HTML

Laci Today

Horoszkópom dupla ikrek. szakértők aszongyák, ez bármire mentség lehet. Háromszor estem motorral, de ebből egyszer úgy, hogy csak toltam. Mit is írjak magamról? Harmincvalahány éves vagyok, Eszter és Péter apukája, Pomázi Suttyó, Belvárosi Csávó, Agresszív ex-Vízihokis, Őrült Biciklista, Potyakajakos, Repülőgéptervező. Egz utazásiirodában dolgozom, és akit melegebb éghajlatra küldök, még meg is köszöni, és fizet is érte. Egy fontos infó rólam: BÁRMIT el tudok rontani anélkül, hogy bántanám. Távirányító, mobil.... most épp a cégesmobil egyes gombja nem jó. Nincs valakinek egy felesleges egyes gombja? Meg egy kilóméterspirál is kellene. Ha olvastad a blogomat, mindenkinek RIHAJ!-jal köszönj, erről ismerik meg egymást a Laci Today olvasók! És ha tetszett, amit olvastál, holnap is klikkelj, mert minden nap új bejegyzés!

Friss topikok

  • Kincskereső: Rihaj! Régen jártam erre, most hirtelen kíváncsi lettem Épp röhögök ezen a cikken, mikor a férjem ... (2016.01.19. 23:26) Széthagyom, és?
  • Laci Today Magazin: @Hidegen: de, átmentem? :D (2015.11.03. 11:00) ismétlés!
  • Laci Today Magazin: @Hidegen: köszi :) (2015.11.03. 10:57) Nehéz döntés
  • Laci Today Magazin: @-bobolysza-: .. mondjuk... meghajtanám... (2014.12.01. 08:38) adventi koszorú
  • Laci Today Magazin: @vén betyár: az semmi, állítólag Dugovics Titusz sem létezett... ha így folytatják, elfogy az össz... (2014.11.04. 19:43) akkor már inkább...

Linkblog

Hogyan rontsuk el egyetlen fiunkat?

2012.09.18. 21:22 Laci Today Magazin

Rihaj!

van ez a leszármazottam, kettő van, de csak egyikük fiú, név szerint Péter, becenév szerint Kisember, Peti, Fickó, Muki, Jakab, Gumiarc, Mókásember, Rumcájsz (amiért balatonon a csúszdás néni elkerekítette a szemét, mert mondom Petinek,  hogy... navárjál szó szerint idézem:
LT: "Rumcájsz, te is kipróbálod?", mire a néni hót komolyan:
néni: EZ A NEVE?????
LT: Nem. Miért? )

Egyszóval van nekem ez a kedves és jólnevelt kisfiam, aki mindig mindent megköszön, és vele példálóznak az oviban, és vele szemben ott van Olivér, aki Peti csoporttársa, egy nagy állat, egy fejjel nagyobb mindenkinél, és bizonyos családi feszkók háttérbenhúzódása miatt ő a helyi agresszív kismalac.
Kb mindenkit bánt, Petit is, néha hoz haza egy foltot, karmolást, de Petinek még jó, mert Alex vitt már haza harapásnyomot is, és én hiába mondom Petinek, hogy védje meg magát, ő egy szelíd gyerek, és nem bunyózik.
Igaz, hogy rosszak az erőviszonyok, éppen ezért én próbáltam felvértezni a fiamat olyasmikkel, hogy
-Vannak a teremben fém játékok?
-Van, pl egy kis matchbox autó, meg van egy naagy traktor...
-Na, az a traktor!  Van súlya?
-Jó nehéz és zöld színű!
-Tökéletes! Azzal kell telikarból fejen vágni Olivért. Nem hasba, mert az puha, hanem fejbe, mert az kemény és ott jobban fáj.

Imígyen próbáltam vadítani az én szelíd gyermekemet, de hasztalanul.

Ám idén meglett az áttörés. Látott valami karatés rajzfilmet, azóta egyfolytában karatézik, kimegy a fűzfához, és irtja rajta a sárkányokat, a fűzfa meg nem győz zizegni hozzá. Végre kapható lett tehát az önvédelemre, aminek én gigászian nagymestere vagyok.

Ovis korban a verekedést általában az dönti el, hogy ki a nehezebb, hiszen nincs konkrét verekedés: a nehezebb fellöki a könnyebbet, aki ezután sír, vagy a rosszabbkislány meghúzza a jobbkislány haját, aki ezután sír, A megharapja B-t, C szétkarmolja F-t és így tovább, egyszóval röviden lezárják a dolgokat.
Olivér meg továbbra is bántja Petit, ezért első körben, mivel a fiúk nem húzgálják egymás haját, a fellökésre mentünk rá.
És jött is Olivér, és Peti békésen fűzte Zsófi agyát (Zsófi megkérte Petit, hogy majd legyen a férje ha nagyok lesznek), Olivér meg jött és elrángatta Zsófit, mire Peti, a lovag, tanításomhoz híven: távolról teljes erőből nekirohant Olivérnek.
Nemhogy felöklelte a nála nehezebbet, hanem a mozgási energia következtében Olivér konkrétan a taknyán csúszott el a helyszínről, majd elsomfordált.

Én itthon megdícsértem a fiamat, végre kiáll magáért meg a barátaiért.

Tanítottam neki pár olyan ütést és rúgást is, ami jóval-nagyobbak ellen is hatásos. Ugye, mivel a másik jóval nagyobb, nem elég szimplán megütni, ÚGY kell, hogy a másiknak elmenjen a kedve a folytatástól.
Erre ma jön haza:

-Apa, megvertem Olivért! - ezt azért a méretkülönbség miatt nehéz elhinni, tehát érdeklődök a részletek iránt:
-Hogy történt?
-Hát én egy kicsit hozzáértem, erre ő...
-ÁLLJ, hogy érted, hogy hozzáértél?
-Hát úgy, hogy odamentem és hozzáértem!
-Najó. Inkább mutasd meg, hogyan értél hozzá, játékból én vagyok Olivér.

Térdre is álltam a valósághűség kedvijér.

Peti meg odajött és "hozzám ért", konkrétan gyomorszájon vágott ökölből, lentről felfelé (hogy beszoruljon a levegő).
-Te, hát ez nem "hozzáérés"!!!! És ő utána mit csinált?
-Meg akart ütni, én gyorsan odébb ugrottam, ő meg elesett és sírt!!


És TANULTAM pszichológiát négy évig, szóval nem AZZAL nevelsz amit mondasz, hanem ahogyan élsz, amit a gyerek lát rajtad.
Tehát ne mosolyodjál el büszke apaként, hogy az "én fiam", végre megtört Olivér egyeduralma, ráadásul Petinél bő fejjel nagyobb és jóval nehezebb, és mégis elbánik vele, mert innét kezdve fabatkát sem ér, ha közben azt mondod, hogy EJNYE.
Így aztán a legmorcabb képemet elővéve jeleztem, hogy csak VISSZAÜTNI szabad, ha Olivér bánt, akkor minden megengedett, könyöklés is, traktor is, de ő nem kezdeményezhet.

