HTML

Laci Today

Horoszkópom dupla ikrek. szakértők aszongyák, ez bármire mentség lehet. Háromszor estem motorral, de ebből egyszer úgy, hogy csak toltam. Mit is írjak magamról? Harmincvalahány éves vagyok, Eszter és Péter apukája, Pomázi Suttyó, Belvárosi Csávó, Agresszív ex-Vízihokis, Őrült Biciklista, Potyakajakos, Repülőgéptervező. Egz utazásiirodában dolgozom, és akit melegebb éghajlatra küldök, még meg is köszöni, és fizet is érte. Egy fontos infó rólam: BÁRMIT el tudok rontani anélkül, hogy bántanám. Távirányító, mobil.... most épp a cégesmobil egyes gombja nem jó. Nincs valakinek egy felesleges egyes gombja? Meg egy kilóméterspirál is kellene. Ha olvastad a blogomat, mindenkinek RIHAJ!-jal köszönj, erről ismerik meg egymást a Laci Today olvasók! És ha tetszett, amit olvastál, holnap is klikkelj, mert minden nap új bejegyzés!

Friss topikok

  • Kincskereső: Rihaj! Régen jártam erre, most hirtelen kíváncsi lettem Épp röhögök ezen a cikken, mikor a férjem ... (2016.01.19. 23:26) Széthagyom, és?
  • Laci Today Magazin: @Hidegen: de, átmentem? :D (2015.11.03. 11:00) ismétlés!
  • Laci Today Magazin: @Hidegen: köszi :) (2015.11.03. 10:57) Nehéz döntés
  • Laci Today Magazin: @-bobolysza-: .. mondjuk... meghajtanám... (2014.12.01. 08:38) adventi koszorú
  • Laci Today Magazin: @vén betyár: az semmi, állítólag Dugovics Titusz sem létezett... ha így folytatják, elfogy az össz... (2014.11.04. 19:43) akkor már inkább...

Linkblog

Dagatt fizessé!

2011.02.25. 12:52 Laci Today Magazin

Rihaj!

Titokban a Viktor tanácsadója vagyok ám! Nemrég azzal hülyéskedtünk, hogy mondtam neki, hogy csináljunk egészséges társadalmat, szüntessük meg a gyógyszertámogatást, meghal a férgese, és egészséges lesz a megmaradt társadalom!
És a múltkor szórakoztam, hogy szerintem adóztassuk meg a dagattakat. Mert megérdemlik. Előszöris két helyet foglalnak a buszon. Az átlagembernél legalább kétszerakkorát tudnak fingani. Jobban kopik alattuk a járda. Megnő tőlük a tömegközlekedési eszközök, vagy saját járműveik fogyasztása, tehát szinte közvetlenül nekik köszönhető a légszennyezés erősödése is.
Szóval vezessük be a hizlaló és egészségtelen kaják adóját első lépésben, második lépésben szomgriadókor tiltsuk ki a dagattakat a belvárosból.
Az a baj, Viktor az egészet komolyan vette és be akarja vezetni az első lépést, "hamburgeradó" címmel. 

Én bevallom, máris adócsaló vagyok. Feleségem, egyenként ártatlan összetevőkből, tehát alapáron, megfőzött egy olyan finom vacsorát tegnap, hogy az már hizlal, emeli a koleszterinszintet, laktat és finom.
Ennek egyébként, a régi "feketevágás" alapján "feketefőzés" a neve, és büntetendő (kettőtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel járhat), hiszen végeredményben egy hamburgeradó-köteles terméket készített alapáron, ami csalás.
Ha hozzátesszük, hogy ráadásul az asztalnál ülve ezt én még jól meg is sóztam, akkor már én is adócsaló vagyok, méghozzá halmozottan.
Mindketten börtönben fogjuk végezni, ha ez kiderül, tehát bízom abban, hogy a mai bejegyzést minél kevesebben olvassák.

