HTML

Laci Today

Horoszkópom dupla ikrek. szakértők aszongyák, ez bármire mentség lehet. Háromszor estem motorral, de ebből egyszer úgy, hogy csak toltam. Mit is írjak magamról? Harmincvalahány éves vagyok, Eszter és Péter apukája, Pomázi Suttyó, Belvárosi Csávó, Agresszív ex-Vízihokis, Őrült Biciklista, Potyakajakos, Repülőgéptervező. Egz utazásiirodában dolgozom, és akit melegebb éghajlatra küldök, még meg is köszöni, és fizet is érte. Egy fontos infó rólam: BÁRMIT el tudok rontani anélkül, hogy bántanám. Távirányító, mobil.... most épp a cégesmobil egyes gombja nem jó. Nincs valakinek egy felesleges egyes gombja? Meg egy kilóméterspirál is kellene. Ha olvastad a blogomat, mindenkinek RIHAJ!-jal köszönj, erről ismerik meg egymást a Laci Today olvasók! És ha tetszett, amit olvastál, holnap is klikkelj, mert minden nap új bejegyzés!

Friss topikok

  • Kincskereső: Rihaj! Régen jártam erre, most hirtelen kíváncsi lettem Épp röhögök ezen a cikken, mikor a férjem ... (2016.01.19. 23:26) Széthagyom, és?
  • Laci Today Magazin: @Hidegen: de, átmentem? :D (2015.11.03. 11:00) ismétlés!
  • Laci Today Magazin: @Hidegen: köszi :) (2015.11.03. 10:57) Nehéz döntés
  • Laci Today Magazin: @-bobolysza-: .. mondjuk... meghajtanám... (2014.12.01. 08:38) adventi koszorú
  • Laci Today Magazin: @vén betyár: az semmi, állítólag Dugovics Titusz sem létezett... ha így folytatják, elfogy az össz... (2014.11.04. 19:43) akkor már inkább...

Linkblog

"Így utaztok ti"

2011.05.10. 14:05 Laci Today Magazin


Rihaj!

egyre többen kérditek, "civilben" mi a foglalkozásom (holott itt-ott említést teszek rulla, de mindeggy haggyuk). Szóval utazásszervező vagyok egy vietnami utazási irodában.
A második kérdés az szokott lenni, hogy úristen, ti voltatok a múltkor a tévében, hogy "vietnami iroda embereket csempészik"? És akkor mondom, hogy dehogyis, mi a vadkenderesek vagyunk, itt a trolimegálló füves részén termesztjük.
Harmadik kérdés, hogy "és micsinál egy utazásszervező?"
Nos: találtam Nektek a neten egy meghatározást, amit most idekopiznék az Olvasók örömére, olvassátok szeretettel.
Innen kopiztam: www.igyutaztokti.blogspot.com  , köszönet érte neki!

                               
UTAZÁSSZERVEZŐ VAGYOK

 

Utazásszervező vagyok: felsőfokú végzettségem van elszámolásból, ügyfélkapcsolatból, marketingből, üzleti tudományokból, számítástechnikából, és Szuahéliül is folyékonyan tudok.

Utazásszervező vagyok: igen, emlékszem az Ön foglalására annak ellenére, hogy nem tudja, milyen névre szól, csak hogy T-vel kezdődik a keresztnév, és hogy ezt a foglalást hat évvel ezelőtt készítette, amikor még itt sem dolgoztam.

Utazásszervező vagyok: természetesen nem okoz nekem problémát, hogy foglaljak önnek egymás mellett 7 szobát Jakuzzival, mindegyik szobában négy pótággyal. Igen, az én hibám, hogy a hotel tetején nem volt helikopter leszállópálya annak ellenére, hogy a hotel leírásában ezt olvastam.

Utazásszervező vagyok: beszélek minden nyelven, és a világ minden táján jártam már.

Utazásszervező vagyok: igen, tudom, hogy amikor ön péntekre foglalt, igazából vasárnapot értett, csak rossz hónapnál volt nyitva a naptárja.

