfivécébe is bementek, gondolta utánuk megy, mert ez mégiscsak túlzás. Benyitott, és ott egy épp a dolgát végző úriembertől kért hirtelen elnézést, és kihátrált, persze a gyerekeket terelgetve maga előtt. Nos, ezt a sokkoló élményt azonnal el is akarta mondani német rokonainknak, akik az asztalnál ültek, de nem nagyon tud németül, ezért a következőképp adta elő:
-Kinder, LAUFEN, kinder-toalett, ich-toalett, JESSZUSKRISZTUS!, ich, kinder, toalett!
Mindenkinek világos?

EMAILCÍM
Namost, ő nem végzett nyelvszakon, ÉN ezzel szemben angol-orosz szakos nyelvtanárként végeztem, úgyhogy nem a Jesszuskrisztus a gáz, hanem az emailcím...
Ugyanis az imént kínai kollegámnak angolul magyaráztam el, hogy ami mailt küldeni akar, más címre küldje, mert megváltozott a címzett emailcíme:
-Hey Carlos, don't send that to her old email, because her EMAILCÍM has changed!

Egyébként Carlos értette. Ez abból adódhat, hogy már ismer egy ideje, és eligazodik a gondolataim között.
Amúgy TUDOM, mi az 'emailcím' angolul, csak a fenti esetben úgy hadartam, hogy nem bírtam követni a gondolataimat.

A SAJÁT FIAMAT SEM ÉRTEM MÁR!
Azt azért vegyük figyelembe, hogy a fiam még kisember. A történetet fordítva momdom el, hogy érthető legyen. Előbb a friss történés, AZTÁN az előzmény.
 Szóval ülünk az autóban pirosnál, egyszercsak hátsóülésről nagy erőlködéshang. Kérdem is, hogy:
-Mibaj, Peti?
-UHH , NEM MEGY!
-MI nem megy????
-HÁT NEM MEGY, APAA!!
-Jó, de mi?
-A lámpa!
-Milyen lámpa?
-JAAAJ APA, HÁT A PIROS!

Ugye mindenkinek érthetetlen? (nem nyelvészkedés, de érthetetlen).
Nézzük az előzményt: még nyáron szórakoztam Peti fiammal, hogy hát ugye a közlekedési lámpa valamennyire kiszámítható,mész hosszú nyílt úton, zöldhullám van, a távolban még piros, de tudod, hogy mire odaérsz, zöld lesz. És akkor villogsz a varázserőddel: erősen a lámpa felé mutatsz mind az öt ujjaddal, mintegy varázsolsz, és lám, a hároméves gyerek simán elhiszi, hogy zöldet varázsoltál. El is dicsekszik vele a haveroknak meg minden.Hogy milyen apukája van neki.
Sőt, Petit is megtanítottam varázsolni! Amikor állunk a pirosnál, és látom hogy a zebránál már villog a zöld, mondom neki, hogy "na Peti, MOST erőlködjünk!" és lám, a lámpa zöldre váltott.

Ez még nyáron történt. Petinek több hónap után, nemrég jutott eszébe, hogy a francnak van kedve várni a pirosban, és át akarta állítani a lámpát zöldre.

Rendes gyerek.

Mára az utolsó nyelvészkedős:
egy csoport utazna Samos szigetére, csoportajánlatot kértem a Olympic Airwaystől. Ezt a választ kaptam tőlük:
-------------------------------
 Αγαπητέ Επιβάτη, 
Το αίτημά σας με ημερομηνία 10/01/2011 έχει καταχωρηθεί και θα επεξεργαστεί το συντομότερο δυνατό. 
Παραμένουμε στη διάθεσή σας. 
Με εκτίμηση,

Olympic Air
Reservations
------------------------------
Ki mit ért belőle?
Ezúton jelzem, hogy NEM AZT KÉRDEZTEM TEGNAP, HOGY HÁNYADIKA VAN!!!!!!

Üdv!
Laci Today

utóirat: egyéb varázslásokat is lehet tanítani kis hároméveseknek. Például amikor a pomázi Spar áruház fotocellás ajtaja előtt mondom, közeledve gyalog, hogy "Peti, nyisd ki az ajtót", és ahogy megyünk, Peti az ajtó felé int mindkét kis karjával. És persze az ajtó kinyílik, jókor köll szólni a gyereknek.
A gond az, hogy amíg fizetsz a kasszánál, a gyerek addig a kijáratnál nyitogatja az ajtót. A végén a biztonsági őr odajön hozzám, kérdően a gyerekre mutat. Ilyenkor azt kell válaszolni, hogy
-Ja, csak Jedi-képzés.
 

5 komment

Címkék: képzés jedi emailcím piroslámpa nyelvészkedős jesszuskrisztus

A bejegyzés trackback címe:

https://lacitoday.blog.hu/api/trackback/id/tr392576040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. Körömlakk ® 2011.01.11. 11:52:45

neeem, nem traktállak a saját gyerekem történetével, dede.
Ő egy időben mindenre aszonta, tetejő. demmmindenre. így azért nehéz volt.
aztán eccermeg aszonta; anya nézzük a bibladójt. miiiit? bibladójt.
kérlek, ez kétheti erőteljes agymunka után kiderült, hogy az akkor a tévében induló, és rommá reklámozott BIGBRÁDÖR volt.
és de, tudok hejesen írni. de nem akarok, ez így sokkal izgibb.

Laci Today Magazin · http://www.lacitoday.blog.hu 2011.01.11. 13:38:38

@Dr. Körömlakk ®: valszeg ő vótt a legfijatalabb bigbadójnéző.
Nade, a "tetejő" jelentésére nem derült fény.
Lányom meg rádióbemondósat játszott itthon, és mondta, hogy "Kedves Ürhem es Hangaim". A legdurvább azonban az volt, amikor egy este jövök haza, négyéves lányom kint ül az előszobában, ölében asszony retikülje, arcán mély szomorúság. Kérdem mi a baj:
-Semmi, csak várom a HÉVet!
JA! ugrottam is odébb, nehogymá a saját előszobámban gázoljon halálra a hév.
Nem is járunk hévvel. Honnan tudja, hogy olyan ritkán jár, hogy ilyen szomorú arccal várja?

Dr. Körömlakk ® 2011.01.11. 14:10:43

@Laci Today Magazin: :D
de jól nevettem :)
tetejő? dehogynem! írtam; MINDEN-t jelentett. mindenre azt mondta. a samponoskupára, az ételre, csillárra, kutyára, telefonra, kakira, fűre, mamára. tetejő. azonnal tudtam, hogy bármi lehet, és igazam is lett, az bizony bármi volt! azért okos volt az én nemegészen másfélévesem :)

Laci Today Magazin · http://www.lacitoday.blog.hu 2011.01.11. 14:18:17

@Dr. Körömlakk ®: Ti kupából mostok hajat? Nálunk... majdnem ellőttem, milyen samponunk van, de posztgyanús, ezért nem mondom el.
süti beállítások módosítása