HTML

Laci Today

Horoszkópom dupla ikrek. szakértők aszongyák, ez bármire mentség lehet. Háromszor estem motorral, de ebből egyszer úgy, hogy csak toltam. Mit is írjak magamról? Harmincvalahány éves vagyok, Eszter és Péter apukája, Pomázi Suttyó, Belvárosi Csávó, Agresszív ex-Vízihokis, Őrült Biciklista, Potyakajakos, Repülőgéptervező. Egz utazásiirodában dolgozom, és akit melegebb éghajlatra küldök, még meg is köszöni, és fizet is érte. Egy fontos infó rólam: BÁRMIT el tudok rontani anélkül, hogy bántanám. Távirányító, mobil.... most épp a cégesmobil egyes gombja nem jó. Nincs valakinek egy felesleges egyes gombja? Meg egy kilóméterspirál is kellene. Ha olvastad a blogomat, mindenkinek RIHAJ!-jal köszönj, erről ismerik meg egymást a Laci Today olvasók! És ha tetszett, amit olvastál, holnap is klikkelj, mert minden nap új bejegyzés!

Friss topikok

  • Kincskereső: Rihaj! Régen jártam erre, most hirtelen kíváncsi lettem Épp röhögök ezen a cikken, mikor a férjem ... (2016.01.19. 23:26) Széthagyom, és?
  • Laci Today Magazin: @Hidegen: de, átmentem? :D (2015.11.03. 11:00) ismétlés!
  • Laci Today Magazin: @Hidegen: köszi :) (2015.11.03. 10:57) Nehéz döntés
  • Laci Today Magazin: @-bobolysza-: .. mondjuk... meghajtanám... (2014.12.01. 08:38) adventi koszorú
  • Laci Today Magazin: @vén betyár: az semmi, állítólag Dugovics Titusz sem létezett... ha így folytatják, elfogy az össz... (2014.11.04. 19:43) akkor már inkább...

Linkblog

Pálbajozzunk!

2012.03.30. 08:40 Laci Today Magazin

Rihaj!

Hát mert a Pál baja, nem?

Én egyébként sajnálom őt.
Anno gimiben nyelvtanból volt ilyen névadós-téma is, például hangzásilag, szótagilag figyelni kell a vezetéknévre, ami adott, és a szerint kell figyelni a keresztnév adására.
Pl Végh vezetéknévvel ne nevezd el a fiadat Bélának.
Vagy a szótagszám, hosszú vezetéknevet rövid keresztnévvel ellensúlyozunk,
pl Alsó-Szentmáli Vitéz Nemecskay Pál.
Hogy ne legyen túl hosszú.
Rövid vezetéknévhez meg hosszabb keresztnevet: Schmitt Maximilián, vagy mittomén.
De rövid vezetéknévhez rövid keresztnevet adni, az kicseszés a szülők részéről, ilyet, hogy Schmitt Pál, hát az annyira kurta, az kicseszés. HÁT PERSZE, hogy hosszabbítani akarta a nevét szegény szerencsétlen gyerek!
Tizennyolc éves koráig ehhez nemigen volt joga, de ezután minden erejét bevetette.

Az egyik lehetősége az egyházi pálya lett volna, ha elég ügyes, akkor lehetett volna akár olyan hosszú neve is, hogy I. Schmitt Pál pápa.
Dehát felvételizett, de elvérzett a irássbelin.

Így aztán, a második lehetőség lett volna, ha megházasodik és felveszi a felesége nevét, mint Deutsch Fürné Tamás, de az olyan nyámnyilás megoldás.

Úgyhogy nekiállt gőzerővel nyelveket tanulni, ha már magyarul nem tud.
Hát persze, hogy a legkézenfekvőbb megoldás egy fordítás lett!

