HTML

Laci Today

Horoszkópom dupla ikrek. szakértők aszongyák, ez bármire mentség lehet. Háromszor estem motorral, de ebből egyszer úgy, hogy csak toltam. Mit is írjak magamról? Harmincvalahány éves vagyok, Eszter és Péter apukája, Pomázi Suttyó, Belvárosi Csávó, Agresszív ex-Vízihokis, Őrült Biciklista, Potyakajakos, Repülőgéptervező. Egz utazásiirodában dolgozom, és akit melegebb éghajlatra küldök, még meg is köszöni, és fizet is érte. Egy fontos infó rólam: BÁRMIT el tudok rontani anélkül, hogy bántanám. Távirányító, mobil.... most épp a cégesmobil egyes gombja nem jó. Nincs valakinek egy felesleges egyes gombja? Meg egy kilóméterspirál is kellene. Ha olvastad a blogomat, mindenkinek RIHAJ!-jal köszönj, erről ismerik meg egymást a Laci Today olvasók! És ha tetszett, amit olvastál, holnap is klikkelj, mert minden nap új bejegyzés!

Friss topikok

  • Kincskereső: Rihaj! Régen jártam erre, most hirtelen kíváncsi lettem Épp röhögök ezen a cikken, mikor a férjem ... (2016.01.19. 23:26) Széthagyom, és?
  • Laci Today Magazin: @Hidegen: de, átmentem? :D (2015.11.03. 11:00) ismétlés!
  • Laci Today Magazin: @Hidegen: köszi :) (2015.11.03. 10:57) Nehéz döntés
  • Laci Today Magazin: @-bobolysza-: .. mondjuk... meghajtanám... (2014.12.01. 08:38) adventi koszorú
  • Laci Today Magazin: @vén betyár: az semmi, állítólag Dugovics Titusz sem létezett... ha így folytatják, elfogy az össz... (2014.11.04. 19:43) akkor már inkább...

Linkblog

Vízóracsere II.

2011.01.12. 16:37 Laci Today Magazin

Rihaj!

Az első rész arról szólt, hogy felszólítottak, hogy hétévente kötelező a vízóracsere, tehát kérvényezzem a honlapon a vízóracserét. Ez megtörtént, és január tizedikét jelölték meg a nagy napnak.
(részletek itt: http://lacitoday.blog.hu/2010/12/17/vizoracsere_1 )

A második rész volt tehát tizedikén. Az úgy kezdődött, hogy a vízszerelő, az kérem Nagyember. Kijön, de a piszkos munkát el kell végezni helyette.
Ha ugyanis a vízóra be van építve a falba, mert úgy elegáns, hát ő nem fogja kibontani a falat: azt nekünk halandóknak előre ki kell bontanunk, anélkül szóba sem áll velünk.
Ergo a vízembernek annyi a dolga, hogy két csavart leszed, leveszi a régi vízórát, felrakja az újat, két csavar vissza, nyugtát ír 8.720 Forintról. Jó neki. Vízórás akarok lenni!

Mindenesetre tehát, ki kell bontani előre a falat. Gondolkoztam is, hogy hát vésőm, az nincsen. Akkor marad a csavarhúzó, és a nyers férfierő. Olvastam is egy csomó politikát aznap, hogy legyen elég agresszió bennem a falvéséshez.
Nálunk a vízóra az előszoba beépített szekrény mögötti falban van. Tehát kipakoltam a szekrényből (MEGTALÁLTAM A BÚVÁRSZEMÜVEGEMEEEEEET!!!), aztán neki a falnak.
Dehát... ez csak úgy nyeli a csavarhúzót, tövig belement a falba... miafene!
Erre kiderül, hogy egy vékony vakolatréteg alatt, HUNGAROCELLT találtam!

Bakker hungarocellből építették a házunkat? 

Az jó, mert jól hang- és hőszigetel... de mondjuk, tűzvédelmi okokból, a bútorok nincsenek összetolva: ha egy felgyulladna, nem terjed a tűz.
Hát: DEHOGYNEM! Hát a vakolat alatt vastag hungarocell van! Szükség esetén tehát olyan szépen és gyorsan leégne a házunk, hogy öröm lenne nézni!

Mindenesetre: bontani legalább könnyű. Peti fijam is érdeklődött, én meg visszaéltem az érdeklődésével: 
-Fiam ezt egy hároméves is megtudja csinálni, próbáld csak ki!
És tényleg! Egyetlen baj a fiammal, hogy ingben bont falat. Ezt apámtól örökölhette: apám is mindig ingben állt neki autót szerelni. Ez egy ilyen ösztön.