Punktum.
(najó: a "kezdeményezés" szót még eee keeletett magyarázni. NEM ÉRSZ HOZZÁ!, pláne nem úgy, ahogy ma.)

De azé mekkora má, nem, hogy kis Dávid odamegy a nagy Góliáthoz és megfricskázza?

Énfijam!

Üdv
Laci Today

Utóirat: GYerekek, tökre örültem, hogy ennyien olvasnak, erre kiderült, hogy mert kikerültem index címlapra :)
TÖK JÓ! :)
A kommentekben volt egyetértő és elutasító is, mindkettőnek igazat adok: az erőszak nem megoldás, a traktoros rész meg csak költői túlzás volt mert ne felejtsük el, hogy a Laci Today az egy hétköznapi lacilap a HUMOR hevében.
Na.
Szóval igazatok van, az erőszak nem meodlgás, ugyanakkor meg mint apuka nem nézem tétlenül hogy szétverjék a gyerekemet naponta. PETIT még nem harapta meg Olivér, de mást igen. És hangsúlyozom, hogy amikor PEti eldicsekedett azzal, hogy elkapőta Olivért, én ezt helytelenítettem és megmondtam neki hogy nem kezdeményezhet. De ha Olivér támad, akkor minden komenntől függetlenül továbbra is minden megengedett, lévén hogy Olivér születésénél-méreténél fogva többszörös túlerőben van.

A kommentelők közül már KETTEN IS jelezték, hogy "Olivér apukája vagyok", szerintem ezt tisztázzák le otthon egymás közt és írják meg a végeredményt, tökre várjuk :))))))

... mondjuk mókás ez az index.hu ... direkt úgy emelte ki as posztot, hogy szaftos legyen, idéz a posztból EGY mondatot "tanítottam neki pár olyan ütést-rúgást, ami jóval nagyobbak ellen is hatásos", tehát eleve meg akarják osztani a népet, legyen aki szeret, meg aki utál, és a kommenteket nézve el is érték a céljukat.
Ismétlem: ovisokról van szó, van egy nagy, aki bántja a többi kicsit, és szülőként jelentkezzen, aki tétlenül hagyja, hogy verjék a gyerekét azért, mert szegény Olivérnek egyébként milyen rossz lehet amúgy, hogy senki nem szereti (mert mindenkit agyongyepál)

ÉS ÜDV MINDEN ÚJ OLVASÓKNAK , gyertek máskor is!

LaciToday

70 komment

Címkék: petisztori

A bejegyzés trackback címe:

https://lacitoday.blog.hu/api/trackback/id/tr614786744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alil 2012.09.18. 21:59:07

Inkább irasd be karatézni vagy vmi ilyesmire, még mielőtt teljesen elrontod azt a gyereket!:)

Laci Today Magazin · http://www.lacitoday.blog.hu 2012.09.19. 08:49:34

@Alil: hát mindenképpen sportolni fog valamit, úszni már félig el is kezdtünk rendszeresen, vagyishogy: ELKEZDTÜNK, féligrendszeresen.

Verekedni meg majd én megtanítom, az az igazi.

Alil 2012.09.19. 08:56:07

Épp erről van szó. A verekedés tudománya egyben filozófia is, és ahhoz a keletiek sokkal jobban értenek, mint mi. Pont nem az erőfölény a lényeg, ahogy írtad is, úh. légyszi ne rontsd el azt a gyereket, olyan cuki!!! Köszi:))

Laci Today Magazin · http://www.lacitoday.blog.hu 2012.09.19. 09:07:14

@Alil: jaa! adok neki filozófiát hozzá!
"Addig üssed, amíg mozog"
"Szúrórúgás csak lépbe, lehetőleg úgy, hogy az le is szakadjon"
"Ha többen támadnak, dobd félre a büszkeséget és nyugodtan húzd elő a mordályt"

Nekem is tanították egyébként a filozófia részét is, de nekem nem az a célom hogy valami megszállott kungfuember legyen, hanem csak hogy, ha bántják tudja megvédeni magát. Ezzel kapcsolatosan komolyra fordítva meg csupán annyi a filozófiám, hogy
1) ha bárki bánt, tudjam annyira leállítani, hogy egy életre elmenjen a kedve, hogy újra próbálkozzon.
2) ÉN nem bántok soha senkit.

Alil 2012.09.19. 09:13:09

Értem és próbálok nem tovább vitatkozni ezen:)

De: a gyereknek a szülő csak tanítson meg mindent a világon (keleti filozófiát is), aztán majd A GYEREK ELDÖNTI, hogy ebből mit óhajt hasznosítani az életben...
Érted a különbséget, remélem. De természetesen azt csinálsz, amit jónak látsz, ez a magánvéleményem volt a nevelésről.

Laci Today Magazin · http://www.lacitoday.blog.hu 2012.09.19. 09:35:09

@Alil: igenigenigen, de ez egy nagypofájú humorlap tudod :)

AMÚGY rendes gyerek.

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2012.09.19. 10:12:15

Te apák gyöngye..

küld el karatézni, vagy cselgáncsra vagy valami küzdősportra, ahol önfegyelmezni is megtanul.

orgoványi erdőjáró 2012.09.19. 10:22:09

Jó ez a poszt. Én is Laci vagyok, ugyanúgy egyik gyermekem fiú, és én is oktattam ilyenekre :-)
Most Jiu-Jitsu-ra járatom, hogy legyen technikája és önfegyelme.

kalandfereg 2012.09.19. 10:38:24

A poszt mindjárt azt is megmutatta, hogy miért nem vált be az ötlet.
Még jó, hogy Petike legalább Olivért bunyózta, ha már tök igazságtalanul. Így legalább érezhetjük úgy, hogy a korbbiakért vett elégtételt.
De mivel az egészből láthatóan nem fogott semmit, csak azt, hogy legyen agresszív, lehetett volna az is, hogy egy tök ártatlan gyereket zúz le.
Megaztán nehogy legyen egy másik ilyen agilis apuka, aki a gyerekét az immár verekedőssé vált Peti, vagy bárki más ellen hangolja.
Ezek a gyerekdolgok nem teljesen úgy történnek, ahogy azt mi szeretnénk és csak nagyon ritkán és jól eltalálva lehet befolyásolni őket. Szar ügy, mi is sokat szenvedünk ezzel a benga nagy, de pacifista gyerekünk miatt.

garnéla mák 2012.09.19. 10:45:00

hé jó poszt volt, végre nem az ugyulu csapból folyós tökéletes gyereknevelés, hanem az őszinte, kellő humorral. életszagú.

