HTML

Laci Today

Horoszkópom dupla ikrek. szakértők aszongyák, ez bármire mentség lehet. Háromszor estem motorral, de ebből egyszer úgy, hogy csak toltam. Mit is írjak magamról? Harmincvalahány éves vagyok, Eszter és Péter apukája, Pomázi Suttyó, Belvárosi Csávó, Agresszív ex-Vízihokis, Őrült Biciklista, Potyakajakos, Repülőgéptervező. Egz utazásiirodában dolgozom, és akit melegebb éghajlatra küldök, még meg is köszöni, és fizet is érte. Egy fontos infó rólam: BÁRMIT el tudok rontani anélkül, hogy bántanám. Távirányító, mobil.... most épp a cégesmobil egyes gombja nem jó. Nincs valakinek egy felesleges egyes gombja? Meg egy kilóméterspirál is kellene. Ha olvastad a blogomat, mindenkinek RIHAJ!-jal köszönj, erről ismerik meg egymást a Laci Today olvasók! És ha tetszett, amit olvastál, holnap is klikkelj, mert minden nap új bejegyzés!

Friss topikok

  • Kincskereső: Rihaj! Régen jártam erre, most hirtelen kíváncsi lettem Épp röhögök ezen a cikken, mikor a férjem ... (2016.01.19. 23:26) Széthagyom, és?
  • Laci Today Magazin: @Hidegen: de, átmentem? :D (2015.11.03. 11:00) ismétlés!
  • Laci Today Magazin: @Hidegen: köszi :) (2015.11.03. 10:57) Nehéz döntés
  • Laci Today Magazin: @-bobolysza-: .. mondjuk... meghajtanám... (2014.12.01. 08:38) adventi koszorú
  • Laci Today Magazin: @vén betyár: az semmi, állítólag Dugovics Titusz sem létezett... ha így folytatják, elfogy az össz... (2014.11.04. 19:43) akkor már inkább...

Linkblog

megtörtént...

2011.08.15. 22:49 Laci Today Magazin

Rihaj!
Elnézést a késői megjelenésért, eme poszt írásakor hétfő este háromnegyed tizenegy van éppen-most, TALÁN ma még megjelenik, majd meglátom...

Szóval a mai poszt arról szólna, hogy kifestettünk. Ezzel kapcsolatban néhány alapigazságra hívnám fel a figyelmet, és jótanácsot szórnék másoknak, akik szintén maguknak csinájják...

1) ne hívj szakembert! Never.
2) innét kezdve tehát magatok csináljátok.
3) fel kell mérni a munkát, és felosztani egymás közt a teendőket. Induljunk ki abból, hogy egy házaspár lakásfelújít, adott tehát 1fő férfi és 1fő női munkaerő. A munkát érdemes ÚGY felosztani, hogy testhezálló legyen. A munka női részét a nő végezze, a férfirészét a férfi. Képekkel is illusztrálnám, mire gondolok.

Vannak például a munkának olyan fázisai, ami az asszony dolga:




 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

És van, ami a ház ura dolga:

 

Egyébként tudjátok-e, hogyan lehet a pipázást a leghatékonyabban űzni?? Gondukozzatok, választ majd a poszt alján adok!