Néhány felvétel a munkálatokról:
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A lyuk a képeken szemmel láthatóan egyre nagyobb, az órától balra én, de a jobboldali részt TÉNYLEG Ő CSINÁLTA (büszke mellkas-szétrepedében szenvedek na).

Maga a vízóracsere eseménymentes volt. Aznap nem tudtam itthon lenni, ezért a feleségem fogadta a Mestert. A Mester jelezte, hogy túl kicsi a lyuk, feleségem jelezte, hogy a férje szerint pont jó...
Aztán csere, aztán nyugta.

Üdv,
Laci Today

10 komment

Címkék: vízóracsere

A bejegyzés trackback címe:

https://lacitoday.blog.hu/api/trackback/id/tr692579224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kicsikorona 2011.01.12. 20:50:37

nálam is volt vízóra csere 2 éve
a falbontást, nő lévén egy barátomra bíztam
azzal nem volt gond
én kaptam aznapra a második időpontot, és a jó munkás embernek sikerült másfél órát késnie, úgy hogy elvileg minden lakásra fél órát számoltak
másnap reggel kiderült az ok mikor mentem dolgozni, szerelés helyett a szomszéd büfében kávézgattak

Dr. Körömlakk ® 2011.01.12. 21:05:45

jéééé! a Károj! :)
ja, RIHAJ!
ÚrIsten, majdnem elfelejtettem köszönni.... huhh... (homlokról víz lecsap....)
nálunk a vécé mögötti szerelőfal mögött van, ami a felújításkor kapott két kis ajtót, úgyhogy nem kell bontani, csak nyitni.
egyáltalán miért falazza el bárki is a vízórát? vízóraolvasás mindig falbontással jár??? vagymiii?
tík hüjék vagytok? :)

Laci Today Magazin · http://www.lacitoday.blog.hu 2011.01.12. 21:10:03

@Dr. Körömlakk ®: ajjmár! a krómmal keretezett kis számlap, az látszik. Minden más nemlátszik. Így (volt) szép.

Dr. Körömlakk ® 2011.01.13. 10:24:02

@Laci Today Magazin: ahham. hát hétévente kibányászni nem éri meg. a Gyerkőc aranyos :)

Laci Today Magazin · http://www.lacitoday.blog.hu 2011.01.13. 11:01:23

@Dr. Körömlakk ®: há nem is falazzuk vissza. Veszünk takarólapot, amúgymeg: a szerény hátuljában van. Senkiselássa.

Dr. Körömlakk ® 2011.01.13. 12:49:25

@Laci Today Magazin: szerény? nálunk én vagyok a szerény, de esküszöm, ha az én hátuljamba akarna bárkiakárki egy vagy több vízórát szerelni, hát odalenne a szerénységem, és megmutatnám neki gyakorlati oktatással, hová szerelje az egy vagy több vízóráját! pláne úgy, hogy senkiselássa! azazhogy jó mélyen. igény esetén el is falazom néki, ne csufoskoggyon a fehérnépek előtt... meg minden.

Laci Today Magazin · http://www.lacitoday.blog.hu 2011.01.13. 13:24:44

@Dr. Körömlakk ®: hm.. kihagy a bilentyűzetem.. szeKrény!!!!(a leszerelt vízórát itt hagyták ha kell átviszem)

Dr. Körömlakk ® 2011.01.13. 13:36:30

@Laci Today Magazin: köcce, nem gyűjtöm a vízórákat :)

Myta · http://www.stylebyme.blog.hu 2011.01.13. 15:34:25

A nyaralóm vízórájának tégla építésű aknája van. Amikor legutóbb ott jártam kb. két méteres víz állt benne, mert az óra előtt szivárgott a cső. A szomszédjaim hetekig panaszkodtak, hogy az esőzések miatt magas náluk a talajvíz és áll a pincéjükben a víz (tőlem folyt oda) :) Szerencsére hívtam két "vízműs" mélybúvárt, akik kisebb munkálatok után mindent megpreparáltak :D

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2011.01.14. 18:48:04

Nemcsak en de az Uram se tugya hol a vizora:) Azse biztos, hogy van itt ilyen. Lehet kijonnek es olvassak a kodleolvassak a csapokat.

Es bontottatok-e tovabb, hogy megtudjatok hungarocelbol van-e a haz?
Es ugyihogy direkt oltoztetted igbe a fotozas kedveert a kolyszit?
Fogadjunk ha te vagy otthon meg bontottal volna a mester kedveert:)
süti beállítások módosítása