Con_Sole 2012.09.19. 11:08:31

Lacikám Oliver apja vagyok! Csak annyit mondok, hogy a témát ma ovi után lerendezzük...

Sárga Király 2012.09.19. 11:22:10

Fogd a súlyos fémtraktort, és vágd dögerőből fejbe vele Olivért... okos, felelős hozzáállás. Aztán, ha betörik a feje vagy egy kiálló kacat miatt kifolyik a fél szeme, akkor magyarázd el azt is a gyereknek. Meg persze magadnak is.

a rettegett drótos 2012.09.19. 11:53:15

Nekem a bölcsis lányom csoportját terrorizálta egy (szó szerint) degenerált, a gyerek fél évig minden reggel azon stresszelt, hogy megint megcibálja (1x történt meg, fél éjszaka csikorgattam a fogam hogy az ÉN LÁNYOMAT ÜTIK). (@Sárga Király: na EZT magyarázd meg egy 2 és fél évesnek, hogy de most biztos nem, és egyébként is: neki azért lehet azt amit neked tilos, mert ő egy... ööö... idióta? Ez indok? Simán rávágja hogy akkor ő is idióta akar lenni, próbáltam)
Maximálisan traktor-párti vagyok.

Gazz 2012.09.19. 11:59:16

Ja, ez a fémtraktoros dolog elég prosztó volt.
Viszont azt is meg kell állapítsam, hogy Olivérnek igencsak a javára szolgált, hogy egy nála kisebb eltángálta. Ez közvetlen visszacsatolás volt neki, pontosan tudta, hogy miért kapta, és azt is, hogy ha így viselkedik, akkor kockáztatja, hogy megint így járhat. Ez működik.
Amúgy sincs rendben, ha Olivér szüleinek problémáit más gyereke szenvedi meg.

NemNick 2012.09.19. 12:08:03

Jó gyerek vagy :))))

A fémtraktorral azért óvatosan...

Bélabáttya (törölt) 2012.09.19. 12:49:34

@Gazz: „Ja, ez a fémtraktoros dolog elég prosztó volt.”
Beválik, próbálva. Ugyan nem fémtraktor, hanem valami fa mozdony, vagy vasúti kocsi volt az eszköz, de amikor - minden családi nevelés nélkül - rendesen ráhúztam idegből a folyamatosan kóstolgató Balázska fejére vele az oviban, olyan respektust szereztem vele, hogy még a suliban is tartott.
Balázska meg jobb ember lett...

quilaute 2012.09.19. 12:49:47

Ez a traktor igenis kell...Mert mindig ez van:a nagyobb bántja a kisebbet,az erősebb a gyengébbet...Ha most nem tanulja meg a traktor varázslatait,akkor ha nagyobb lesz még többet fog szenvedni...úgy védje meg magát ahogy tudja..tanítsd csak :)A módszer úgyis finomodni fog idővel,hajrá kis Dávidok!!

babó 2012.09.19. 12:56:34

alapból egyetértek, de...

ebben a sztoriban egyvalaki szív igazán: Olivér. mer neki tényleg szar, élete nagy részében. tudom, ez nem a te felelősséged.
néha előtör belőlem az álmodozó, és arra gondolok, baszki inkább egy jóbarát kéne az ilyen kölkeknek, nem bunyó. és tudom a választ is: jaa, persze, hogy jól elrontsa.
szar világ.

Laci Today Magazin · http://www.lacitoday.blog.hu 2012.09.19. 12:58:21

gyerekek, nem tudok hozzászólni a saját posztomhoz? MIndenkinek válaszoltam és nem jelenik meg... most ezzel a röviddel kipróbálom még egyszer. Na a lényeg, hogy köszi az egyetértő és ostorozó hozzászólásokat is, ez egy humorlap, a humor egyik eszköze a túlzás, természetesen nem kell senki fejét traktorral beverni. De a gyerek igenis védje meg magát, ugyanakkor ő ne kezdeményezzen, ne bántson másokat. És úgy látom van egy csomó ÚJ hozzászóló is, őket külön üdvözlöm, és Peti nem rosszgyerek meg én sem, ha rendszeresen olvastok meglátjátok, szóval gyertek vissza gyakran!
Üdv
LT

Den91 2012.09.19. 13:05:14

Öcsémnek általánosban volt egy hasonlatosan idióta, drabális nagy osztálytársa. Egy idő után öcsém már gyorsabb volt, mint Betonpillangó, kitért az ütés elől, a nagy tömegű és ennél fogva nagyobb tehetetlenséggel bíró Hülyegyerek pedig döngve eldőlt. Azóta nem volt gyepálás.

Laci Today Magazin · http://www.lacitoday.blog.hu 2012.09.19. 13:10:48

aha, akkor előtte túl hosszú kommentet írtam, a rövid elmegy.

BAbó - Olivérnek valóban szüksége lenne vkire aki megérti. De amíg mindenkit megver, akitől akar valamit, addig ez valahogy nehezen jön össze neki.
Olivérnek inkább AZÉRT szar, mert otthon nincsenek rendben a dologk, azok miatt válik ilyen kis sárkányná, ergo bizonyos szempontból nem tehet róla. Viszont ettől függetlenül az sem helyes, hogy végigveri az egész csoportot rendszeresen.

Palestinenser 2012.09.19. 13:20:57

Mindenkinél akad egy még erősebb. Éppen ezért inkább azt kell megtanítani egy gyereknek, hogyan kezelje békésen a konfliktusokat. Az agresszív apukák "bemosol neki egyet fiam!" nevelése nem hoz túl sok jót sem a gyereke, sem a gyereke áldozatai számára.

Ha pedig igazán hatékony akar lenni a posztban vázolt módon, akkor inkább vegyen a gyereknek egy automata pisztolyt. Ne vacakoljon ilyen traktorokkal, meg ütések oktatásával. ha szitává lövi e fél óvodát, többet biztos nem mer vele senki ujjat húzni.

flea 2012.09.19. 13:26:16

Amekkorát egy óvodás egy fémtraktorral ütni tud a nagyobbra, akkorát üthet is. :)

Jó ez a poszt.

flea 2012.09.19. 13:27:54

@Laci Today Magazin: csak szólok, index címlapra kerültél, onnan jövünk ennyien.