És ha már neveljük a népet az egészséges táplálkozásra, a búza árát itthon az egekig emelném: ezáltal elérném, hogy az emberek OTTHON, maguknak termeljék meg a búzát!
Ez jó, mert például a belvárosban megszűnnének a rumlis erkélyek: eltűnnének onnan a rozsdás biciklik, pecabotok, helyettük mindenhol búzát ültetnének. Ez a gazdaságra is jó hatással lenne, hiszen lehetne kapni balkonbúzát, gyorsan növő búzát, egész évben termő búzát, persze díszbúzát is be a szobába. Kiegészítőtermék a búzaláda, a búzakaspó, házi borona, kézi eke,törpeló, minitraktor. A búzatermelésre épülő szolgáltatásként a call-boy analógiájára bevezetném a call-szántóvető szolgáltatást is. Kisportolt és gyantázott felsőtestű fiatal férfiak félmeztelenül szántanának az erkélyeken. 
A népi kultúrát a Szántó-vető dala c. nóta újrafényezésével gazdagítanám.

Az emberek pedig végre nem azon témáznának, hogy melyik politikus mennyit nyúlt le, hanem hogy:
-Képzeld, nekem ma is négy új szál búzám nőtt!
-Jaj ne is mondd, nekem meg kornyadozik a gyorsantermő!
-Igen, de lehet kapni hozzá kornyadozásgátlót, a virágosnál most akciós!
-Tudom! Viszont a  ***kóban eleve olcsóbb, akció nélkül is!
-Jó, de azt kínából importálják, eredetileg rizshez készült és az nem olyan jó! Különben is, aki a ****kóban vásárol, az a magyar gazdaság ellen van, te szemét!

Satöbbi. Bájos csevegések születnének a polgárok között, miközben búzájukat nevelgetnék.
Közben Magyarország elfoglalná a WBO-t ("Wilág Búzatermelő Országa" címet). Exportra is jutna, búzanagyhatalommá válnánk.

A gázárat is az egekbe emelném. Ezzel egyik oldalról fellendülne a magyar ruhaipar (Méta mackók, S-modell bundák,Tiszacsizmák, pécsikesztyűk), illetve az ellustult társadalom végre mozogni kezdene, hiszen fázik a lakásban: minimum ugrálni kezdenek föl-le. Próbálnának belehelni a lakást, lennének fedettpályás lehelőbajnokságok: ki mennyi idő alatt tud belehelni egy csarnokot. Minden évben országos verseny, elnevezve Lehel vezérről. Fődíj egy bazinagy kürt. Lehet bele ültetni búzát.
Arról nem beszélve, hogy a gázáremeléssel elérném még, hogy az emberek a búzának ne csak a magvát használják fel, hanem a többi részét is. Az Ötéves Terv gyárban megkezdenénk az első búzakályhák gyártását, és a magyar nép fokozatosan áttérne a búzafűtésre.

A lusták persze elkezdenének hősugárzóval fűteni.  Úgyhogy az áramárat is megemelném. Ezzel a társadalmat rászoktatnám a szobabiciklizésre, hiszen ha egy dinamót kapcsolunk rá, meg lehet termelni a lakás áramfogyasztását.
Azt persze raktározni is kell, tehát hoznék be egy csomó zselésakkumlátort kínából, és tízszeres áron adnám.

Mert, ha az emberek már nem költenek búzára, gyógyszerre, gázra, viszont van egy csomó exportbevételük búzából, a megmaradt és megszerzett extrajövedelmüket költsék akkumulátorra.
Meg szobabiciklire. Magyarra!  Gyártanánk Csepel szobabiciklit, ingyen csomagtartóval!

Attól tartok, ha Viktor is olvassa a blogomat, akkor ezeket nemsokára meg is fogja valósítani, kétharmados többséggel. És lessz nemulass!
De addigis fizess dagatt!
(Émmeg megyek, szólok a brókeremnek, vegyen kétszáz tonna búzát)

üdv!
Laci Today

15 komment

Címkék: hamburgeradó

A bejegyzés trackback címe:

https://lacitoday.blog.hu/api/trackback/id/tr482689742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Myta · http://www.stylebyme.blog.hu 2011.02.25. 14:43:15

Remélem a biopudingom ÁFA-ja csökkenni fog és
a 18-as BMI adóalap csökkentő tényező lesz 2012-ben. :))

Laci Today Magazin · http://www.lacitoday.blog.hu 2011.02.25. 14:59:49

@Myta: nem a jutalmazva-nevelés az elv, hanem a büntetve-nevelés. Aki rendesen eszik, nem kap kedvezményt, csak büntetést az, aki nemrendesen.
Olyan mint a Kresz. Én még sehol jutalmat nem kaptam azért, mert betartom a sebességhatárokat. Bezzeg ha gyorsan megyek, mindjárt ott egy koldus, és lefotóz, aztán kéreget.

