HTML

Laci Today

Horoszkópom dupla ikrek. szakértők aszongyák, ez bármire mentség lehet. Háromszor estem motorral, de ebből egyszer úgy, hogy csak toltam. Mit is írjak magamról? Harmincvalahány éves vagyok, Eszter és Péter apukája, Pomázi Suttyó, Belvárosi Csávó, Agresszív ex-Vízihokis, Őrült Biciklista, Potyakajakos, Repülőgéptervező. Egz utazásiirodában dolgozom, és akit melegebb éghajlatra küldök, még meg is köszöni, és fizet is érte. Egy fontos infó rólam: BÁRMIT el tudok rontani anélkül, hogy bántanám. Távirányító, mobil.... most épp a cégesmobil egyes gombja nem jó. Nincs valakinek egy felesleges egyes gombja? Meg egy kilóméterspirál is kellene. Ha olvastad a blogomat, mindenkinek RIHAJ!-jal köszönj, erről ismerik meg egymást a Laci Today olvasók! És ha tetszett, amit olvastál, holnap is klikkelj, mert minden nap új bejegyzés!

Friss topikok

  • Kincskereső: Rihaj! Régen jártam erre, most hirtelen kíváncsi lettem Épp röhögök ezen a cikken, mikor a férjem ... (2016.01.19. 23:26) Széthagyom, és?
  • Laci Today Magazin: @Hidegen: de, átmentem? :D (2015.11.03. 11:00) ismétlés!
  • Laci Today Magazin: @Hidegen: köszi :) (2015.11.03. 10:57) Nehéz döntés
  • Laci Today Magazin: @-bobolysza-: .. mondjuk... meghajtanám... (2014.12.01. 08:38) adventi koszorú
  • Laci Today Magazin: @vén betyár: az semmi, állítólag Dugovics Titusz sem létezett... ha így folytatják, elfogy az össz... (2014.11.04. 19:43) akkor már inkább...

Linkblog

Távirányítós poszt

2010.11.17. 09:34 Laci Today Magazin

Rihaj!

NEHÉZ ÜGY a karácsonyi ajándékozás, mindig is az volt. A nagyobbacska gyerekek a "mit kérsz karácsonyra" kérdésre végeláthatatlan felsorolásba kezdenek, a kisebbeknek viszont általában van EGY kívánságuk. Így tehát a majdnem-négyéves Petivel beszéltem ma reggel, ugye dec06 Mikulás, dec24 karácsony, és a szülinapja meg szinte azonnal ezt követően, január valahányadikán van:
-Peti, mit kérsz szülinapra?
-Taktolt! Nagy szálga taktolt, malkolóval az elején!
-És mit kérsz a Jézuskától?
-Taktolt!
-... és a Mikulástól mit kérsz?
-Nem tudom! Tudtam, de moszt nemtudom... TAKTOLT!

Remélem, hogy a fiam nem akar TSZ-elnök lenni (megnyugtatott, hogy ő lendől lesz, és mindenkit lepisztolyoz majd, főleg a losszembeleket és a hétfejű szálkányokat).

Nakérem, ha a fiamból nem lehet egy normális szót kihúzni, hát belőlem se többet!
Volna kolleginának egy kis olyan munkája, amit csak nyitvatartáson kívül tud megcsinálni, kb egyórás meló.
Ezért felajánlották neki tegnap, hogy menjen haza három órával hamarabb (kettőkor) és jöjjön be ma reggel egy órával előbb (nyolcra) és csinálja meg a melót.
Aztán mondtam, hogy VAN jobb ötletem, nemár mindent  NEKI kelljen csinálnia szegénynek: ÉN hazamegyek kettőkor, és ma reggel Ő bejön korábban!
Végül ő ment haza, persze a mobilját az irodában felejtette... mondtam is, hogy gyorsan csörögjünk rá, hogy jöjjön vissza érte.

Egyik főnökömnek egyébként pusztán azért van két mobilja, és ezt nyilvánosan fel is vállalja, mert az egyiket HASZNÁLJA, a másik meg mindig a retiküljében van.
Tehát amikor nem találja a telefonját, akkor mindig van egy, ami megvan, és arról meg lehet csörgetni a másikat.

Nekem az egésszel az a bajom, hogy én a TÁVIRÁNYÍTÓT nem találom soha, és azt meg se lehet csörgetni!!!
Ugye először volt a csattogóstévé nyolc csatornával, ha csatornát akartál vlátani, odamentél, és erőből ráböktél, a szomszédban is hallatszott, ahogy átkapcsoltad.
Aztán jöttek az érintős verziók, még mindig oda kellett menni, de már elég volt csak hozzáérni. Gyerekként boldog játék volt húzogatni végig az ujjunkat a nyolc csatornán, amíg valaki fejen nem vágott érte.
Ezután jöttek be a távirányítós tévék,  és a távirányító rendszeresen nincs meg. Hiszen hol a helye?
A férfi kezében.
De a férfinak ki kell menni retyóra, útközben valahol leteszi a távirányítót, és utána egy órát kell keresni.
A legkedvesebb dolog a világon, amikor nézel valamit, ELKEZDŐDIK A REKLÁM HANGOSAN, és gyorsan le kéne halkítani, és nincs meg, és a fiad mondja, hogy "hádde apa, ott van!"
HOL? "hát ott", de az nemaz, az valami másnak a távirányítója (házimozi, videó, hifi, beltériegység, garázs, nagypirosgombazoroszokellen, satöbbi, de NEM a tévéé).