Mindenesetre, ha sikerült felosztani egymás közt a munkát, essünk neki! Folytatnám a festés és stukkózás közben felismert alapigazságokkal:
-ELŐTTE: ki kell pakolni a festeni kívánt szobákat. Azt mondják, a könyv a legjobb barátod. Igen: "A" könyv! Ő egyedül , az az egy!!! A többi 547db kis rohadék meg a legnagyobb ellenséged!, amikor egyenként át kell rámolni a másik szobába. Najó tízesével, de még így is hányszor kellett fordulni... UTÁNA: ugyanezt vissza. És amikor az asszony segíteni akar, le kell tiltani, mert tojik arra, hogy ABC-sorrend-mániás vagy.
-ha kirámoltad a szobát, jöhetnek a lámpák, konnektorok. Ha az asszony harmadszor is kérdi, hogy "tényleg ne kapcsoljam le a bizosítékot?", akkor csinálj úgy, mintha megrázna az áram. Pont ettől tartott, és végtelenül halálra lehet rémíteni ilyenkor, jó móka!
-festés: ha szemüveges vagy, vedd le, mert totál összefröcskölöd festékkel. Viszont, ha leveszed, nem látsz, vedd vissza. Megoldás: VEGYÉL VÍZBÁZISÚ FESTÉKET, azt le lehet mosni. Vagy kontaktlencsét. Szerencsére a falfestékek vízbázisúak. Általában.
-SOHA ne változtass CSUPÁN EGYETLEN árnyalatnyit a plafon színén. Nem fogod látni, hol tartasz, kigúvad a szemed, keresve a határt a MÉG és a MÁR között, ettől szem és idegorvosra lesz szükséged néhány órán belül. Megállsz ebédelni, és nem tudod, hol folytasd. Amikor már mindennel elkészültél, és már kimostad a fegyvereket és elraktad a maradékfestékeket, AKKOR kiszúrsz egy foltot, hogy AZ OTT mégis a régiből egy darab.
-asszony munkája mindig könnyebb
-a festékhengerhez a hosszabbítónyelet azért találták fel, hogy legyen mivel leverned a falat ott, ahol már kész voltál egyébként
-ha négy nap az előkészületek-festés-stukkózás-utókészületek-takarítás, akkor az első három nap simán működik a "mit együnk" kérdésre a "rendeljünk pizzát" válasz. A negyedik napon a nő feladja.
-lehet gumikesztyűben festeni, de nem érdemes
-a Dulux csöpögésmentes. DETÉLLEG! Az az egy csöpp, az meg nem számít, nem ez a baj, hanem hogy beleléptél, széthordtad, és AKKOR veszed észre, hogy MÉGIS LECSÖPPENT EGY!
-stukkózás: erős idegzetűek is elkezdhetik. CSAK azok.
-amikor 7 évvel ezelőtt abban az úri helyzetben voltál, hogy MAGAD tervezhetted meg az épülő társasházi lakásod minden szegletét az alaprajzon, és ÚGY építették fel, AKKOR nem gondoltál arra, hogy 7 év múlva majd stukkózni akarsz.
Így tehát MOST jössz rá, hogy basszus a nappali-konyha résznek TÍZ, az előszobának pedig TIZENEGY sarka van. Minden sarokban ugye gérbe kell vágni a stukkót, ami még hagyján, ha a sarok derékszögű. De a mi palotánkban alig van derékszög...
-egyébként ha nincs gérvágód, na AZ az egyetlen olyan szerszám, amit rajzolni is lehet
-nincs jobb érzés, mint frissen festett plafont stukkózás közben véletlenül összekenni szilikonnal

-végezetül: apám, kétkezi ember, azt mondta kiskoromban, tanuljak, hogy szellemi munkát végezhessek. MOST, hogy tanultam, felnőttem és szellemi munkából élek, apám BÜSZKE RÁM, hogy kifestettünk. (egyébként minden oka megvan... B-b)

Nakérem. És akkor, ha EDDIG nem jöttetek rá, hogyan lehet a leghatékonyabban pipázni, megmutatom. Íme az előkészületek:



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

És a megoldás:

 

Ezt persze otthon senki ne próbálja ki! A képen látható kísérletet kaszkadőrrel végeztük.
IGEN, ezt az utolsó fotót már én készítettem magamról. Eredetileg assonyt kértem meg a fotózásra, de amikor ezt meglátta, elrohant öklendezve. Csoda, hogy a fényképezőgépet sikerült megmentenem...
Üdv!
Laci Today
utóirat: szakmámbeliek meg ha jobban odafigyelnek, kiszúrhatják, hogy aKedvencPólóm van rajtam...
 