Kovácsné · http://kovacsne.blog.hu 2012.09.19. 13:38:58

Kisebbik lányom most ment elsőbe, ahol is az első napon kiderült, kinek vannak nagyon komoly családi problémái az osztályban. Kisfiú egy erőfölényimádó lúzer komájával együtt sarokba szorította a lányomat, ellenállhatatlan kedvességgel büdös kurvának titulálta, majd felszólította, hogy vegye le a bugyiját. A következő megoldások futottak át az agyamon:
- kisköcsögöt egy lécnek látszó tompa tárggyal szarrá verem
- a lányomat felkérem, hogy alkalmazza a karatén tanultakat (szegénykém két éve karatézik, de öröklötten rendkívül jámbor fajta)(nem tőlem örökölte (: )
- nagylányomat (aki dzsúdózik) felkérem, hogy a kisköcsögnek mutasson be valami húzósabb technikát
- bemegyek a tanár nénihez.
Hosszas vívódás után az utóbbit választottam, amivel elértem, hogy tantónéni nagyon megdícsért, hogy igen, a felelős szülő, kisköcsögöt lebaszták, mint a pengős malacot, egy napig nyugalom volt.
Következő napon lányom homokkal hajtőig bepanírozva jön haza, könnyei preckelnek mint a KOckásfülű Nyúl c. mesében, hogy őt a kisköcsög hatvanféleképp elküldte a picsába és megverte. Ekkor mondtam azt, hogy oké, megtekintem a helyzetet, kimegyek a játszótérre (ahová kijárnak az iskolából). Lányokat hangsúlyozottan megkértem, hogy ne vegyenek észre. Hangsúlyozottan nem vettek észre (amitől iszonyatosan röhögnöm kellett), viszont a lányom kapásból nőtt két métert. Én meg elbújtam egy fa mögé, és onnan leskelődtem (miközben imádkoztam, nehogy valami pedofil vén kurvának nézzen valaki) Azt láttam, hogy a Kisköcsög -aki egyébként egy feltűnően értelmes kisfiú - békésen játszik a többivel, amíg valaki ellent nem mond neki valamiben. Akkor cérna elszakad, pofonofon beindul, homok repül (gondolom pont úgy, mint apuka szokta otthon). Ezután előbújtam a fa mögül, aztán csak üldögéltem nyugodtan, és ahányszor kisköcsögön láttam, hogy be fog pöccenni, szemkontaktust teremtettem. Mármost az én szemem 180 centi magasan van. Valahogy látszik rajtam, hogy én is küzdősportokat űzök. Kisköcsög azóta egy ujjal nem nyúl a lányomhoz.
Csak mindenki máshoz. Valamint a legenyhébb megszólítás részéről a "rohadt buzi". Amit nem értek, hogy ilyenkor miért nem lehet behívni a B. Szülőt, hogy elnézést, de Köcsike egy aszociális állat. Mondjuk ahogy így elképzelem a szülőket, én se merném, de akkor is...

Kovácsné · http://kovacsne.blog.hu 2012.09.19. 13:40:11

@flea: Nekem Csabika annak idején betörte a fejem egy VW kisbusz modellel oviban, pedig nem is volt rám mérges (:

Szalacsi_Dezső 2012.09.19. 13:47:31

Pedig nem jól tanítod, Laci,te, hallod-e?
Szóval fejre nem szabad mer meglátszik a gyomorszáj és a vesetájék a tuti. Annak nincs nyoma, legfeljebb néha véreset vizel vagy kakál, mint annó Virág elvtárs.
Gondolom, ha ütöd a gyereket, te is ide ütsz, mint rutinos bántalmazó.
Na, jó ez vicc.
Viszont fiús apaként egyet kell értsek veled. Az én fiam is az óvoda jámbora volt, pedig ő volt az egy fejjel nagyobb benga gyerek. Na persze a sok kis köcsögszájú rászállt és mindig belekötött, mert rögtön levették, hogy szegény gyerek nem igazán fogja fel, mi is az a fizikai erőszak. Én is azt mondtam neki, csak lökjél rajta egyet.
Valóban várni kellett az áttörésre meg egy ovidzsúdó tanfolyamra.Utána már elég volt ha beijesztett, nem merték cikizni a porbafingók.
Most meg 17 éves, továbbra is ő a legbengább, de nem üt továbbra sem, csak kicsit odateszi magát, ahogyan az amerikai foci edzésen tanulta. Hát vannak lepattanók szépszámmal. Pedig az állítólag nem is küzdősport. :-))
BTW nem te tanítottad az ovidzsúdót? Ő is "lacibácsi" volt. :-) Písz.

Lichtenstein · http://terrormedia.blog.hu 2012.09.19. 13:47:46

Olivér apukája vagyok. Peti megnyert egy csatát, de a háborút még nem! Olivért a rollerjához kötözve fogja körbevonszolni a mászóka körül, mint Akhilleusz Hektort!

atirra 2012.09.19. 13:59:00

Fel a fejjel, lányomat is kioktattam hogyan kell szakszerűen gyomorszájast ütni, ezzel túl lehet élni az óvodát ;)

grat a poszt tolónak, életszagú, nem hagyományos

Szalacsi_Dezső 2012.09.19. 14:04:45

@Lichtenstein: Ez mekkora duma! Vetekszik a poszttal magával. :-)

kekec8 2012.09.19. 14:05:08

Taníthatod bármire, majd általánosban összekerül egy kis cigó gyerekkel, az úgy elveri mint a szart!

ZakMcKracken 2012.09.19. 14:13:14

Krav Maga. Ott tanulhat eztazt.

De, ha igazán tökös kölköt akarsz belőle faragni akkor leviszed birkózni (állóképesség, izom, kitartás fejlődni fog rendesen) és mellette Krav Maga.

Ez így tuti kombó lesz;)

scsaba1 2012.09.19. 14:16:52

@Alil:

Nem biztos, hogy egy 4-5 éves gyerek ebből bármit is felfog, bármit is megért. (Mondom ezt kamaszkori 7 éves küzdősport tapasztalattal, úgy, hogy volt kisgyerek csoport is a teremben). Másrészt a manapság udvari-utcai bunyók nem úgy kezdődnek, hogy udvariasan meghajlunk és köszöntjük egymást, lágyékra nem ütünk/rúgunk, stb. hanem üsd vágd, nem apád, ráadásul sokszor ketten-hárman-sokan egy ellen.

Laci Today Magazin · http://www.lacitoday.blog.hu 2012.09.19. 14:20:33

gyerekek mi az a KRAV?

nem ovidzsúdót mnem oktattam, de honnan tudod hogy judoztam is?

A fenti kommenteket elnézve, MÁR KETTEN jelentkeztek Olivér apukájának... :)
Menjetek haza, intézzétek el egymás közt! Az asszonyt is meg kéne kérdezni, hátha színt vall.

MI?? Index címlap lettem? :) Az jó, nem?
Minnyá meg is nézem.
HÁT EZ TÖK JÓ! Ott vagyook! Mit csináltam? Hogy csináltam?

kekec8 2012.09.19. 14:25:52

Minden a gyerek beállítottságán múlik. Hiába karatézik, birkózik, ha összekerül egy kis "pitbull neveléssel" -ezeket így "nevelik" születésük óta, és naphosszat mást sem csinálnak, mint egymást meg másokat basztatnak- akkor általában az önvédelmi fogások ellenére is kudarc lesz a vége. Ha esetleg mégis elhárítaná a gyerek a támadást, tuti, hogy legközelebb 3-4-en támadják meg, még elfutni sem fog tudni...