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2011.02.25. 15:54:37

Igen szepen kidolgozott poszt! Tecc!

de nezzed mit talaltam tegnap iccaka:www.youtube.com/watch?v=j-ljW5YEdao

szerencsere itt olyan szar a meki, hogy felevente ha egyszer elmegyunk:)

Laci Today Magazin · http://www.lacitoday.blog.hu 2011.02.25. 16:12:17

@Aliz jelentkezik Csodaorszagbol: há én nemtom.

Szerintem a magyarok többsége ELEVE rosszul táplálkozik. A gyerek a menzán eszik meleget, a felnőtt a munkahelyére rendel valami szart.
Otthon meg hideget esznek sok helyen, mert lusták főzni, a melegkaját kipipálják a menzával és a rendeltkajákkal. Meg nasiznak is sokan, az sem egészséges.

EHHEZ AZ ÉTKEZÉSHEZ KÉPEST a meki nem oszt nem szoroz.

A mi családunk személy szerint meg rendesen táplálkozik, köszönhetően a feleségemnek, aki főz, rendes kajákat főz, úgyhogy E MELLETT szerintem havi 1-2 meki belefér.

De ez az én szubjektív véleményem.
Ha meg azzal akarnak elriasztani, hogy a sültkrummpli nem bomlott le az üvegben 10 hét alatt:
nos az üdíytők sem bomlanak le, a baracklekvár évekig kibírja üvegben és még sorolhatnám.

És azt nem vették figyelembe, hog yaz üveg nem emberi gyomor. A gyomorsav majdnem színtiszta sósav. Ott a meki krumpli is zokszó nélkül lebomlik. Legalábbis, amikor kakilok, nem láttam még benne lebomlatlan mekiskrumplit, az tuti, de legközelebb jobban megnézem.

Bele is túrok, biztos ami biztos... :)

ezzel együtt mindenkinek joga van utálni az amerikai térhódítást szimbolizáló mekit, de szerintem nem veszélyesebb a mekiskaja, mint rengeteg más kaja.

Dr. Körömlakk ® 2011.02.26. 09:15:15

Rihaj!

Leszarom, hogy nem leszek népszerű, de én támogatnám ezt a projektet, csak így lehet, másképp masírozunk a fosban tovább. Hülyén hangzik, de hiszek a diktatúra hatásosságában! 20 év múlva szép, rendezett, működő társadalmunk lenne. (Na jó, azért gyógyszert adnék a férgesének) Éljen az önhibájából döglődők nemtámogatása!!! :)

Laci Today Magazin · http://www.lacitoday.blog.hu 2011.02.26. 12:39:28

@Dr. Körömlakk ®: én csak mókából írtam az egészet, merthát nonszensz. ETTŐL nem fog a nép kevesebb szarkaját enni. Ahogy a cigin is ott a magas adó meg a pián is, mégis sokan szívnak és isznak. A dagiadó nem népnevelés, hanem újabb sarc. De én semmi vitába nem megyek bele! :)Ettől Te támogathatod, én meg nem, oszt holnapután új poszt, a dagiadót meg leszarjuk :) Én meg eszem tovább a májas hagymás fűszeres zsíroskenyeremet. Jóféle hizlaló fehérkenyér.

