HTML

Laci Today

Horoszkópom dupla ikrek. szakértők aszongyák, ez bármire mentség lehet. Háromszor estem motorral, de ebből egyszer úgy, hogy csak toltam. Mit is írjak magamról? Harmincvalahány éves vagyok, Eszter és Péter apukája, Pomázi Suttyó, Belvárosi Csávó, Agresszív ex-Vízihokis, Őrült Biciklista, Potyakajakos, Repülőgéptervező. Egz utazásiirodában dolgozom, és akit melegebb éghajlatra küldök, még meg is köszöni, és fizet is érte. Egy fontos infó rólam: BÁRMIT el tudok rontani anélkül, hogy bántanám. Távirányító, mobil.... most épp a cégesmobil egyes gombja nem jó. Nincs valakinek egy felesleges egyes gombja? Meg egy kilóméterspirál is kellene. Ha olvastad a blogomat, mindenkinek RIHAJ!-jal köszönj, erről ismerik meg egymást a Laci Today olvasók! És ha tetszett, amit olvastál, holnap is klikkelj, mert minden nap új bejegyzés!

Friss topikok

  • Kincskereső: Rihaj! Régen jártam erre, most hirtelen kíváncsi lettem Épp röhögök ezen a cikken, mikor a férjem ... (2016.01.19. 23:26) Széthagyom, és?
  • Laci Today Magazin: @Hidegen: de, átmentem? :D (2015.11.03. 11:00) ismétlés!
  • Laci Today Magazin: @Hidegen: köszi :) (2015.11.03. 10:57) Nehéz döntés
  • Laci Today Magazin: @-bobolysza-: .. mondjuk... meghajtanám... (2014.12.01. 08:38) adventi koszorú
  • Laci Today Magazin: @vén betyár: az semmi, állítólag Dugovics Titusz sem létezett... ha így folytatják, elfogy az össz... (2014.11.04. 19:43) akkor már inkább...

Linkblog

kézzel készített karácsonyfadísz

2010.12.15. 15:57 Laci Today Magazin

Rihaj!

Emberek,
ma este egy "karácsonyfadíszítős - forraltborozós" partiba vagyok hivatalos, mindenki hozzon egy díszt jeligére.
És ebéd közben azon morfondíroztam, milyen díszt készítsek... véletlenül sültkolbászt ebédeltem... MEGVAN!!!
Kolbászos szaloncukor!!
Meghagytam az ebédemből egy vastag karikát.
Kell még hozzá papír - az van az irodában dögivel.
Kell még hozzá sztaniol... gondolkozom... a gyerekek a napokban csokit ettek a kocsiban.. kimegyek, megnézem a hátsóülést: és TALÁLTAM sztaniolt!
Szépen kinyomogattam a kolbászkarikából a zsírt (elég szaftos volt, elég hülyén nézne ki a fán, ahogy csöpög a szaloncukorból a zsír), becsomagoltam papírkába, méretrevágott sztaniolba, a papír végét szépen bevagdostam - tiszta bolti szaloncukor lett belőle! Boldogbékeidőkbeli!
(Metróban kapható ilyen "Konzum" néven, puncsos és banános ízben)

Arany szalagunk az van, abból vágtam egy hosszú vékony csíkot, arra fellógattam és kollegina elé himbáltam, aki nem látta, mivel játszom egy ideje:
-Na, mi ez?
-Mi lenne... szaloncukor!
-Igen, de szagold meg!
-Fúúúj b..meg!

TÖKÉLETES! És: igazi hungarikum!
A kérdés már csak az, hogy mit fognak szólni hozzá a partiban...

Üdv!
Laci Today

 

8 komment

Címkék: karácsonyfadísz kézzel készített

A bejegyzés trackback címe:

https://lacitoday.blog.hu/api/trackback/id/tr592517692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. Körömlakk ® 2010.12.17. 20:11:21

:)
évekkel ezelőtt keringett egy kép a neten, amin a fenyő rántotthúsokkal volt dekorálva, tündérvirág volt :)

Laci Today Magazin · http://www.lacitoday.blog.hu 2010.12.17. 20:48:09

@Dr. Körömlakk ®: igazából a fél délutánon át rágódtam, hogy elvigyem-e... mert máshol meg éheznek... végül ha már megcsináltam, elvittem. De azért, egy picit, a fárbikék, egy picit túlzásba vitték, szerintem...

Dr. Körömlakk ® 2010.12.17. 22:04:29

@Laci Today Magazin: nálam a hülyeséget nem lehet túlzásba vinni, meg a GURU-t. :)

Dr. Körömlakk ® 2010.12.18. 15:03:34

@Laci Today Magazin: kérlek, addig nem lehetsz szívbéli ismerősöm, míg a GURU mibellétére nem derícc fényt. házi feladat, ha megvagy vele, jelentkezz nálam. felelés lesz, ha megakacc, kénytelen vagyok aszinni, óra előtt kérdezted meg valakitől.

Laci Today Magazin · http://www.lacitoday.blog.hu 2010.12.18. 20:46:17

@Dr. Körömlakk ®: ÚRIZSTEN! az a baj, holnap fellépésem lesz a Petőfi Csarnokban és még gyakorolnom kell (nem rizsázni kell, hanem zongorázni, de az majdnem ugyanaz, csak ne a szád járjon, hanem a kezed) (ne is erőlködj: majdnem-zártkörű rendezvény. Mármint, lehet rá jegyet kapni, csak ha nem vetted meg elővéteben, akkor a helyszínen húszezer. NA a lényeg hogy utánanézek majd a gurunak,d e nem ma este. Most csak benéztem megnézni hogy ki nézett be, és válaszóni a kommentekre.
Aztán rohanok a zongorához. Ezúton is üdvözlöm a szomszédaimat.)

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.12.19. 01:41:28

A kolkoknek meseltem fadiszites kozben(itt mar dec elejen feldiszitik a fakat, szal mi meg kestunk is ezen a heten), hogy anno Mamam meselte nekik felfuzott pattogatott kukorica volt a girland, es papirba csomagolt kenyerhej, (nagyon ritkan kockacukor)a szaloncukor.
Es nem sirt mikozben emlekezett:)
En meg ketsegbe vagyok esve mert nincs szaloncukor, de majd jol betamadok egy lengyel boltot:)

Laci Today Magazin · http://www.lacitoday.blog.hu 2010.12.20. 10:21:00

@Lewyke: az én nagymamáméknál meg úgy volt, hogy a szaloncukor olyannyira díszként funkcionált, hogy karácsony után a fáról leszedve a díszesdobozba került minden évben. Persze öcsém és én ezt nem tudtuk, és egyszercsak lezabáltuk a fáról amit elértünk. Máig emlékszem az ízére, rózsaszín volt (puncsos) és olyan kemény (hányéves lehetett) hogy elrágni nem lehetett, csak elszopogatni.
És megtudtam múlthéten hogy a Metróban lehet kapni "konzum" szaloncukrot, és az pont ugyanolyan, KELL, SZERZEK!
süti beállítások módosítása