Alil 2012.09.19. 14:28:44

@scsaba1: Lehet, de akkor az azt jelenti, hogy az utcai bunyósok mind el vannak rontva!:))

kapitan moravek 2012.09.19. 14:32:56

krav maga: krav-maga.hu/index.php?page=krav-maga-tortenet
valoban mukodik a cucc, es van kifejezetten kolykoknek szolo edzes

azer lettel cimlapos, mert a feri mar nem ehsegsztrajkol, a viktor meg me'g nem, kellett vmi anyag :)

Cicatesó · http://szeretemakutyam.freeblog.hu/ 2012.09.19. 14:36:18

Látom, másnak is eszébe jutott... :)

krav-maga.hu

Van gyerek csoport is. :)

Sárga Király 2012.09.19. 14:37:00

A traktorra azért akadtam ki, mert nem kellene kb. életveszélyes tanácsokat adni a gyereknek. Oké, hogy Olivérke egy rohadék, lehet rúgni,vágni, karmolni - de azért van egy határ, legalábbis szerintem, és gyerek is tud nagyot ütni, pláne "tompa kemény tárggyal". Mi van, ha O. faterja meg szöges lécet ajánlgat az ő büszkeségének? Vagy ha válaszként O. dömperrel üti le Petikét?

És még az is megtörténhet, hogy eksön után a fiad elbüszkélkedik vele: te tanácsoltad neki, hogy törje be a másik fejét. Igaz, bíróságra nem ő fog járni.

scsaba1 2012.09.19. 14:38:44

@Laci Today Magazin:

Egyébként annyira egy cipőben járunk. Csak nálunk az Olivért Patriknak hívták, szintén egy nagy tuflák hét éves, évvesztes, elvált szülős, személyiségzavaros állat. A saját gyerkőc 5 éves, icipicit burokban nevelve, tehát ő nem néz karatés rajzfilmet, azt sem tudja kicsoda Pókember vagy Batman. Elég magas, szíjasan izmos, de a végletekig szelíd, kedves gyerek, a szülők és a óvónők álma. (Most elfogult voltam)

Egyszer csak hétfőn megkérdezi, hogy meddig kell még óvodába menni? (Sosem kérdezett ilyet) Miért, fiam? Hát csak.. Miért nem akarsz menni? Hát csak úgy kérdeztem... Negyed órás faggatódzás után kibökte, hogy a Patrik őt (meg még pár kisebb gyereket) kvázi bokszzsáknak használja, ütögeti, rugdossa. Óvónők nyilván közbelépnek, ha látják. Ha meglátják.

No mit tegyünk? Szóljunk Patrikanyukának? SZóljunk az óvónőknek? De nem lehet minden harcot helyette megvívnunk...
Ígyhát megtanítottam neki egy sima alapállást meg a kettősfedezéket, és elég hamar ráérzett a lényegére.
Nagy volt a kísértés, hogy szintén megtanítsak neki még néhány rúgás- meg ütéskombinációt, amivel bármilyen Patrikot vagy Olivért a földre vihet, de aztán elgondolkodtam, hogy nem akarok én menni az igazgatóhoz betört orrok és elrúgott bokák miatt, és kvázi az én gyerekem legyen az új "Patrik", akinek a láttán a sokat próbált óvónőknek is rángani kezd a szemük.

Így annyiban maradtunk, hogy védje ki az ütéseit, és kiabáljon rá, hogy: Takarodj innen, mert elmondalak (megmondalak) az óvónéninek.
Idáig bevált. Sikerült megvédeni egy kis barátnőjét is, akit nem Zsófinak, hanem Mirának hívnak, és ezért egy hősöknek kijáró puszit kapott a kislánytól

Dekatlon 2012.09.19. 14:59:24

csatlakoznék a cipőben járókhoz. középső csoportos ovodás kisfiam van, magam is tanítgatom. Bár jelenleg előnyben részesítia karddal és pajzzsal való harcot, aminek valjuk be kevés a gyakorlati hasznosulása már az öklét is egész jól használja.
Pont ez gondolkodtatott el. Neki ez nagyszerű játék apával, élvezi (én is). De egy-egy ütése után elgondolkodtam, ha ezt egy ovisra helyezné el, az tudi lepadlózna, mert még én is csillagokat láttam.
A kölök szerencsére kedves és békés. De nem a szellemet engedjük ki a palackból, amikor hatékony harci technikákra tanítjuk?
Nyilván nem gondolom így, mert akkor abbahagynám, de nyomaszt a gondolat.
Mégis valahol zsigeri szinten úgy érzem, hogy ez feladata minden apának... valahol...

bonbonauta 2012.09.19. 15:07:37

Hehe. De át tudom érezni. Nekem is van két jámbor fiam, akik csak néztek a homokozóban, ha valaki kitépte a játékot a kezükből.

Amin viszont nagyon kiakadtam: a kisebbik jóval alacsonyabb a kortársainál, nem is volt ezzel gond egészen hatodikig, jó volt az osztály mindenki szeretett mindenkit. Hatodiktól viszont elkezdtek gyűlni az évfolyamon a kerület hülyegyerekei, akiket már több helyről kirúgtak, jöttek hozzánk, mert hogy ez egy integráló iskola. (Jó is lenne ez, ha lenne hozzá szakéretlem és nem az évfolyam fele lenne problémás) Na, innentől kezdve, elkezdték napi szinten bántani a fiamat, merthogy kicsi, törpe, stb. Az osztályfőnökhöz fordultam, tegyen már valamit. Válasz: fiúként ezen túl kell esni, meg hogy a fiam nyugodtan verje meg őket. (Fiam válogatot szinten űz egy küzdősportot, de baromi szelíd, versenyen, edzésen verekszik, de csak úgy öncélúan szerintem soha nem ütütt meg senkit. na jó, a bátyját igen, de az más :-) ) Szóval az osztályfőnök válaszán felháborodtam: ha valakinek baja esik, akkor ő válallja a felelősséget? Az utcán/életben is ez lesz majd a módja a problémák lerendezésének? Sokáig tanakodtunk, de mivel láttuk, hogy az iskolára/tanárokra nem számíthatunk, ezért leültünk a gyerekkel, hogy csapjon oda nyugodtan. Mi a szakszerű combrúgást javasoltuk, annak nem marad nyoma, viszont baromira fáj. Megtörtént, leszálltak róla, de az iskola, az osztályfőnök hozzáállása elkeserített.