Utazásszervező vagyok: igen, hazudtam, amikor tegnap azt mondtam önnek, hogy a legolcsóbb osztályon már nincs hely karácsonyra

Utazásszervező vagyok: nem, nem probléma nekem, hogy egyszerre négy alternatívát lefoglaljak önnek és a barátainak, és közben felvegyem a másik négy, csörgő telefont

Utazásszervező vagyok: a világ összes városának ismerem az összes vegetáriánus, kóser és mongol éttermét.

Utazásszervező vagyok: igen, a világ összes városában van ötletem, hogyan töltheti el hasznosan az idejét anélkül, hogy pénzt kellene költenie

Utazásszervező vagyok: igen, amennyiben ön tagja a Kaposvári Fiatalok Gombfoci Ligájának, tudok erre való tekintettel a világ bármely hoteljében kedvezményeket adni az alapárból

Utazásszervező vagyok: nem, egyáltalán nem haragszom olyankor, amikor négy órán át kerestem önnek Európa 12 célállomásából olyan ajánlatot, ami megfelel az elvárásainak, és amikor felhívom, a telefonba mondja, hogy közben már foglalt magának interneten, negyven forinttal olcsóbban.

Utazásszervező vagyok: igen, boldog vagyok, amikor egy buliban megismerkedünk, és amikor ön megtudja, hogy utazásszervező vagyok, egész jó ötletekkel áll elő, hogy nagyjából tudok-e fejből árakat Nairobiba, Stockholmba, esetleg egy teljes repülőjegy-szállás-program csomagárat Zanzibárra.

Utazásszervező vagyok: ezért ön úgy gondolja, hogy én akárhányszor és bárhová, ingyen elutazhatok, és emiatt megsértődik, amiért önnek viszont pénzbe kerül a repjegye. Ha ön telefontársaságnál dolgozik, és miután kedvezményt adok egy repjegy árából, majd megkérdem, cserébe tudna-e segíteni egy, az ön telefontársaságával történő vitámban, rendszerint habogni kezd, és nemmel válaszol.

Utazásszervező vagyok: elég, ha elmondja, mikor utazna, én mivel gondolatot is tudok olvasni, tudom, hogy hova akar menni, hányan mennének, és milyen osztályon. Az utasok neveit is tudom.

Én együttérzek, megértő vagyok, meghallgatom önt, miközben a printeremet javítom, tudok énekelni, táncolni, zongorázni is, mert


ÉN UTAZÁSSZERVEZŐ VAGYOK




LT: Na. Hát ezt ugye nem én írtam, de ennek analógiájára megalkottam a Milyen Utast Szeretek Listát:

-magas szezon közepén, jövő heti indulásra érdeklődik (amikorra már nincs hely), hogy látott interneten nagyon olcsó, alacsonyszezoni árat
-ABBÓL én mennyit tudnék engedni.
-vegyem figyelembe, hogy ő maga szociálisan többszörösen hátrányos helyzetű, és ez nem is nyaralás lesz, csak kényszerpihenő. Orvos tanácsolta.
-ha lehet, csoportkedvezményt is kér, hiszen hárman utaznak: ő, a felesége és a kisfiuk, aki még gyerek
-a gyerek esetleg lehetne ingyen
-mivel hosszú időre mennek, kéne egy +20kilós túlsúlyjegy ingyen, állítólag ilyet simán lehet szerezni, haverja mondta, ért hozzá
-miután adok négyféle ajánlatot és megírom, hogy meddig tudom tartani az ajánlatokat, ő a határidő után négy nappal, zárás előtt két perccel felhív, hogy akkor a másodikat kéri
-az ajánlatok persze már nincsenek meg, hiszen lejártak, amiért megsértődik
-illetve hívjam már vissza, mert drága a telefon
-ezután túlórában kap két új ajánlatot, de az eredetire már nincs hely, ami egyértelműen az én rosszindulatomat tükrözi
-határidőnek másnapot adok meg, bízom benne, addig csak nem felejti el. Az ajánlatokat átküldöm emailben is
-másnap bejön kifizetni a jegyet, gyorsan jegyvásárlás előtt még egyszer átfutjuk az ajánlatot, tetszik, mehet a jegyírás.
 