Most meg megszólják érte szerencsétlent.
Arról nem beszélve, mennyire pórul járt, mert ha mindjárt a pálgizálás kiderültének legelején lemondott volna, akkor még valamennyire maradhatott volna úriember, hiszen a tisztes idősödő Schmitt Úr emelt fővel viseli a meggondolatlan ifjú Pali buta döntését.
Így azonban, hogy minden ellenkezése ellenére elvették ezt a kétbetűs kétszótagot neve elejéről, így már teljesen más a helyzet. És ezzel duplán kiszúrtak szegénnyel, merthát, valljuk be, a köztársasági elnökség, az szolgálat. Az nem Schmittről szól, hogy NEKI jó legyen, hanem a köztárs.elnök legyen jó nekünk. És most már olyan nagyon nemjó nekünk, hogy HA SZOLGÁLAT, akkor ő most lesütött szemmel odébbáll. Nincs más erkölcsileg jó döntés számára, bár erkölcsben sem erős.

Ezzel együtt, most, hogy a Szenátus így elbánt szegénnyel, én ma délutánra tüntetést szervezek, hogy adják vissza neki a doktoriját. (megnézzük hányan jönnek el)


Vagy legalább: MÁSOLJANAK NEKI EGYET!!

Üdv
Laci Today

utóirat: nakérem én alig vártam az esti interjút Shit Pállal.
Pezsgőt is hűtöttem be.
Azt vártam hogy élő műsorban vágja fel az ereit, majd utolsó erejéből felgyújtja magát és kiugrik az ablakon, de csak hozta a formáját. Megmagyarázta. Monnyuk éngem nem győzött meg. Most majd nagyon le fog píéjzsdízni. (szerintem majd nyilván megbíz egy tímet hogy írják meg neki)

 

8 komment · 1 trackback

Címkék: plágium plagizálás

A bejegyzés trackback címe:

https://lacitoday.blog.hu/api/trackback/id/tr394349509

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A bukott elnök 2012.03.30. 14:28:28

Kedves Naplóm!Mai témánk a diktatúra botrányos államfője, Schmitt Pál lesz. Le sem írom többet ezt a szörnyű nevet, beleborzongok ha csak eszembe jut. Múlt héten a szomszéd Etelka néni legurult a negyedikről a lépcsőházban, mert véletlenül kiejtettem a...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kzoltana 2012.03.30. 15:19:32

Az álamfő állruhában járlya az országot
(Schmitt Pál füle egészen jól fotózható volt hátulról.)
www.vagy.hu/tartalom/cikk/1737_az_alamfo_allruhaban_jarlya_az_orszagot
Azok a boldog, szép napok, ég veled!

Laci Today Magazin · http://www.lacitoday.blog.hu 2012.03.30. 20:13:27

@kzoltana: tökéletes füle van egy irdatlan fliphez! (aki nem tudja, legalábbis így hívtuk általánosban,amikor suttymoban a msik mögésomfordálsz, és hátulról lekeversz egy hatalmasat, de csa ka fülére)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.03.31. 00:58:49

@Laci Today Magazin: hidd el, nem átallana egy Pálfordulást végrehajtani...

Laci Today Magazin · http://www.lacitoday.blog.hu 2012.03.31. 08:06:25

@anica inkognitóban: lajtam nem műlik, Páltolom az ötletet! Pál tolja el a biciklit!

cicuri 2012.03.31. 11:38:03

Lökjétek a padlóla. De nagyon dulván.

Laci Today Magazin · http://www.lacitoday.blog.hu 2012.04.01. 16:40:34

@cicuri: nemjó. Mer'vanolyan küzdősport, ahol pallóla lökve méglugdoshatod, de én tájbokszoltam és ott nem lehet földle kelülve lugdosni az ellenfelet, elgo ha padlóla kelül, akkol békén kel hagyni.

@Hiteles007: ez itt most leklám?
Fontos hogy mit válaszolsz melt ha igen, akkol modelálom mindjált.

Laci Today Magazin · http://www.lacitoday.blog.hu 2012.04.01. 20:51:23

@anica inkognitóban: hát, Hiteles007 -t moderáltam és kitiltottam a kommentelők közül, mert sehol nem szól érdemben semmihez, csak ész nélkül nyomja belénk a hitelreklámjait. Nemkell.
süti beállítások módosítása