Laci Today Magazin · http://www.lacitoday.blog.hu 2012.09.19. 15:19:02

@Dekatlon: nyugalom.
Miután ismerjük a fiainkat, TUDJUK, hogy nem egy szrnyetgnek adunk halálosfegyvereket a kezébe. TUDOM, hogy a fiam nem fog soha senkit bántani, mert egyszerűen nem olyan alkat.
És Peti akkor sem vágná fejbe Olivért traktorral, ha az apukája erre külön utasítaná.

Az meg mókás, hogy egy humorlapot ennyire komolyan vesznek ilyen sokan :)
HAJRÁ :)

Sváb 2012.09.19. 15:22:54

A karate/judo/box nem önvédelem, hanem harcművészet vagy küzdősport. Másra való, mint a kés meg a kanál.
Az önvédelem és a verekedés az a Krav Maga. Az efféle kakaskodó közdelmeket az agresszió dönti el.
Nekem is van fiam, én is tanítottam verekedni. Szerencsére nem kellett sokat. Közösségi ember a srác, egész jó kis csapatuk volt az oviban,és hamar rájöttek, hogy ketten-hárman simán verik a nagyobbakat is, onnantól ők uralták a homokozót. És soha nem visszaütni tanítom, mert az első ütés után nem biztos, hogy lesz rá ideje,hanem felismerni a szituációt, és elöbb ütni. De ha megverik, az se baj. Tanulja meg, hogy vannak erősek, gyengék, meg még erősebbek.

sírjatok 2012.09.19. 15:26:15

@Laci Today Magazin: "Az meg mókás, hogy egy humorlapot ennyire komolyan vesznek ilyen sokan :) "

speciel ebből a posztból egyáltalán nem látszik, hogy ez egy humorlap, ez egy kisgyerekes fiús szülőknél általában felmerülő dilemma

a fémtraktor kicsit erős, de a visszaütés teljesen rendben van

Laci Today Magazin · http://www.lacitoday.blog.hu 2012.09.19. 15:30:03

@sírjatok: pedig pont a traktor akart a mókás rész lenni, de mindegy, akkor olvasd a többi posztomat és kiderül!

Esztétikus Kritikus 2012.09.19. 15:39:08

Jaj de jó, egy életszagú poszt. Az én fiam szép szál sudár legény, vállas, magas, izmos, évvesztesként került a suliba, tehát nem egy apró manó. De annyira mafla, hogy fél év pszichoterápia után tudott belőle agressziót kicsiholni a pszichobácsija. Ráadásul egyedülanya egyedülfia, nincs stabil, napi szintű macsómintája, gondolom ez is hozzájárult a helyzethez.

Amikor suliba ment, az amúgy 16 fős osztályában, ahol budai úrigyerekek tanulnak, volt egy amúgy piszkosul értelmes, Harry Potter-kinézetű bukott kiskölyök, akivel azonnal barátságba keveredett. A kissrác fejjel is alacsonyabb volt a gyerekemnél, de valami rettenetesen rossz, állandóan szétzilálta az oktatást, ugrált a padokon, és verekedett... a fiam egy ideig nem került az áldozatai közé, csak amikor mással is barátkozott volna a nyomorult. Röhej, de a feleakkora szaros naponta módszeresen végigverte a fiamat.

Na akkor nálunk is elkezdődött a tréning: vállaltam a pofozóbáb szerepét, tanítottam én is öklelésre, bokarúgásra, mondtam neki, hogy használja ki, hogy hosszabb a karja, azzal távol tudja magától tartani, a támadást terpeszállásban fogadja, gáncsoljon így, és legfőképpen: szaladjon mindig a tanárokhoz.

Közben a helyzet egyre rosszabb lett, a fiam szorongani kezdett, mert Harry Potter úgy pöcsön rúgta egy cimboráját, hogy negyedóráig csak csendben folyatta össze a taknyát és a nyálát, de hang nem jött ki a torkán.

A vége az lett, hogy a kölykök egy - amúgy küzdősportos - kislány kezdeményezésére négyen-öten összeálltak a minipitbull ellen, és KIKÖZÖSÍTETTÉK. Senki nem akart vele többet játszani,nyilvánosan utálták, és állandóan együtt lógtak, hogy ne merjen beléjük kötni.

Még abban az évben Harry Pottert eltanácsolták a suliból, és egy nevelőiskolába vitték. Nem tudom, ez mit takar.

Today Laci pedig fémtraktorral vagy anélkül, de abszolút helyénvalóan kezelte a helyzetet. Respekt!

tmm 2012.09.19. 15:40:20

Pár tapasztalat saját életemből:
- az én gyerekemnek sikerült megoldania egy konfliktust, egyszerűen kikerülte a kötekedni próbáló gyerkőcöt, aki ettől annyira ledöbbent, hogy elfelejtette, hogy kötekedni akart (3 évesek voltak)
- Ettől még nem lesz a gyerekem problémamegoldó, meg konfliktuskezelő, csak akkor éppen ez a viselkedés volt számára szimpatikus
- Szerintem hiába tanulsz akárhány évig pszichológiát, a gyereked rá fog cáfolni
- Beírathatod akárhová, egyáltalán nem biztos, hogy az edző megfelelő lesz a gyereknek, akár technikailag, akár a pszichológiát illetően
- A pszichológia mellé még nem ártana némi szabályozástechnikát tanulni. Beszólásra pofon, pofonra matchboxszal fejbevágás, matchboxra traktor, traktorra láncfűrész? (akit érdekel a folytatás, hogy hogyan gerjed be egy pozitívan visszacsatolt rendszer, az nézzen utána a szabályozástechnikai szakkönyvekben, ez pont ugyanaz)
- Jogot sem ártana tanulni, mert pont ezért büntetik, ha valaki önbíráskodik (Képzeljük el, ha Döbrögi uraság L. Mátyás többrendbeli hatóság ellen elkövetett erőszakos cselekményét mondjuk 9-szer fizetné vissza)
- Szóval lehet tanítani a gyereket, de ő nem azt fogja megtanulni, amit mondasz, és még csak nem is azt, amit mutatsz neki. Amit hall, lát tőled, mástól, utcán, stb., abból összegyúr egy viselkedés-készletet, és később ebből fog dolgozni. Egy gyerek sem érné meg a felnőttkort, ha csak a szüleitől tanulna viselkedésmintákat.