  ********                végRe                 ********

-ezután kezében a megírt jeggyel, a fejéhez csap, hogy hát nem mondtam, hogy ennyit kell várni az átszállásnál. Én elnézést kérek, hiszen csak leküldtem a menetrendet az ajánlattal emailben, és az előbb csak felolvastam a menetrendet mégegyszer, de valóban nem hangsúlyoztam ki, hogy a négyóra, az négyóra, bárhonnan nézve
-nézzünk inkább valamit jobb menetrendet. Ami nem gáz, hiszen aznap még le tudom rontani a megírt jegyet, és találunk is jobbat, 3.700 FT-tal többért, dehát az sok, akkor maradjon az eredeti
-két nap múlva felhív, hogy mégis inkább a drágább kéne, mert 3.700 Ft nem a világ, de a jegyet csak jegyírás napján tudom lerontani, tehát némi kárörvendéssel, végül, marad az eredeti verzió
-kintről még felhív, hogy késett a járat, mennyi kártérítést tudok adni, illetve a mostani telefonszámláját is fizetnem kéne, plusz a csomagja sérült, eltűnt az elefántos boxere, amit a barátnőjétől kapott, és az i-phoneját a gépen hagyta, 88K ülés, ha esetleg meg tudnám találni

Mert szeretem.

Üdv!
Laci Today

18 komment

Címkék: vagyok ti szeretek így milyen utazásszervező utaztok utast

A bejegyzés trackback címe:

https://lacitoday.blog.hu/api/trackback/id/tr392893000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cicuri 2011.05.11. 08:46:56

Hát apám, nem irigyellek. Ezért áldom az eget, hogy játékbolton belül nem LENT, hanem FENT dolgozom. Egyébként effektíve: lent az üzlet, vásárlókkal - halál. Fent az irodák - nyugi és béke. Kivéve, ha a központilag nálam csörgő telefonon befutó hívásnál hiába magyarázom 417685-ször, hogy NEM, a webáruház ügyfélszolgálata NEM ÉN vagyok, picit várjon, kapcsolom ("jó, csak még azt mondja meg, hogy ha interneten...").
Vagy, ha a kedves bolti vásárló heveny zavarában feljön a lépcsőn (Ki van írva, hogy Emelet: csak irodák), és megkérdezi: ja, a bútorok nem itt vannak? Nem bazmeg, hanem a bolt hátsó résézben, amihez 2 (KETTŐ) boltíves kúlcsi átjáró is vezet! TÁBLÁVAL!
Szóval... Respect!

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2011.05.11. 10:51:32

tegnap ugyi kint volt egy par percre ez a poszt? elolvasni mar nem tudtam, de a cim tuti itt volt kint, vagy megbolondultam:)

nem csalodtam:))) ez nagyszeru volt:)
egyebkent meg turelem:) nagyszerueket lehet szorakozni ilyen helyzeteken:) persze csak utololag:)

Ugyandehogy (törölt) 2011.05.11. 12:59:15

ó istenem, tisztára elöntött a nosztalgia...

jajajajajjjj. meg az adrenalin.
kész vagyok.

egyszer egy UTAS kitalálta, hogy a vele együtt utazó 16 fős csoport NE menjen Rab szigetre, hanem inkább Portorozsba, és igen, foglaljam át, és majd ő megbeszéli a többiekkel, de addig nyugodtan foglaljam át.
mondom jöjjön be, aki eredetileg befoglalta, és majd akkor, szépen be is jöttek, persze nem kellett nekik Portorozs,
az elsőben említett utas mindeközben naponta többször hívott engem, majd megsértődött a többiekre és lemondta az egészet a francba.
amikor a végén visszafizettem a pénzét, annyit kérdezett (érezhetett valamit):
- mondja, maga sosem ideges...?
azt válaszoltam:
- de, de ezt önnek nem kell látnia. cserébe csak annyit kérek, SOHA TÖBBET ne jöjjön hozzám.
------

ez volt az egyetlen eset, amikor ilyet mondtam bárkinek...

