HTML

Laci Today

Horoszkópom dupla ikrek. szakértők aszongyák, ez bármire mentség lehet. Háromszor estem motorral, de ebből egyszer úgy, hogy csak toltam. Mit is írjak magamról? Harmincvalahány éves vagyok, Eszter és Péter apukája, Pomázi Suttyó, Belvárosi Csávó, Agresszív ex-Vízihokis, Őrült Biciklista, Potyakajakos, Repülőgéptervező. Egz utazásiirodában dolgozom, és akit melegebb éghajlatra küldök, még meg is köszöni, és fizet is érte. Egy fontos infó rólam: BÁRMIT el tudok rontani anélkül, hogy bántanám. Távirányító, mobil.... most épp a cégesmobil egyes gombja nem jó. Nincs valakinek egy felesleges egyes gombja? Meg egy kilóméterspirál is kellene. Ha olvastad a blogomat, mindenkinek RIHAJ!-jal köszönj, erről ismerik meg egymást a Laci Today olvasók! És ha tetszett, amit olvastál, holnap is klikkelj, mert minden nap új bejegyzés!

Friss topikok

  • Kincskereső: Rihaj! Régen jártam erre, most hirtelen kíváncsi lettem Épp röhögök ezen a cikken, mikor a férjem ... (2016.01.19. 23:26) Széthagyom, és?
  • Laci Today Magazin: @Hidegen: de, átmentem? :D (2015.11.03. 11:00) ismétlés!
  • Laci Today Magazin: @Hidegen: köszi :) (2015.11.03. 10:57) Nehéz döntés
  • Laci Today Magazin: @-bobolysza-: .. mondjuk... meghajtanám... (2014.12.01. 08:38) adventi koszorú
  • Laci Today Magazin: @vén betyár: az semmi, állítólag Dugovics Titusz sem létezett... ha így folytatják, elfogy az össz... (2014.11.04. 19:43) akkor már inkább...

Linkblog

Mosogatógép R.I.P.

2012.07.09. 08:45 Laci Today Magazin

Rihaj!

Van egy mosogatógépünk, Ariston, az az Indesitnek a prémiumkategóriája, vagy mi. Hét évig semmi gond nem volt vele, de most úgy mosogat el, hogy ha feleség lenne, elválnék. Meg félúton elakad a program. Elővettük a leírását, mert villog a pohárkás gomb…
Na, MINDEN gomb meg van magyarázva (eltömődés, várható benzináremelés, világvége stb), de a pohárkás, az pont nincsen.
Hívom a szervizt. Kérdi a típust, mondom.
Kérdi, mi a hibaüzenet?
Miután ismeri a típust, TUDJA, hogy ez nemigen ír ki semmit, szóval ironizálok, hogy „NO PRINTER DETECTED ON LPT1”
Aszongya, olyan nincsen, ehhez nincs nyomtató felinstallálva, ez nem számítógép.
Persze hogy nincs, mint ahogy üzenni sem tud, nem ír ki semmit.
Jó, de nem villog valami?
JAA hát villogni villog! Ménem ezt kérdezte! A pohárkás gomb, nagy sebességgel. És minden villogás benne van a használati utasításban, kivéve pohárkás gomb.
-Igen, mert abban csak az van, amit otthon meg lehet oldani. Ehhez szerelő kell!

Megbeszéltük a részleteket. Kiszállás 4500+áfa, utána megnézi-megjavítja. DE ŐK ÁM AZ URAK, mert nem ÉN mondom meg, hogy mikor jöjjenek, hanem felajánlja, hogy kedd 09.00-13.00 vagy szerda 12.00-16.00
Simán szabit veszek ki rá. Jobbhíján.
Úgyhogy állok ám vigyázzban az előre írt időben. És, hogy ne teljesen értelmetlenül teljen a napom, nagytakarítást csinálok.
Érkezik egy srác tetovált karral, én trikóban, portörlővel a kezemben nyitok ajtót.
-Maga a tulajdonos?
-Nem, a takarítónő vagyok, de hagytak nálam kulcsot.
Mutatom neki a mosogatógépet.
Mivel negyven fok van kint, nem tehetem meg, hogy ne kínáljam valami folyadékkal, még itt murdel meg nekem aztán takaríthatom el.
Jelzem tehát, hogy van a hűtőnkben ásványvíz, alkoholmentes sör, limonádé.
Rám néz, szerintem a limonádé meg a porrongy együttese az, ami miatt síkbuzinak néz, és inkább nem kér semmit.
Helyette felvezeti az árakat. Nem szereti a buzikat, mert nem adja olcsón a tudását:
Kiszállás+bevizsgálás 8000, HA az elektronika halt meg, akkor CSAK az alkatrész 28000 körül van, ha ezt ő be is rakja, az +7000. Meg, ha már kijönnek, mondtam hozzon új gumitömítést az ajtó köré, hozott, az 5400 Ft .
Egy szaros gumicsík 5400?
Nem, ez egy Ariston gumicsík, bordázva!
Leszarom.
Naná, hogy az elektronika szart be. Természetesen. Mi más. Látja a fejemen, hogy le lehet húzni, jóindulatú a nézésem. Bármi is romlott el, azt kell mondani, hogy az elektronika adta meg magát.