Advanced Flight 2012.09.19. 15:59:50

Jó poszt és jók a kommentek, sokat nevettem :-)

Ugyanakkor azt is látni kéne, hogy az ilyen Olivér-félék verekedése valójában színtiszta hatalmi játszma, ahol az agresszív antiszociális bepróbálkozik a normálisnál, hogy átvehesse az irányítást. Ha helyreteszik, leáll vele és új áldozatot keres.
Éppen ezért a semlegesítésre bármilyen eszköz (a józan ész határain belül) megengedett: ha áldozat fejbesomja a traktorral, ha áldozat apja/anyja leordítja a haját vagy addig rázza, amíg maga alá hugyozik, stb.
Lehet, hogy ez nem hangzik túl szépen, de senkitől nem elvárható, hogy a liberális toleranciát éppen ő és az ő péppé vert gyereke gyakorolja egy kis vadállattal szemben. Ezt inkább hagyjuk meg a TASZ-osoknak és az ő gyerekeiknek :-P

Palestinenser 2012.09.19. 16:27:55

Remélem a fentebb kommentelő apukák kivétel nélkül erős és ügyes fiacskái nem kerülnek egy közösségbe, mert akkor tömeghalál lesz.
Öröm olvasni, hogy élvezkednek rajta, hogy az ő gyerekkori megaláztatásaikat a saját fiaik által kompenzálni tudják.
És kivétel nélkül mindenki küzdősportot űz. Úgy látszik, kissé agresszív lett a világ.

halor 2012.09.19. 16:45:52

Olivér, Olivér, nem marad csak egy tócsa vér.

krumpli-nudli 2012.09.19. 16:59:57

Régen volt a csemetém ovis.Arra emlékszem, hogy a sport-oviban volt egy kis termetű rendkívül agresszív kisfiú.Ütött,rúgott, harapott.A csemetém mindig is nagydarab volt.Ugyanakkor család kicsi szeme fénye.
Nem akart senkit bántani.Mivel én mentem érte, ezért többször szemtanúja voltam, hogy a "kistermetűagresszív" mindenkivel kikezdett, kakaskodott.A fiamat valami miatt elkerülte.Egyszer arra értem oda, hogy a "kistermetűagresszív" a hátán korcsolyázik végig az uszoda előterén.A fiam nagyon csúnyán nézett rá.Összetettem, hogy ki csúsztatta a "picit".
Kiderült, hogy belekötött a fiamba, aki csak el akarta lökni magától.Felelős szülőként, elkaptam a "kistermetűagresszív"-et mélyen belenéztem a szemébe, ha még egyszer a legkisebb lökdösésről hallok, velem gyűlik meg a baja, + én is beszélni fogok a szüleivel./Ez volt az örök körfor- gás.Gyerek kompenzálta az otthoni verést, ha szóltak a szülőknek nagyobbat, többet kapott, még verekedősebb lett./A fiammal beszéltem, hogy ne nyúljon a pehelysúlyú méreggombóchoz, mert esetleg összetöri a csontját és akkor mi leszünk a hibásak.A srác utána elkerülte a fiamat is messziről.Gyerek kitanításakor azt is figyelembe kell venni, mekkora ereje van,-ha egyszer bedühödik- mekkora kárt tehet a másikban. Az óvónőknek,edzőnek nem volt érdemes szólni,mert bármit találtak ki a gyerek nem változott.Nem akartak állandóan szólni a szülőknek, mert tudták, hogy másnap kéken-zölden jön és "vért kíván".

Palestinenser 2012.09.19. 17:01:04

@halor:
Az egész poszt és a kommentek tisztára a "Happy tree friends"-et idézik:

www.youtube.com/watch?v=RO7Q1tMGE7g

Szalacsi_Dezső 2012.09.19. 17:30:47

@Palestinenser: egyébiránt igazad van, de hát a poszt nem arról szól, hogy neveljünk vadállatot békés leszármazottunkból. De valakinek igenis képviselnie kell az apafigurát a családban.És igaza van Lacinak, úgysem az számít, hogy mit mond a gyereknek, hanem a személyes példa. Ha azt látja a fiú, hogy apa amúgy békés és nem kezdeményez konfliktusokat, akkor ő is ilyen lesz. de az sosem árt, ha tud védekezni és némi "válságmenedzselési" ismeretre is szert tesz, amolyan értelmiségi apukás szinten.
de tényleg a vicc a lényeg, ha ezt a showder klubban halljuk a KAP-tól, szétröhögjük az agyunkat és nem kezdünk el filozofálgatni.
Én spec. soha nem űztem küzdősportot (pufi, szemüveges gyerek voltam) valahogy engem nem akartak leverni az ovi Olivérjei. Biztos a megnyerő személyiségem az oka. :-)))))))

Palestinenser 2012.09.19. 17:37:41

@Szalacsi_Dezső: Az értelmesebbje, aki kűzdősportot űzött, az is inkább elkerüli a nyílt konfrontációt.
Csak néhány példa a közelmúltból.
- a győri ketrecharcos gyereket szíven szúrták
- a felvidéki kick boxost agyonverték
- marian Cosma 210cm 120 kg és tiszta izom volt, szíven szúrták.
Higgyétek el jobb a békesség!

Kovácsné · http://kovacsne.blog.hu 2012.09.19. 20:51:54

@Palestinenser: Pontosan itt válik el a szar a májtól (hogy nagyanyám kedvenc palóc mondását idézzem). Az antiszociális kis rohadéknak, aki hatévesen kb. negyvenévnyi tapasztalattal erndelkezik arról, milyen a világ, ha nincs benne szeretet, morális érzék, sötöbö, semmiféle problémát nem jelent megütni valakit. Az itt kommentelők kicsi fiai-lányai (remélhetőleg) olyan közegben nevelkedtek, ahol fel sem merül a fizikai erőszak mint a problémamegoldás eszköze, illetve a szülők viszonylag ritkán küldik egymást a kurva anyjukba részegen, nem nyomnak el csikket a kisebbik testvéren, és még sorolhatnám. Attól, hogy apa elmagyarázza a kettősfedezéket vagy a balegyenest, egy normálisan szocializált gyerek nem lesz erőszakos, pláne verekedős, a legtöbb gyereken egyébként a tanítás nem is fog. Én jóval 30 felett jártam, mikor küzdősportra adtam a fejem, és iszonyatos élményt jelentett számomra, hogy itten embereket effektíve meg kéne ütni meg rúgni. A maestro külön kifejtette, hogy higgyem el, a magam fajta doktorált, kétdiplomás lökött értelmiséginek nem az erőnléte vagy a technikai tudása a legnagyobb probléma, ha valaki megtámadja az utcán, hanem az, hogy a viselkedés-készletében egyszerűen nem szerepel a másik ember bántalmazása. Szóval nem kell armageddont kiáltani, a kommentelők illetve László Úr gyermekeiből nem lesz vadállat.

scsaba1 2012.09.19. 21:44:45

@Kovácsné:
"ahol fel sem merül a fizikai erőszak mint a problémamegoldás eszköze"

Egyébként néhányszor megfigyeltem a gyereket ilyen necces helyzetekben a játszótéren, óvodában, kiránduláson, strandon stb., ahol őt érte valamilyen tettleges vagy verbális agresszió egy másik gyerek (vagy smasszeróvónéni) részéről.

