Rihaj!
Míg a többség május eggyel van elfoglalva, felszólal, esetleg morog és politikai töltetet ad, én ettől elvonulva, Laár Andrást olvastam.
Azon belül is azt az alapigazságát neki, merthiszen próbát tett, miszerint Besenyő FKÁC István, azaz Besenyő Finom Kötött Árut Cáfoló István lerántja a leplet: hogy a finom kötöttáru nem finom, sőt kifejezetten rossz.
Megkóstolt néhány kosztümöt, harisnyát és fehérneműt, és erre a kijelentésre jutott.
Nakérem. Én most nyílt levélben válaszolnék neki:
I.M.T.U.N.M.T. István!
Azaz: Igen Mélyen Tisztelt, Ugyanakkor Nagyon Magasra Tartott István!
Érdeklődve megkérdezném, figyelemmel volt-e ezen drága és finom ruhadarabok lejáratára, megtekintette-e azokat?
Előfordulhat ugyanis, hogy Ön, I.M.T, U.N.M.T. István, lehet, hogy eleve romlott árut kóstolt! Márpedig - és ez köztudott - a lejárt szavatosságú áruk már nem finom áruk. Arról nem beszélve, KOSZtümöt minek is kóstolt? Hát az nagyobbrészt KOSZ és csak kisebb arányban TÜM, de annak meg semmi értelme, hogy TÜM! De ha lenne is: akkor is az főleg KOSZ. Azt meg utána hiába hígítják, hiába TÜM-özik: attól még KOSZ marad.
Olyan, mint a mákostészta: az is főleg tészta! És a fogunk között ott marad a kosz.
Visszatérve a koszra: a kosz köztudottan rossz ízű! Tegyen egy próbát otthon például a porcicával! Hát nincsen jó íze, nem beszélve a zamatáról, ahogy recseg a fogak között! És rengeteg nyál kell hozzá, hogy le tudjuk nyelni.
Ebben a porcica egyébként nagyon hasolnít a kosztümre, egyikük sem jó ízű. Éppen ezen hasonlóság miatt érdemes lenne megpróbálni porcicából kosztümöt gyártani - és az alapanyagot be sem kell szerezni, az alapanyag magától terem mindenkinél!
Szívélyes üdvözlettel,
az Önt I.M.T.U.N.M.T olvasója, azaz, az Önt Igen Mélyen Tisztelő, Ugyanakkor Nagyon Magasra Tartó László
Üdv,
Laci Today
UTÓIRAT, avagy utóírásként lapzárta után jött egy szikra és még egy levelet írtam:
I.M.T.U.N.M.T Besenyő István Úr, azaz: Igen Mélyen Tisztelt, Ugyanakkor Nagyon Magasra Tartott Besenyő István Úr!
Most, hogy tisztázta a finom kötött árukat, illetve korábban már beszélt az olajfinomításról, alázattal arra szeretném kérni, magyarázza el nekem a FINOMACÉLt! Merthogy szerintem olyan nincsen. Vagy ha van is: nehéz megrágni. Természetben nehezen fellelhető, de ha a spenót magas vastartalmát vesszük: akkor mégis lehet finom. Már amennyiben a vas acél, de legalább vonzza őket a mágus. A spenótokat azonban a többség elítéli, főleg a gyermekkorúak, így tehát: az acél még spenótba rejtve sem igazán finom, legalábbis nem mindenki szerint, de főleg a gyermekkorúak szerint nem. Persze, lehet, hogy még nem alakult ki az ízlésviláguk, éppen ezért nem tudom, hogy akkor most finomacél, vagy nem?
Tisztelettel kérem I.M.T.U.N.M.T Besenyő István Urat, egy néhánysoros esszében fejtse ki véleményét!
Köszönettel,
Laci Today