HTML

Laci Today

Horoszkópom dupla ikrek. szakértők aszongyák, ez bármire mentség lehet. Háromszor estem motorral, de ebből egyszer úgy, hogy csak toltam. Mit is írjak magamról? Harmincvalahány éves vagyok, Eszter és Péter apukája, Pomázi Suttyó, Belvárosi Csávó, Agresszív ex-Vízihokis, Őrült Biciklista, Potyakajakos, Repülőgéptervező. Egz utazásiirodában dolgozom, és akit melegebb éghajlatra küldök, még meg is köszöni, és fizet is érte. Egy fontos infó rólam: BÁRMIT el tudok rontani anélkül, hogy bántanám. Távirányító, mobil.... most épp a cégesmobil egyes gombja nem jó. Nincs valakinek egy felesleges egyes gombja? Meg egy kilóméterspirál is kellene. Ha olvastad a blogomat, mindenkinek RIHAJ!-jal köszönj, erről ismerik meg egymást a Laci Today olvasók! És ha tetszett, amit olvastál, holnap is klikkelj, mert minden nap új bejegyzés!

Friss topikok

  • Kincskereső: Rihaj! Régen jártam erre, most hirtelen kíváncsi lettem Épp röhögök ezen a cikken, mikor a férjem ... (2016.01.19. 23:26) Széthagyom, és?
  • Laci Today Magazin: @Hidegen: de, átmentem? :D (2015.11.03. 11:00) ismétlés!
  • Laci Today Magazin: @Hidegen: köszi :) (2015.11.03. 10:57) Nehéz döntés
  • Laci Today Magazin: @-bobolysza-: .. mondjuk... meghajtanám... (2014.12.01. 08:38) adventi koszorú
  • Laci Today Magazin: @vén betyár: az semmi, állítólag Dugovics Titusz sem létezett... ha így folytatják, elfogy az össz... (2014.11.04. 19:43) akkor már inkább...

Linkblog

telefonfikázós

2011.01.31. 14:10 Laci Today Magazin

Rihaj!

Ma a telefonokat márkanév, és szolgáltató szerint is fikáznám. A szolgáltatóval kezdem:

Témobil-lehúzós
Úgy volt, hogy nem írom ki a nevét, mert mégse húzom le ország-világ előtt, de csak azért, mert nem tudom, melyik szolgáltatónál vagyok (csak, hogy harminccal kezdődik a számom). Aztán eszembe jutott, hogy "T-mobil". Rózsaszín betűkkel, akkor is, ha férfiaknak árulják.
Na a lényeg, hogy múltpénteken hívnám az asszonyt, aszongya nekem a telefon, hogy elmaradás miatt nem indíthatok kimenő hívást, fizessem az elmaradást, igazoljam faxon vagy mailben, aztán 2500-ért újra aktiválják a kártyámat.
Háde, NINCS elmaradásunk, nem is szokott lenni! Egyedül a Koldulórend felé volt 45.000 Ft elmaradásom gyorshajtásért, de már kiverték belőlem!

Na a lényeg tehát, hogy pénteken 11.00-kor minden befizetést elküldtünk mailben a T-mobilnak. Válasz nem jött.
A telefon továbbra sem használható.
Hétfőn már megkérdeztük, mert az ügyfélszolgálat, az hívható, hogy miajófranc van.

(ha az "ügyfélszolgálat" szót "ügyfélszolgaállat"-ra magyarosítom az disznóság? Disznóság, mert aCÉG a suttyó, nem az, aki a vonal túloldalán rabszolgál, tehát őt nem bántom)

Na lénye
-A jelszót kérem szépen!
-? ...így hirtelen, esetleg, "ugacsaga" ?
-NEM! Az első, harmadik és ötödik számjegyet kérjük.
-Hát: EGY, HÁROM, ÖT! De ha nullától kezdünk, akkor nulla, kettő, négy!