Úgy lefagyott, mint Vágó István, amikor megjelent neki Szűz Mária. Egyszerűen nem tudta hová tenni azt a saját kis univerzumában, hogy őt most itt megütötték vagy leüvöltötték a fejét.

Kovácsné · http://kovacsne.blog.hu 2012.09.20. 08:38:19

@scsaba1: Ez azért gyerekfüggő, ugyanis két típust kell elkülönítenünk: anyucika pici babuciját, akit szellő nem érhet és a "nem" szócskát még életében nem hallotta (Eric Cartman), illetve az idegbeteg családban felnövő szerencsétlen koravén agresszort.
Eric Cartmant saját szememmel volt szerencsém megtekinteni a játszótéren. Undok, puhos, élő fába belekötő kis rohadék minden testfolyadékát egybefolyatva rohant az anyjához, ahol is a keresztkérdések kapcsán kiderült, hogy a kis drágaszág annyira belerúgott valakibe, hogy neki fájdult meg a lába, és ezért ordít. Ezzel a típussal istenigazából nem kell foglalkozni, ő az, aki meg- és kikerülhető, adott esetben egyetlen tockossal kék képernyő érhető el nála. (Probléma akkor van, ha az anyja rád száll, de az azért ritka, hogy az elkötelezett nőstény napi 8 órában basztatna, azt az öt percet meg felnőttként azért kibírod, közben fejben összeírod a bevásárlólistát, lelki szemeid előtt lejátszol egy Bud Spencer filmet, ilyesmi)
A szerencsétlen koravén agresszor viszont éetveszélyes, mert ő az, aki 6 éves korára rájön arra, amire a többség csak felnőve, higgadt fejjel: miszerint a társadalom és annak az ő rendje csak blöff. Mert most komolyan: mi történhet, ha Pistike minden áldott nap lebasz kettőt Bélácskának, aki ettől lelket melengetően taknyadzik és könnyezik, valamint életre szóló pszichiátriai tünetei lesznek? Pistike kap egy beírást, figyelmeztetést, igazgatói intőt? Hűűűűű, de rettentő, tényleg, ez biztos nagyon megrázta, többet ilyet nem csinál... Ezt a típust nem tudod lefagyasztani, mert neki minden mindegy, az egyetlen, amit tehetsz, hogy szülői-tanári összefogással kirúgatod az iskolából (vagy templomi szintű csoda történik, és összefut egy olyan pedagógussal, aki egyrészt őszinte szeretetet ad neki, másrészt olyan testi-lelki hatalmat képvisel, amit még az idegroncs is tisztelni tud.)

Szalacsi_Dezső 2012.09.20. 09:35:29

@Kovácsné: Cartman anyja az apja volt, vagy fordítva. Már nem emlékszem pontosan. Tehát nyilván ez a frusztráció is belejátszott. :-)))))))

RomBold! (törölt) 2012.09.20. 14:08:06

Laci, lenne két ötletem a fém traktor helyett:

Te mint légügyi főmufti biztosan hozzáférsz kiselejtezett airbus alkatrészekhez. Na, azokból beteszel egyet reggel Peti nadrágzsebébe, és máris stílusos fejbekoppintó kézikészülékkel láttad el.

Adjál neki egy ilyen buta fatraktort, az nem olyan kemény, mint a fém traktor!

www.youtube.com/watch?v=EP5l9xn4rWI

(04:08 környékén van a fatraktor)

Laci Today Magazin · http://www.lacitoday.blog.hu 2012.09.20. 14:52:45

@RomBold!: az fazongora!
mondjuk, zongora, az van otthon.
digitális, de így is 17 kiló...

RomBold! (törölt) 2012.09.20. 15:40:00

@Laci Today Magazin: Az is jó lesz. Szihomókusok megmondhassák, hogy a zenei nevelés csodákra képes.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.20. 22:37:10

Lacikám, fogjunk kezet: az enyém 7 évig úgy tudta, verekedni nem szabad. Az iskola első két évében az nem verte meg, aki nem akarta, úgyhogy Vanesszának meg kellett ígérnem, hogy az összes születendő gyerekét kitaposom belőle a harmadik tökönrúgás után. Olivért a negyedik verés után lepofozta a gyerekem, végre.Ettől még nem lett agresszív, de kisebb az esély, hogy a mentő érte menjen szirénázva az iskolába.
(igen, tényleg Olivér, de ez egy másik.)

Laci Today Magazin · http://www.lacitoday.blog.hu 2012.09.20. 23:01:02

@anica inkognitóban: a mienk, az nem igazi Olivér, hiszen a személyiségnek joga van. Lepofozáshoz grat.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.20. 23:12:59

@Laci Today Magazin: egy nagy parasztlengő :DD

"-Mit gondolt erről a költő?
-Semmit. Jól berúgott és megírta, mit játszottak a fejében a zöld egerek :D"

RomBold! (törölt) 2012.09.21. 08:07:12

@Laci Today Magazin: Zoli bácsi gyűjtött pár népdalt, meg pár népi dallamot, amihez nem tartozott szöveg. Látott kanásztáncot is, botolót is csak a tánc nem fért el a gramofon viaszhengerén.

A kanásztánc pedig tulajdonképpen bottal illetve fokossal bemutatott harcművész formagyakorlat. Persze, hetyke kalpag, gyolcs ing, cifra szűr, meg a legények illege-billege táncikálása arra is jó (volt a maga idejében, ma már kissé avittas) hogy erős szekszuális ingereket gerjesszen eladó sorban lévő, vagy éppen csak félig érett süldő lánykákban. Ha viszont a kanásztánc lépéseit legyszerűsítjük, és a mozdulatokat felgyorsítjuk, akkor azt kapjuk, hogy a táncos már nem táncos, hanme harcos. Kitér a támadás elől, a felemelt bottal hárít, majd szélvészként megpörgeti, és bezúzza az ellen koponyáját. Az tulajdonképpen mindegy, hogy csikasz, toportyánféreg, kapcabetyár, labanc strázsa vagy k.u.k zsandár koponyájáról beszélünk. Az ólommal, esetenként rézzel bőven cifrított bot súlypontja a bot gazdájának viaskodási szokásaihoz idomult. A karcolt, faragott minták biztosabb fogást eredményeztek, mintha simára csiszolt fát markolt volna a legény.
De a táncban suta, félszeg legényke (vagy csak magának való férfiember) is hordhatott magánál hosszúfurulyát, aminek én különösen szeretem a hangját, de ha valakit megsuhintanék vele, az megtanulná milyen az Öregisten bodzafája!
Mondjuk lehet, hogy az ólmosbottal vagy fokossal ellentétben a hosszúfurulya eltörne egy kiadós adok-kapok jellegű mókában, de van még bodzafa a csalitosban.

tp://www.youtube.com/watch?v=gPasCOKCQN0&feature=related

www.youtube.com/watch?v=zDY747YfQcc
süti beállítások módosítása