Nyilván ismeritek, amikor a kezdő optikust tanítja a mester:
-Ha kérdik, mennyi a szemüveg, mondod, hogy húszezer. Ha nem rebben a szemük, kiegészíted, hogy „a lencse”. Ha még mindig nem rebben a szemük, hozzáteszed: „darabja”.

Szerelő betelefonál a központba, kérdi, hogy mai napon mennyi pontosan az alkatrész. Hát nem 28000, hanem 31500, de másfél hét mire megérkezik, ez alatt tovább emelkedhet az ára, mert euróban rendelik meg. Majd én is így adok repjegyajánlatot legközelebb.

-Mennyi egy london?
-húszezer körül
-kérek!
-egészen pontosan: negyvenezer
-.. nem baj, legyen
-rendben, két napig tudom eltenni, ez alatt persze mozoghat az ára, eurótól függően akár százhatvanezer is lehet

Szerelővel összeadjuk a részösszegeket, 50000 fölött végzünk.
Megyek fel a netre. Egy perc keresés után: egy ugyanilyen márkájú ÚJ mosogatógép 84ezerbe kerül, és akkor MINDEN új rajta.
De ha nem adsz a névre, mert közben volt már pár más kütyüd, ami a név ellenére nem jól működött és vettél helyettük noname kütyüt, amiről kiderült, hogy ugyanolyan jó, tehát ugyanilyen kategóriájú csak noname-ű (name-telen?) mosogatógép már van 64ezertől is…
Ránézek a szerelőre. Kérdem, MOST hol tartunk:
-Hát még csak a kiszállás volt meg a bevizsgálás, ez 8000
-Akkor a nyolcezres kérdésnél megállnék!
Adtam neki nyolcezret és megmutattam neki azt az ajtót, amin bejött, hogy ugyanazon most menjen át még egyszer, ellenkező irányban.
Utána jól bezártam.

A tanulság: soha többet nem hívunk szerelőt. Semmihez.

A mai fogyasztói világban az van, hogy amit TE SAJÁT MAGAD nem tudsz megjavítani leporolás vagy áttörölgetés által, az általában vagy javíthatatlan, vagy nem éri meg megjavítani. Ha szerelőt hívsz, a szerelő kizárólag arra jó, hogy nyolcezerért ugyanezt elmondja neked.
Ha nem hívsz szerelőt, hanem egyből kidobod az elromlott terméket és újat veszel helyette, akkor mai árfolyamon, nyolcezer forintot megspórolsz ezzel a mozdulattal.

A kinézett noname mosogatógép egyébként AMICA márkájú. Megnéztem, és az Amica egy kilencven éves angliai cég, tehát LEHET, hogy csak itt nálunk nem ismert, miközben Angliában mindenkinek az van.


Írtam Vikunak, ( www.tekasztorik.blog.hu írója), Angliában van jelenleg tartósan, hogy menjen ki a konyhájába nézze meg milyen mosogatógép figyel ott, illetve a helyiek között végezzen felmérést az Amicát illetően.
Visszaírta, hogy "Amica jó", úgyhogy rendeltünk egy Amicát, ha nem jó, az ő lelkén szárad...

Émmeg eemegyek mosogatógép szerelőnek, nyolcezerért bárkihez kimegyek és elmondom, hogy nem éri meg megjavítani! Hívjatok bizalommal!

Üdv!
Laci Today

6 komment

Címkék: mentőautó mentő

A bejegyzés trackback címe:

https://lacitoday.blog.hu/api/trackback/id/tr704637237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hang Ember 2012.07.09. 10:44:01

... ezek szerint nem végső stádium... :)

Laci Today Magazin · http://www.lacitoday.blog.hu 2012.07.13. 22:44:13

@Hang Ember: meg lehetne menteni ha szeretnénk őt. Ebből is látszik milyen rohadékok vagyunk.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.17. 21:45:01

szeretném, ha - mindenféle későbbi házastársi és egyéb vita megelőzésére - jól átnéznéd a megrendelőt, mielőtt elküldöd és AMicát rendelnél.. M-mel.. nem N..:P:DD az ugyanis nincs raktáron :DDD

Üdv: ANica :D

Laci Today Magazin · http://www.lacitoday.blog.hu 2012.07.17. 22:19:16

@anica inkognitóban: feleségem mán van... most olyanra van szükségem, aki szó nélkül elmosogat...
megmég egy Konica fényképezőgépen gondolkozom...

Laci Today Magazin · http://www.lacitoday.blog.hu 2014.04.11. 09:40:25

gyerekek,most csak azért kommentelek, mert most látom hogy ezt én 2012 júlusbanírtam. Most 2014 április van és a mosogatógép tehát másfél éve megvan és JÓ!
süti beállítások módosítása