Méghogy ÉN ne szórakozzak? Őszintén, ki emlékszik a szerződéskötéskori jelszavára?
Akkor szedjem elő a szerződést..
Hát mi vagyok én, raktár? Hülye papírokat soha nem tartunk meg.
Akkor be kell jönni személyesen.
Há annak meg TI nem fogtok örülni.

Személyesen abban sikerült megállapodni, hogy a legutolsó csekk még nincs befizetve.
-Dehát: HARMINC napos késés esetén kapcsolnak ki, nem?
-De.
-A legutolsó csekk nincs csak befizetve: amit tegnapelőtt kaptam, igaz?
-Igen.
-De akkor: az NEM elmaradás, igaz?
-Nem.
-Akkor BELÁTJÁK hogy a saját adminisztrációs hibájuk miatt nemtok négy napja telefonálni ÉS kellett bejönnöm személyesen?

Hímez-hámoz.

-ÉS MÉG fizessem be EZT a csekket is mire fel?
-Anélkül nem tudjuk visszakapcsolni...
-ÉS MÉG 2.500-at én fizessek a visszakapcsolásért, ha jól értem, ugye?
-hát... DE AZT LEGKÖZELEBB LEVONJUK A SZÁMLÁBÓL!
-"LEGKÖZELEBB"???

De végülis adtam nekik még egy esélyt, mert a többi se jobb.

Befizettem-igazoltam azt is, most újra tudok telefonálni, és kíváncsian várom, hogy elfelejtik-e levonni a visszakapcsolási díjat.
Valszeg el fogják.
Akkor majd hívom megint az Ügyfélszolgálatot, akik majd kérik megint a jelszót.
És majd AKKOR küldöm el őket oda, ahová már rég el kellett volna küldeni őket.

JA! És kaptam mms-t a T-mobiltól, hogy küldhetek ám MMS-t is! Anyátokat! Eleve nem küldök mert nemszoktam, másrészt nekem most ne nyaljál, négy nap kényszerszünet után a ti hibátokból, értem?

NOKIA-lehúzós: (asszem)
Van egy céges telefonunk, egy szar Nokia. A Nokiát eleve utálom, mert mindenki azt vett, amíg az i-Phone meg nem jelent.
TUCATPHONE!
Mindenkinek az van. Én dafte Alcatel-őrült voltam világ életemben, amíg végre meg nem jelent a Samsung B2100, amin még autóval is át lehet hajtani és vízálló ütésálló forróság és hidegálló stb, egyszóval kibírja a kezemben legalább a hűség idejéig (egyébként másfél éves és haldoklik, de ez már tényleg az én hibám).
De a Nokia... az szar. Eleve: mindenre rákérdez. TÖRÖL. "Biztos? IGEN / NEM". Rábökök hogy IGEN. Erre: "de tutibiztos?"
Vagy, ha esemest akarok írni. Hát azok az al-al-al menük, hogy tovább tart bejutni, mint az üzit megírni: ÜZENETEK - KIMENŐ - ÚJ - azon belül EMAIL vagy MMS vagy SMS vagy PPT (gyk: palackposta). És akkor végre írhatsz. Ez az én telefonomon a joystickkal egyetlen lefelényíl és ott vagyok.

Szóval, utálom a menürendszerét is. És akkor, KÉNYTELEN vagyok Nokiát használni, mert a céges telefon Nokia.
Nagyon gáz. Szétcsúsztatós, szóval ahol tárcsázol, az a része eleve tök lapos, két kézzel tudom csak fogni. És tárcsázok, és soha nem sikerül, csak harmadikra, a helyes szám, mert mindig van, amit nem vesz el, a mobiltesztelők egy úgy hívják, hogy "túl kemény", azaz nagyon erősen kell nyomni a gombokat.
Úgy szar, ahogy van.
Meg akartam nézni, hogy Nokián belül micsoda, keresem a feliratot, erre ráadásul kiderült, hogy nem is Nokia, hanem Samsung!
HogyazarohadtNokia!!!!


Üdv!
Laci Today

19 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lacitoday.blog.hu/api/trackback/id/tr802627821

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. Körömlakk ® 2011.01.31. 14:18:48

Rihaj!