Dr. Körömlakk ® 2011.02.27. 19:07:49

@Laci Today Magazin: nyugi, higgaggyá le, igazából én se támogatom, mert egy ökörség. de csak mert az ilyen elgondolások - ahogy mondod - újabb sarcok. ahogy jó lenne, úgy meg megvalósíthatatlan, mert csak, és meg azért, mert az emberek ostoba barmok. legalábbis nagyrésze. szal egyetértünk na :)
én is hízlalósat főztem a hétvégén nyugi, leszarom magasról :)

Laci Today Magazin · http://www.lacitoday.blog.hu 2011.02.28. 09:29:43

@Dr. Körömlakk ®: én nem izé vóttam, csak hosszabbam magyaráztam, mint szükséges. És nem veséztem ki eléggé a témát posztban. Hiszen mennyi humorforrást hagytam ki.. például lehetne a SZÁNDÉK-ot is adóztatni. Mert pl alapáras az étolaj, meg a krumpli is. Viszont akinek a kosarában a boltban EGYSZERRE szerepelne étolaj IS és krumpli IS, az vélhetően sültkrumplit akar sütni, tehát hiába alapáras cuccról van szó, együttvásárlásuk esetén a magasabb adókategóriába sorolódna automatikusan.
Szerintem így kéne.

Hang Ember 2011.02.28. 11:17:41

A pacalra ugye nem vonatkozik az adó?

Laci Today Magazin · http://www.lacitoday.blog.hu 2011.02.28. 12:19:07

@Hang Ember: nem a szar kajákat adóztatják meg, hanem a hizlaló koleszterinemelő és miegymásakat.

Atolla 2011.03.01. 09:59:47

Még életemben nem voltam mekiben valószínűleg olyan, mint Burger King ott jártam egyszer más elnevezések vannak a menükre , de onnan kilépve fél óra múlva már éhes voltam. ennyi tapasztalat nekem elég is volt.
Nem értem miért mennek mások vissza ha nem laknak jól?????
Van itt Makón egy gyorskajálda aki nem helybéli az meg sem találja.
Lehet ott kapni egy "Bomba" fantázia nevű étel. Egy nagy buci nagyságú, de négyzet alakú komolyan megpakolva zöldséggel paradicsommal paprikával uborkával hagymával vagy amit kérsz nem kérsz.. két fasírt, és még eztán jön az igazi feltét pl sonka, gomba szalámi, stb... leöntve majonézzel kecsappal (én a kecsapot ki szoktam hagyni és van egy speckó szószuk. Nem tartár hasonlít rá, szerintem ők kísérletezték ki:D(rajtunk) de nagyon finom. + sajt sok, sok sajt.
Ha ezt bevágja az ember, kb 2 órági piheg mozdulatlanul aztán lehet esetleg mozogni, vagy símán aludni másnapig.

Laci Today Magazin · http://www.lacitoday.blog.hu 2011.03.01. 10:34:32

@Atolla: a Bomba is tuti hogy jó, meg Bp Szentenrei úton van egy kis hamburgereskocsi, mindenki dícséri, de a Mekit én akkoris szeretem.
Hogy nem lakik jól az ember? Én minden alkalommal, ha bemegyünk, ugyanazt kérem: BigMac menü és hozzá még két sajtburger. Aki ettől nemlakik jól, az telhetetlen, vagy feketelászló.

Atolla 2011.03.01. 10:56:21

@Laci Today Magazin: Lehet hogy rokonom:D
Őszintén szólva az ilyen kis "Sufikban" sokkal többet és jobb HB.-adnak, mint ahol nagyüzemben gyártják.

Egy ideje átálltunk a pizzára. Találtam egy receptes oldalt itt a neten. Sok sütit kipróbáltam már belőle, és van házi pizza is feltéttel.
Sütni főzni imádok, akkor miért ne molyoljak vele.

Laci Today Magazin · http://www.lacitoday.blog.hu 2011.03.01. 11:02:57

@Atolla: igen, de a kisgyerekeknek a meki a menő a játszótér miatt.
Pizzát otthon pillanatok alatt lehzet csinálni. Mi kenyeret, zsömlét, kiflit is csinálunk, sima renes sütőben. A kenyérsütőgép sz.tem fölösleges flanc.

Atolla 2011.03.01. 11:22:02

@Laci Today Magazin: Norbi erre azt mondaná jó üzletpolitika, csatolt áru, azaz kettő az egyben.
süti beállítások módosítása