HTML

Laci Today

Horoszkópom dupla ikrek. szakértők aszongyák, ez bármire mentség lehet. Háromszor estem motorral, de ebből egyszer úgy, hogy csak toltam. Mit is írjak magamról? Harmincvalahány éves vagyok, Eszter és Péter apukája, Pomázi Suttyó, Belvárosi Csávó, Agresszív ex-Vízihokis, Őrült Biciklista, Potyakajakos, Repülőgéptervező. Egz utazásiirodában dolgozom, és akit melegebb éghajlatra küldök, még meg is köszöni, és fizet is érte. Egy fontos infó rólam: BÁRMIT el tudok rontani anélkül, hogy bántanám. Távirányító, mobil.... most épp a cégesmobil egyes gombja nem jó. Nincs valakinek egy felesleges egyes gombja? Meg egy kilóméterspirál is kellene. Ha olvastad a blogomat, mindenkinek RIHAJ!-jal köszönj, erről ismerik meg egymást a Laci Today olvasók! És ha tetszett, amit olvastál, holnap is klikkelj, mert minden nap új bejegyzés!

Friss topikok

  • Kincskereső: Rihaj! Régen jártam erre, most hirtelen kíváncsi lettem Épp röhögök ezen a cikken, mikor a férjem ... (2016.01.19. 23:26) Széthagyom, és?
  • Laci Today Magazin: @Hidegen: de, átmentem? :D (2015.11.03. 11:00) ismétlés!
  • Laci Today Magazin: @Hidegen: köszi :) (2015.11.03. 10:57) Nehéz döntés
  • Laci Today Magazin: @-bobolysza-: .. mondjuk... meghajtanám... (2014.12.01. 08:38) adventi koszorú
  • Laci Today Magazin: @vén betyár: az semmi, állítólag Dugovics Titusz sem létezett... ha így folytatják, elfogy az össz... (2014.11.04. 19:43) akkor már inkább...

Linkblog

Anyák napjára...

2011.02.14. 10:46 Laci Today Magazin

Rihaj!

Ahogy ígértem, a héten általam írt versekkel, versményekkel, versedvényekkekl foglalkozunk, és az Olvasó döncse ee, hogy jók-e, vagy rosszak.

Mivel ma Valentin-nap van, ami nékem a asszonyró' szó', hát kezgyünk egy olyan verssel, amit őhozzájaírtam neki.
Az történt, hogy tavaly (ált.isk.elsőben) Eszterlányék verseltek anyák napjára, az osztályban vannak huszonvalahányan, nem bírom megszámolni.
Na és én megértem tanárnénit, hogy nehéz huszonvalahány JÓ verset találni, de Eszter olyat kapott, hogy fogtam a fejem, és inkább írtam ÉN, egy személyreszabottabb versikét. Ehhez tunni kee, hogy egy elsősnek általában hiányos elöl a fogsora, és ha egy gyerek fáradt, márpedig suli után az, akkor egy kicsit nyűgös is tud lenni, persze, csak ha kell. Meg annyit kee még tudni, hogy a "mit kértek vacsorára?" úgy hangzik, hogy Peti kér ezt, Eszter kér azt, az elkészül, akkor meggondolják magukat, elkészül más, a végén elkezdünk vacsizni, "anyatemiteszel?", és a végén megeszik anyukájuk vacsoráját. Íme a vers:

Anyák napjára

Anyukámnak szednék egy csomó virágot,
De neki a mosolyom jelenti az egész világot.
Ami - valljuk be - egy kicsikét csorba,
Nem álltam fogakért mostanában sorba.

Reggel, amikor felkelek,
Mindig anyára ébredek.
Kávé illatozik a konyhában,
S vár a reggelim a müzlistálban.

Délután, a suliban alig várom,
Hogy megjelenjen anya a láthatáron.
S hogy esténként a kedvére tegyek,
Egy picit mindig az agyára megyek!

Vacsorára négyféléből választhatunk,
De a legjobb, amit anya tányérjából kapunk.
Utána fürdünk Petivel, aki a testvérem.
Három éve anyáéktól karácsonyra kértem.

Mert anyukámtól mindent megkapok,
S remélem, ezért majd egyszer hálát adhatok!


A vers hatása: Eszternek előre szóltam, hogy a vers legalábbis könnyed hangvételű, és nagy eséllyel előfordulhat, hogy az anyukák majd mosolyognak közben, esetleg nevetnek is itt-ott, ilyesmi leginkább a harmadik-versszak-utolsó-sornál prognosztizálható, tehát TUDTA előre, hogy az anyukák majd nevetni fognak.
A baj, hogy Eszter nemolyan-lacitoday, mint én, tehát, őrajta ne nevessen senki! Elkezdett verselni, harmadik versszak utolsó soránál anyukák megjósolt módon viselkedtek, amiért Eszter elsírta magát, így a vers félbemaradt.
Csak este otthon négyszemközt került folytatásra, de így is siker volt.

Üdv
Laci Today

10 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lacitoday.blog.hu/api/trackback/id/tr382659897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2011.02.14. 12:43:42

Ez nagyon jooooooo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Most nagyon irigylem az Asszonyodat:)

Laci Today Magazin · http://www.lacitoday.blog.hu 2011.02.14. 13:29:38

@Aliz jelentkezik Csodaorszagbol: átadom neki hogy még Csodaországban is vannak irigyei. Tudod, itt élve Magyarországon: ez a "hihetetlen" határán táncol...

Dr. Körömlakk ® 2011.02.15. 13:57:17

naon jó vers, de kicsesztél a Magzatoddal, mert a szülők nagy része sasjóskán szocializálódott. de ide a blogba zseni :) díj 2.0. mer az 1.0 a frissebbik posztodba van :)

Laci Today Magazin · http://www.lacitoday.blog.hu 2011.02.15. 14:01:06

@Dr. Körömlakk ®: a vers célja hogy mosolyogjanak az anyukák, célbaért, csak mivel a kislány előre nem jelezte, hogy ő nem örülne a nevetésnek, hanem partner volt és bevágta a verset és tetszett neki és TUDTA előre hogy nevetni fognak, nemértem... ha tudtamvolna h. nem akarja h. nevessenek rajta, más verset írok. Mondjuk megríkatósat vagy mittomén. "Már egy hete csak magára gondolok", vagy "Egész úton" az is egy szép vers: "egészúton-hazafelé-egy gondolatbánt-engemet // miközben részegen az árokban aludtam, ki lopta el az ingemet".
A 2. díjat is köszönöm!

Atolla 2011.02.15. 18:03:44

Nagyon jó vers, sőőőőt! Eszméletlen!
Kimásolnám magamnak, ha nem lenne ennyire egyéni:D
30 éve anyák napjára mindig az Édesanyám virágosat álmodtam c. verset adom elő Anyák napján. Mindig megríkatom anyát és mindig elbőgöm a végét.
Erre mondják azt hiszem, a kevesebb több.

Dr. Körömlakk ® 2011.02.15. 18:06:22

@Laci Today Magazin:
írjámá soktöbbet verset, mer ez is milyen jó má :) ez az inges :)

Laci Today Magazin · http://www.lacitoday.blog.hu 2011.02.16. 09:11:47

@Dr. Körömlakk ®: ingesverset? Aki szereti az inget, az most igent integet! Nemlátom! A szemem eltakarja az ingemet - vagy fordítva, a lényeg, hogy vak vagyok, verset meg írjanak a nagyok!

új vers az új posztban!
süti beállítások módosítása