Javaslom a globálon nyuszi felkeresését mánisazonnal :)
Samsungom van, jó. előtte nokiám volt, szerettem. Te ma menstruálsz :) A szolgáltatók meg mind szarok, de ezt félve mondom... :)

Laci Today Magazin · http://www.lacitoday.blog.hu 2011.01.31. 14:21:51

@Dr. Körömlakk ®: nem MA, mert ezt a blogot már akkor mwegírtam amikor eszembe jutott, v.mikor múlt héten. De minden napra csak egyet teszek ki...

mit tud Nyuszi?

Nekem is Samsung van, de megfelel a katonai IP57-es szabványnak. BÁRMIT kibír, kivéve engem: naponta töltenikell, másfél éves. Azt mondták ütésálló meg vízálló meg minden, én vagiztam haverok előtt, dfeldobtam a francba, hagytam leesni meg ilyenek. Szerintem az illesztések nem az igaziak már, mert lányomat kameráztam vele víz alatt, beázott, azóta szarakodik az aksija. Lehet, ha nem dobáltam volna, még mindig vízálló lenne.
De a Nokia: az elvből szar.

Hogy MINDEN szolgáltató szar? Lehet.
Kivéve: Laci Today Repjegyforgalom: ÉN tudom a legjobb és legolcsóbb repjegyeket a világon!

Dr. Körömlakk ® 2011.01.31. 14:50:52

@Laci Today Magazin:
na azt majd teszteljük, ha Isten is úgy akarja, hogy lesz felesleges vagyonom röpködni.
amúgymeg a telefonszolgáltatókra általánosítottam :)

Atolla 2011.01.31. 18:18:22

Most LG secret-em van. Használt persze kb 3-4 éve várok rá újonnan meg sem tudtam volna venni. így is 30 ezer volt. Az elején néha-néha eltűntem a menüjében mint a mátrixban, de már egész jól kezelem. Alapból úgy indítottunk, hogy "na majd az ész" férjem elkezdte nyomkodni. Be is állította kapásból cseh nyelvre.
Előtte nekem is egy Samsungom volt. Egy kis szétnyithatós 7 évig. Se vízálló se ütés se semmilyen praktikák azzal kimondottan csak telefonálni lehetett. Gőzöm sincs hányszor ejtettem el. Tavaly nyáron viszont beleesett a csatornába. Kiszáradt a napon, anyám most is azt használja...
Nokia:((((( Nekem csak annyi a bajom vele, hogy mind egyforma!

Myta · http://www.stylebyme.blog.hu 2011.01.31. 19:40:43

Az első Nokiámat (8310i) 160.000-ért vettem, 2001-ben! Megtetszett, mert FM rádió és 3 percnyi diktafon volt rajta. :)))) Amikor 2004-ben ellopták és a számlát lobogtattam a biztosítónak, nem hitték el, hogy valaki ennyi pénzt hajlandó adni egy telefonért. :))) (a biztosító nem fizetett)

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2011.01.31. 23:38:43

KL-nek igaza van:) Mezsztel amikor megirtad, csak ugy sut az irasodbol:)

Nekem a Magyar bankokon es allami hivatalokon kivul sose volt meg gondom senkivel...
Itt meg alapbol egy hulye szolgaltatohoz sikerult elmennie az Uramnak, de mar minden ok, mer nagy a szam:))

Nekem Sony volt az elsom, de elszopogatta a baratosnem kisfia es a telcsi elkezdett csuklani(szoszerint olyan hangokat adott i:))Szetmarta a nyala a telcsit belulrol:)
Mosmeg Samsung Wave es mondhatom istenkralyatomuberallatkiraly:)