10 komment

Címkék: kifestettünk

A bejegyzés trackback címe:

https://lacitoday.blog.hu/api/trackback/id/tr163156643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

cicuri 2011.08.16. 08:16:43

gyere hozzám is...... :D
továbbá, neked nincsen lájk gombod??? :(

Hang Ember 2011.08.16. 11:26:17

Most jöttem vissza nyaralásból... és festés-tapétázás-stukkózás-parkettalakkozás-ajtó és ablak festés előtt vagyunk. Soha jobbkor nem jöhetett volna ez a poszt, Laci! :)
Festékcsöpögés ellen első osztályú megoldás a takarófólia... ugyanakkor a legnagyobb kihívás is. Próbáltál már létrával közlekedni takarófólián? :D
Egyébként derékszögeket illetően a mi házunk is hadilábon áll a 90 fokban találkozó falfelületekkel... gérvágóm sincs... :)

Laci Today Magazin · http://www.lacitoday.blog.hu 2011.08.16. 13:06:29

@cicuri: én hús-vér ember vagyok. Rajtam nincsen like-gomb. Rajtam csk like-bot an...

@Hang Ember: Mester! Dulux!Nem csöpög, és ez szó szerint igaz. az az egyetlen csöpp volt a hibaszázalék. És én nem létrázom, a bel,mgasságunkhoz két okedli elég, egyik lábam itt, a másik ott. És tudok vele csúszkálva-járni is a pőarkettán, hát nem kell állandóan lemászklni róla. Olyan, mint egy eltúlzottan-magastalpú kurvaroller. Tökéletes. Gérvágó nemkell, húzol papírra egy ikszet és a fölött vágsz szemre :D

Laci Today Magazin · http://www.lacitoday.blog.hu 2011.08.17. 09:21:29

@Babette_:
a "gér": az egy izé.
van egy deszkád, és azt nem simán kettévágod, hanem mondjuk 45 fokban akarsz fűrészelni, de az ne legyen 40 fok vagy 48 fokg mert akkor pontatlan, van egy "gérvágó", ami tulajdonképpen egy vezetősablon, belerakod a vágnivalót és abban fűrészeled, így nem tud elmászni a fűrész, a gérvágó nem engedi.
AZ, hogy én RAJZOLTAM egyet, az saját felelősség: így LÁTTAM pontosan hogy hol kell vágni, de a vágóeszközömet nem vezeti semmi, ha elcsúszik, így jártam. De nem csúszott el. Nem mindig.. :)

Kincskereső 2011.08.17. 22:00:53

Felújítási vírus terjed a LaciTodayben?

@Babette_: a gér a fentebb részletezett ferde vágásnak a neve.
A keretezéshez, stukkózáshoz használandó dekoranyagot hosszú szálakban árulják, amit méretre kell vágni, hogy jól is nézzen ki amikor készen van, ferdén kell elvágni, ez a gér.

Ha valakinek járólap lerakási tanácsok kellenek, forduljon hozzám bizalommal, nálunk most ez a szabadidős tevékenység folyik... bár már kezdem unni egy kicsit ;)
A festés csak utána következik.

deco-foam · http://www.deco-foam.hu 2011.09.21. 18:49:19

Nagyon üdítő volt a "gér" enciklopédikus meghatározását olvasgatni... :-))))

Laci Today Magazin · http://www.lacitoday.blog.hu 2011.09.22. 09:05:47

@deco-foam: igyexem... mencségemre lejen monva, hogy nyeevszakon végesztem. Bár eredetileg esztergályosnak akartam menni nyolcadik után, csak kaptam két pofont, így lettem intellektuális személy.
Pedig esztergályosként most milyen lehengerlő lehetnék...

deco-foam · http://www.deco-foam.hu 2011.09.22. 09:41:53

@Laci Today Magazin: ...és még azt mondják, hogy a pofonoknak nincs nevelő hatása! :-)
süti beállítások módosítása