Én abban látom a megoldást, hogy:
-venni 8-10db távirányítót mindenhez, ezeket elszórni a lakásban, így MINDENKÉPPEN van egy a kezed ügyében
-vagy maradjon csak EGY távirányító, hosszú vastag nehéz vasláncon a tv-hez erősíted
-vagy: van valakinek még nyolccsatornás csattogóstévéje? Nekem elég lenne nyolc csatorna, úgyis csak a Barátok köztet nézzük, meg a Született Feleségeket és a Minimaxot! Arról nem beszélve, mekkora élmény amikor kikapcsolod, és megy össze a képernyő, a végén csak egy picike pont marad vagy 8-10percig még a képernyő közepén...

Távirányítóhoz már csak egyetlen hozzáfűznivalóm lenne, de ez nem a tévéhez volt. Kettővel ezelőtti munkahelyemen a város több pontján tartottunk fenn irodákat, és egy alkalommal helyettesítettem az egyikben. Új hely, az ember ismerkedik dolgokkal... üldögélek a helyemen Valaki asztalánál.. vannak rajta mindenféle mütyürök: síelős Kinder-nyúl, rúzs (lány helyén ülök), eldobható borotva (???????????), és egy kis kulcstartó-távirányító. Van rajta egy gomb. Teccik! Férfi vagyok: játszom a távirányítóval... minek lehet a távirányítója ez, így önmagában? Nyomjuk meg és figyeljünk..
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
Az iroda a belvárosban volt,nagy pénzforgalommal, ez én a pánikriasztó távirányítóját használtam. Szólt ezerrel, és be van kötve a rendőrségre, ha ezek kijönnek potyára, az állítólag hatvanezer forint, ÉS NINCS MEG A LEMONDÓKÓD!
A lemondókódot AZ a kollega tudja, aki otthon van betegállományban.
Felhívjuk.
-Kéne a lemondókód
-Tessék?
-KÉNE A LEMONDÓKÓD!
-Mi a franc szól a háttérben kapcsoljátok már ki, mi kéne??
-A   L E M O N D Ó K Ó D
-Jaaaa?? A PÁNCÉLBAN VAN JOBBRA HÁTUL LENT A SZÁMLATÖMB ALATT!

Mektaláttuk.

Negyed óra telt el, a rendőrök még -szerencsére? És ha éles helyzet lenne? - SEHOL, hívjuk hát a megadott számot:
-Haló, téves riasztás történt, le szeretnénk mondani!
-TESSÉK? NEM ÉRTEM!
-TÉVESEN RIASZTUNK, LE AKARJUK MONDANI!!!

Aztán nagynehezen sikerült költségmentesen lemondani ("a fiúk még nem indultak el" ), aztán leb..ni őket, hogy ennyi-idő-alatt-nem-értek-ki-szégyeljék-magukat-milyen-szolgáltatás-ez.

Na de EZ a távirányító legalább kéznél volt!

Visszatérve a karácsonyi ajándékozásra: TV-távirányítót kérek.
SOKAT!

Üdv!
Laci Today

4 komment

Címkék: riasztás távirányító téves petiduma

A bejegyzés trackback címe:

https://lacitoday.blog.hu/api/trackback/id/tr42454245

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.12.16. 11:25:10

Én nem értek az ilyenekhez, de a nagyobbik fiamnak van egy olyan telefonja, ami távirányító is (vaterázta használtan). Áruházakban is szokta volt időnként az RTL helyett az EchoTv-t vagy a HírTv-t beállítani, vagy lenémítani a harsogásukat. Létezik az az összeg, amiért eladja, és akkor felhívhatod a távirányítódat is...

Kitalátor (másként) gondolkodó · http://kitalator.blog.hu 2010.12.16. 12:39:57

@Laci Today Magazin: Nem is gondoltam volna, hogy már víz alatt van a nappalitok...

Laci Today Magazin · http://www.lacitoday.blog.hu 2010.12.16. 12:51:08

@Kitalátor - a legnagyobb mikroblogger: csak árvíz esetére kérdem. Ma már bárhol bármikor előfordulhat árvíz, vörösiszaptámadás, vagy nyugdíjeltörlés, tudod!
süti beállítások módosítása