Laci Today Magazin · http://www.lacitoday.blog.hu 2011.02.01. 06:39:47

Rihaj!
Há én mobilellenes vóttam világéletemben, aztán amikor asszony már mindennapos vótt, akkó kellett valami, amin mindenképpen bárhol bármikor elér, akkó vettem az első telefonomat, Alcatel. Gyorsan tönkretettem, vettem egy Alcatel715-öst (FÉM háza van neki), az hét évig bírta, aztán elfáradt az aksija végleg, illetve mert félig céges, s a cég szolgáltatót váltott, inkompatibilis lettem. Nokiát soha nem vennék, tehát lett egy Siemensem, amit a harmadik napon már bántam is, de kötött a hűség. Az én hűségem két évig kellett hogy tartson, a Siemens szoftvere fél évig bírta, utána mindig lefagyott. Hívogattam a Szolgáltatót, regel kilenctől délután kettőig, nem jutottam el emberig, akkor rávágtam a telefonomra, annak betört a szélvédője: azt hiszem innét kezdve nehéz lett volna bizonyítanom, hogy még garanciális. Pedig ELŐBB volt szar, minthogy összetört. Aztán próbálkoztam teljes áron egy LG-vel, félbe lehet hajtani, gondoltam pipec: de inkább macerás. És mivel én nagyon igénybe veszem (pl mellényzseben tartom, lehajoltam valamiért, de kiesett a zsebemből mindjárt rá is léptem stb), kellett valami nagyon-ellenálló telefon. A funkciók nem érdekelnek: egész nap számítógép előtt ülök, azon lehet netezni, videót nézni stb, nekem a telefon részéről elég annyi, ha telefonálni lehet vele ÉS kibírja mellettemkét évig.
A SamsungB2100 állja eddig legjobban a sarat, bármondom, mivel eleve strapatelefon, kicsit jobban nyúzom az eddigieknél.
Ja kihagytam: egyszer volt egyNokiám is két hétig. Azóta is rosszat álmodom.
@Lewyke: Samsung WAVE: ezzel nem telefonálni kell, hanem INTEGETNI?

Ugyandehogy (törölt) 2011.02.01. 12:04:46

ugye?:)

ne sértegesd a nokia hivőket.

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2011.02.01. 12:24:35

@Laci Today Magazin: nem ertelek:)
ezzel telcsizni, kell, meg netezni, meg jatszani:) tenyleg jo telcsi, bar azt meg nem ertem mire jo, ha lefektetve az asztalra sikjaban is latom a kepet:D

Laci Today Magazin · http://www.lacitoday.blog.hu 2011.02.01. 12:31:43

@Lewyke: köszömm a privit, majd válaszolok, csak előbb pár embert meg kell mentenem Cairóból hogyafranc, jó sokan vannak, egész napom erről szól :(
@Babette_: nem sértésnek szántam hogy szar a nokia. Objektív tényként tártam fel :)

Ugyandehogy (törölt) 2011.02.01. 12:35:39

@Laci Today Magazin: objektív és szubjektív tény, hogy az elmúlt 15 év alatt más telefonnal nem volt bajom, csak ami nem nokia.

de ezen nem veszek össze:)
főleg nem "szakmabelivel". mármint én már nem avgyok az, de nosztalgiázom:)

Laci Today Magazin · http://www.lacitoday.blog.hu 2011.02.01. 12:42:24

@Babette_: én sem vagyok szakmabeli :) és én sem veszek össze, mindenkinek joga van olyan telefont szeretni, amilyet szeret. Te mér vagy Babette? Van Babettád? csak azé kérdem merviszont retroőrült vagyok.

Ugyandehogy (törölt) 2011.02.01. 12:45:03

@Laci Today Magazin: nem babetta, hanem babette.
én úgy képzelem el Babette-et, mint egy kis finom, francia úrilányt. kisujját eltartja, amikor kávét kortyol a csészéből.

(ez jutott eszembe:) nem akartam a szokásosat használni az indexen)

Laci Today Magazin · http://www.lacitoday.blog.hu 2011.02.01. 12:51:36

@Babette_: bocsánat véletlenül kimoderáltam.

BABETTE ÍRTA: "feltétlenül"

LaciToday: hmmmmm.....

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2011.02.01. 15:42:36

@Laci Today Magazin: szedd ossze magad:)))))
Nem en irtam privit:)
süti beállítások módosítása