Laci Today Magazin · http://www.lacitoday.blog.hu 2011.05.12. 13:13:38

@cicuri: természetesen ezek így ki vanank gyűjtve, csokorba szedve. Nagyon ritkán fordul elő hogy egy ügyfél elbánjon az ember idegrendszerével, szóval engem elsősorban szórakoztat!
Tisztelet a kivételnek!
(TISZTELETet írtam??)

@Aliz jelentkezik Csodaorszagbol: nemtom. Nemhiszem. Aznap írtam, nem előttenap. Nem lehetett kint.

@Babette_: pedig az az utas még egyszerű eset volt. Nekem a kedvencem aki a feleségének meglepiből befizetett egy félmillás útra, feleségnek indulás előtti nap szólt, feleség meg rezignáltan:
-Igen de le van járva az útlevelem!
Hát nem is utaztak sehová.

na gyerekek elkészült a legfrisdsebb! kicsit lassan és nehezen, de végre sikerült!

cicuri 2011.05.12. 13:18:43

@Laci Today Magazin: wow. Honnan vetted ezt a párhuzamot a szó és az utas között? :D
Babette: extra szívás - a jutalékot se kaptad meg???

Ugyandehogy (törölt) 2011.05.12. 16:11:13

@cicuri: nyilván nem, az csak a kifizetett(leszámlázott) út után jár(t).

de egy ilyen helyen nem az a legnagyobb veszteség, ha egy 16 fős csoportból egy valaki lemondja.

Laci Today Magazin · http://www.lacitoday.blog.hu 2011.05.12. 16:16:15

@Babette_: igen, hanem az, hogy az ember dolgozik vele aztán kuka a meló és még be is szólnak neki.
de ha ÉN mondjuk bemennék egy boltba és ott MINDENT lerámoltatnék a polcról hogy megnézzem, előbb-utóbb rám lenne szólva. Vagy visszatérve a telefontémára: két telefonnal ezelőtt felhívtam a vodafónt, merakkór még vodás voltam, hogy érdekelne ezésez a telefon. Az nincsen már. Jó, akkor AZ a telefon. Az sincs már. Akkor amaz. Az pillanatnyilag nem kapható. Még miondig türelmes voltam, és mondtam, hogy rendben, akkor az a félbehajtós, jobb híján. És akkor a pasi kioktattot, hogy egy hívás alkalmával max három telefonról adhat felvilágosítást, visszhall.

Háotthaajónmeg, nem? Há ÉN tehetek arról hogy nincs ami kéne?

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2011.05.13. 11:11:01

@Laci Today Magazin: ez nagyon ottvaaaan:))) miert nem irtad posztban, cimlap lett volna:)

Laci Today Magazin · http://www.lacitoday.blog.hu 2011.05.13. 14:28:03

@Aliz jelentkezik Csodaorszagbol: ehh...má régen történlt. Igaz a múltkor írtam itt témoilost, úgy lenne igazságos, ha most írnék egy vodafonost is. De az már régen történt és lehet ma már annyira jóó a szolgáltatás ott, hogy már igaz sem lehetne.

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2011.05.13. 15:29:59

@Laci Today Magazin: mar 2. alkalom, hogy elore latom a posztodat. a 3. gyanus esetnel megirom en is a posztod amikor latni velem, es egyszerre elesitjuk! ok?:)

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2011.05.13. 17:59:17

@Laci Today Magazin: azt nem lehet, mert en eddig miidg elore lattam, szal igazabol az en posztjaim:)

ezentul mindenki nekem gratulaljon:)

1Tundus 2011.09.21. 12:09:45

Szia Laci,
Örülök, hogy felhasználtad a blogomon közzétett "meghatározást":-) Segít, hogy más is megértse..
süti beállítások módosítása