HTML

Laci Today

Horoszkópom dupla ikrek. szakértők aszongyák, ez bármire mentség lehet. Háromszor estem motorral, de ebből egyszer úgy, hogy csak toltam. Mit is írjak magamról? Harmincvalahány éves vagyok, Eszter és Péter apukája, Pomázi Suttyó, Belvárosi Csávó, Agresszív ex-Vízihokis, Őrült Biciklista, Potyakajakos, Repülőgéptervező. Egz utazásiirodában dolgozom, és akit melegebb éghajlatra küldök, még meg is köszöni, és fizet is érte. Egy fontos infó rólam: BÁRMIT el tudok rontani anélkül, hogy bántanám. Távirányító, mobil.... most épp a cégesmobil egyes gombja nem jó. Nincs valakinek egy felesleges egyes gombja? Meg egy kilóméterspirál is kellene. Ha olvastad a blogomat, mindenkinek RIHAJ!-jal köszönj, erről ismerik meg egymást a Laci Today olvasók! És ha tetszett, amit olvastál, holnap is klikkelj, mert minden nap új bejegyzés!

Friss topikok

  • Kincskereső: Rihaj! Régen jártam erre, most hirtelen kíváncsi lettem Épp röhögök ezen a cikken, mikor a férjem ... (2016.01.19. 23:26) Széthagyom, és?
  • Laci Today Magazin: @Hidegen: de, átmentem? :D (2015.11.03. 11:00) ismétlés!
  • Laci Today Magazin: @Hidegen: köszi :) (2015.11.03. 10:57) Nehéz döntés
  • Laci Today Magazin: @-bobolysza-: .. mondjuk... meghajtanám... (2014.12.01. 08:38) adventi koszorú
  • Laci Today Magazin: @vén betyár: az semmi, állítólag Dugovics Titusz sem létezett... ha így folytatják, elfogy az össz... (2014.11.04. 19:43) akkor már inkább...

Linkblog

Emlékül...

2011.08.29. 05:16 Laci Today Magazin

Rihaj!

A mai írást nem annyira a megszokott mókának szánom, hanem inkább érdekességnek. Előkerült egy rokonom emlékkönyve, és elcsakliztam, hogy megosszam Veletek, merthogy irtó szép képek vanak benne szerintem. Persze egy emlékkönyv önmagában nem akkora nagyszám, manapság divat mindent valami hírös emberhez kötni, tehát jelzem, hogy az alábbi emlékkönyv Baby néni emlékkönyve volt, az első bejegyzés 1932-ben történt bele.
Hogy ki volt az a Baby néni? Nagymamám nővére. Ettől még nem lett közismertebb.
Közelítsünk inkább másfelől: mai felnőtteket kérdem, hogy emlékeznek-e a Dolly Roll nevű együttesre? És azon belül Szaxi Maxira? (Fekete Gyula). Na. Hát Babynéni neki volt az anyukája. Na így már egy picit ismertebb, illetve a maga korában ismert hegedűs is volt Baby néni maga is.
(gyk. nem BÉBI néni hanem BABI néni)

No, akkor én most itten közre bocsátanám Baby néni emlékkönyvének érdekesebb lapjait:


Maga az emlékkönyv így néz ki, semmi extra:


 


és a "bejegyzések":

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Szóval egy szimpla AURÉL BÁCSI, de aztán rákérdeztem apámnál, hogy ki volt ő, erre kiderült, hogy festő, hát így könnyű! Gábor Aurél bácsi egyébként Gábor Artemisznek, a híres operaénekesnőnek volt az apukája. Artemisznéni jelenleg a Zeneakadémián éneket tanít.
 


Az Összes Többiek viszont nem-festők, érdekes, hogy vajon egy maifelnőtt bíbelődne-e ennyit egy képpel?  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lali bácsi egyébként kiköltözött Amerikába. Egyszer hazalátogatott, amikor négyéves voltam, és hozott négy űrhajóst nekem, úgyhogy bírtam, aztán meghalt.

 

 

Azért, érdemes magát az írásmódot is megfigyelni, hogy akkoriban milyen szépen írtak az emberek...

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A következő kép attól érdekes, hogy ezt nagymamám rajzolta Baby néninek. Meg attól, hogy hát nagymamám nemigen törte össze magát a vacakolással :)  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A következő két bejegyzés is mókás, minnyá eemondom mér:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ez az ERNŐ olyasmi ember lehetett, mint én, ez egyfolytában csak írt. Érdekes, hogy az egyiket ilyen, a másikat olyan betűtípussal írta. Ugyanakkor mindkét írásmódra jellemző, hogy a sorok között még EGY egységnyi sorköz sincsen, kicsit egymásba érnek. Az is érdekes, hogy tökugyanolyanok a betűi, mintha számítógéppel írta volna. Én ilyet nemtok.

 

 

Baby néni egyébként hegedűművész vótt... érdekes megfigyelni, hogy 1938-ban hogyan küldtek az emberek egymásnak emailben mp3 file-t:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A követező kép megint férfikéztől származik:


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ez pedig itt Baby néni maga, hegedülés közben. Még ifjúkorában ugye. Itt is érdemes megnézni a betűtípust, tiszára mintha wordben SCRIPT típussal lenne:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Üdv!
Laci Today

 

7 komment

Címkék: baby néni emlékül

A bejegyzés trackback címe:

https://lacitoday.blog.hu/api/trackback/id/tr963186964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

roziamopsz 2011.08.29. 12:18:29

A legérdekesebb az egészben,hogy 50 évvel késöbb ugyanezeket a kis versikéket írták az én emlékkönyvembe is :)

Hang Ember 2011.08.29. 14:26:50

Hah, anno megboldogult kölyökkorom egyik kedvenc zenekara volt a Dolly Roll.

Azt hiszem általános iskolás korunkban még mi is írogattunk az osztálytársainknak. Tényleg, létezik még olyan, hogy emlékkönyv? Mármint a szó klasszikus értelmében?

Myta · http://www.stylebyme.blog.hu 2011.08.29. 15:21:31

Nagyon Jók a makró képeid :) nekem mindig világosra sikerülnek az ilyen közeli képek...

Laci Today Magazin · http://www.lacitoday.blog.hu 2011.08.29. 18:25:09

@Myta: há TÚKÖZERRŐ világos is vóna. Távolabbról kee, hogy ne verődjön vissza a fény, és onnan zoomolni, hogy közelnek látszódjék :)
Másik lehetőség derűs-világos, de nem napos időben kivinni a teraszra és vaku nélkül nyomulni. Az összes rokonom halotti bizonyítványát így "scanneltem" be. Célnak mekfelelt :)

@Hang Ember: létezik, lányom osztálytársnője is kölcsönadta már nekem az emlékkönyvét, hogy rajzoljak bele valamit.

macamuca [IHUN] 2012.03.08. 20:02:09

Nálam jelenleg 3 generáció emlékkönyve lapul a fiókban: nagyimé, anyumé és az enyém. Lányom még maga rakosgatja az övét.... :)
süti beállítások módosítása