HTML

Laci Today

Horoszkópom dupla ikrek. szakértők aszongyák, ez bármire mentség lehet. Háromszor estem motorral, de ebből egyszer úgy, hogy csak toltam. Mit is írjak magamról? Harmincvalahány éves vagyok, Eszter és Péter apukája, Pomázi Suttyó, Belvárosi Csávó, Agresszív ex-Vízihokis, Őrült Biciklista, Potyakajakos, Repülőgéptervező. Egz utazásiirodában dolgozom, és akit melegebb éghajlatra küldök, még meg is köszöni, és fizet is érte. Egy fontos infó rólam: BÁRMIT el tudok rontani anélkül, hogy bántanám. Távirányító, mobil.... most épp a cégesmobil egyes gombja nem jó. Nincs valakinek egy felesleges egyes gombja? Meg egy kilóméterspirál is kellene. Ha olvastad a blogomat, mindenkinek RIHAJ!-jal köszönj, erről ismerik meg egymást a Laci Today olvasók! És ha tetszett, amit olvastál, holnap is klikkelj, mert minden nap új bejegyzés!

Friss topikok

  • Kincskereső: Rihaj! Régen jártam erre, most hirtelen kíváncsi lettem Épp röhögök ezen a cikken, mikor a férjem ... (2016.01.19. 23:26) Széthagyom, és?
  • Laci Today Magazin: @Hidegen: de, átmentem? :D (2015.11.03. 11:00) ismétlés!
  • Laci Today Magazin: @Hidegen: köszi :) (2015.11.03. 10:57) Nehéz döntés
  • Laci Today Magazin: @-bobolysza-: .. mondjuk... meghajtanám... (2014.12.01. 08:38) adventi koszorú
  • Laci Today Magazin: @vén betyár: az semmi, állítólag Dugovics Titusz sem létezett... ha így folytatják, elfogy az össz... (2014.11.04. 19:43) akkor már inkább...

Linkblog

Peti Jelentkezik - sztreptokrókusz?

2011.11.15. 09:24 Laci Today Magazin

Sziasztok!

Peti vagyok, apa négyéves fia, játékarc és mókásmuki, és keddenként én írom apa blogját!

Képzeljétek, hogy Eszternek egy pici kis helyen kihullott a haja, és a doktorok mondták, hogy valami gyulladás okozhatja. Ezért aztán Eszterék elmentek egy csomó orvoshoz már, vettek tőle vért egy kis tűvel, és kiderítették, hogy a torkában lehetett valami, de már nincs, de volt. De mindenki csak találgat.

És apának van egy régi jó ismerőse Benczik doktornéni, aki fülorr régész, és megvizsgálta Eszter füleit és laborba küldte, és akkor jöttek rá, hogy Eszternek volt egy sztereptokrókusz vagy mi. Néha nézünk doktorháuszt, és abban van ilyen betegség. Elvileg 39 fokos lázzal jár, de Eszternek semmi baja, úgyhogy a doktorok nem értik. És tegnap Eszter megint volt Benczik doktornéninél, aki mondta, hogy:
"Torokkenetet vettünk már? Nem? Akkor vegyünk"
És persze apa nem volt ott, mert anya vitte Esztert, szóval apa csak itthon mondta, hogy ez olyan, mint mikor mi gyerekek játszunk, hogy "dejó, miez, szuri, játszunk ezzel is", vagy mint mikor a doktorháusz mondja, hogy "Biopsziát neki, ma még úgysem szúrtunk bele semmi éleset".
Szóval mindenféle megalapozott gyanú nélkül kellemetlen élményeket szerezn kiskorúaknak apa szerint nem vicces. Úgyhogy mostmár a torokkenet eredményét meghallgatják jövő héten, de akkor már apa viszi majd Esztert, és szépen meghallgatják az eredményt, és Benczik doktornéni vagy tud valamit mondani, vagy nem, de apa nem fogja közel engedni Eszterhez.
Apának különben is z a véleménye, hogy az ebmer vagy belehal egy betegségbe, vagy kigyógyul előbb-utóbb, és Eszter nem néz ki halálosan betegnek.

Nekünk meg tegnap anya olvasott mesét!
Mindig apa szokott, ez apa felségterülete, de tegnap később ért haza, mert eltévedt, és fáradt is volt, ezért anya olvasott. És az "Anna, Peti és Gergő"-ből az Első Szó című mesét kértük.
Aztán anya nem győzött megrökönyödni, hogy milyen meséink vannak.

A mese arról szólt, hogy van Gergő, ő a legkisebb, és akkor megszólal életében először, hogy AUTÓ, és Anna és Peti is megkérdezik, hogy mi volt az első szavuk. 
De mi apának néha mondjuk, hogy viccesen olvasson, olyankor elváltoztat szavakat a mesében. És mi a legnagyobbakat a csúnyadolgokon tudunk nevetni, tehát apa úgy olvassa mindig ezt a mesét, hogy Gergő első szava "autó" helyett, hogy "kuki", és mi hatalmasakat nevetünk rajta, mert ez olyan vicces, hogy "kuki"! 
Tehát, tegnap anya olvasta a mesét, és mi kijavítottuk, hogy Gergő első szava nem "autó", hanem "kuki", mert mi úgy szoktuk olvasni, erre anya behívta apát, és számon kérte.
Apa meg mondta, hogy "ja még csak a második oldalon tartotok... Várd ki, amíg megtudod, hogy mi volt Anna és Peti első szava", és sejtelmes mosollyal kiment.

Hát Anna és Peti első szavát már le sem merem írni, de anya akkora kerek szemeket meresztett, hogy Eszter meg én halálra nevettük magunkat, Eszter le is esett az ágyról, én meg hemperegtem, mert anya annyira csodálkozott.

Lehet, hogy még soha életében nem hallott ilyen szavakat?

Sziasztok
Peti

 

Szólj hozzá!

Címkék: sztreptokrókusz

A bejegyzés trackback címe:

https://lacitoday.blog.hu/api/trackback/id/tr633384079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása