HTML

Laci Today

Horoszkópom dupla ikrek. szakértők aszongyák, ez bármire mentség lehet. Háromszor estem motorral, de ebből egyszer úgy, hogy csak toltam. Mit is írjak magamról? Harmincvalahány éves vagyok, Eszter és Péter apukája, Pomázi Suttyó, Belvárosi Csávó, Agresszív ex-Vízihokis, Őrült Biciklista, Potyakajakos, Repülőgéptervező. Egz utazásiirodában dolgozom, és akit melegebb éghajlatra küldök, még meg is köszöni, és fizet is érte. Egy fontos infó rólam: BÁRMIT el tudok rontani anélkül, hogy bántanám. Távirányító, mobil.... most épp a cégesmobil egyes gombja nem jó. Nincs valakinek egy felesleges egyes gombja? Meg egy kilóméterspirál is kellene. Ha olvastad a blogomat, mindenkinek RIHAJ!-jal köszönj, erről ismerik meg egymást a Laci Today olvasók! És ha tetszett, amit olvastál, holnap is klikkelj, mert minden nap új bejegyzés!

Friss topikok

  • Kincskereső: Rihaj! Régen jártam erre, most hirtelen kíváncsi lettem Épp röhögök ezen a cikken, mikor a férjem ... (2016.01.19. 23:26) Széthagyom, és?
  • Laci Today Magazin: @Hidegen: de, átmentem? :D (2015.11.03. 11:00) ismétlés!
  • Laci Today Magazin: @Hidegen: köszi :) (2015.11.03. 10:57) Nehéz döntés
  • Laci Today Magazin: @-bobolysza-: .. mondjuk... meghajtanám... (2014.12.01. 08:38) adventi koszorú
  • Laci Today Magazin: @vén betyár: az semmi, állítólag Dugovics Titusz sem létezett... ha így folytatják, elfogy az össz... (2014.11.04. 19:43) akkor már inkább...

Linkblog

Pánik Pomázon

2011.01.27. 09:20 Laci Today Magazin

Rihaj!

A gyerekszobába készült egy nagy szekrény, megrendeltük az anyagot, és az összerakáshoz kellett a hely, ezért a gyerekszobát csontra kipakoltam, csak a falak maradtak és a parketta. Ha már ilyen üres, gondoltam, hadd szaladgáljon életében egyszer Bajusz* egy kiadósat: elengedtem a szobában, a gyerekek nagy örömére. Persze Bajusz szaladt, iszkolt mindenfelé, sehova nem tudott elbújni, a gyerekek visítoztak örömükben. Szegény Bajuszka ettől egészen megrémült, ezért úgy döntöttem: kapjuk el, és visszateszem a helyére.
Na és kinek sikerült elkapni? Petinek!
Bajusz meg úgy volt vele, hogy VÉGRE BÚVÓHELY, és Peti kezéből a pizsamaujján át egyenesen a hóna alá szaladt.

Peti persze halálra rémült, hogy ott mászkál benne a hörcsög, és csapkodta magát a kezével, közben sikoltozott, én meg rászóltam erélyesen, hogy NE MOZDULJ!
Merthát, még a végén kilapítja a hörcsögöt. Meg, ha folyamatosan ugrál, nem találom meg Bajuszt. De ezt magyarázd el egy bepánikolt négyévesnek. Kétségbe volt esve, az egyik pizsamaujján a hörcsög kapirgált, a másik pizsamaujjában én voltam (kerestem Bajuszt, de nem győzött eliszkolni), hirtelen nem is tudtam, sajnáljam Petit, vagy röhöghetek-e hangosan, hiszen, mégiscsak az apja volnék.

Persze sajnáltam szegényt.

De azért, mekkora már! :)

Végül le kellett fogni Petit és megkeresni benne a hörcsögöt, utána minden rendben volt.
Szegény megrémült Bajuszt visszatettem a ketrecébe, bement a hörcsöglakba, és kiakasztott egy táblát:
KÉT HÉTIG HOZZÁM SE SZÓLJATOK: ROSSZBAN VAGYUNK!

Aztán vigasztaltam Petit, aki az ölemben megnyugodott, majd az esetet összegezve így szólt:
-Apa, kicsit megijedtem, ugye?

Persze nem csak Peti ijedt meg tegnap...

Nagypapájától kapott egy szuper távirányítós terepautót, ami mindenen átmegy. Ezt úgy kell érteni, hogy TÉNYLEG mindenen átmegy, tehát a gyerekek azt játszották, hogy Eszter lefeküdt a földre, Peti meg áthajtott rajta autóval. Ezzel semmi gond nem lett volna, de egyszercsak jön ki Eszter sírva, tartja a feje fölött az autót, nézem is, hogy mivan:
-AAAPAAAA, BELEGABALYODOTT A HAJAMBAAAAAA!!!!

És tényleg, Eszternek hosszú a haja, és a hátsókerék egész jól bedauerolta neki. Mégse tud MINDENEN átmenni az autó, vissza is visszük panaszra, de előbb szedjük ki.
Ebben a pillanatban érkezik Bűnös Peti, kezében a távirányítóval, nézi nagyszemekkel, együttérzőn a tesóját:
-Fáj?
-NEM FÁJ, de belegabalyodott!!!!
-Jó - mondta, és szórakozottan megnyomta a távirányító gombját...PETI AZONNAL ENGEDD EL A TÁVIRÁNYÍTÓT, mert ugye nincs olyan helyzet, amit ne lehetne súlyosbítani....

A végén a hátsókerék megfelelő forgatásával, gondmentesen kibányásztuk az autót, és megtanultuk, hogy emberen autóval áthajtani, legalábbis: illetlenség.


Zárásul már csak egy idézet Petitől... MINDEN érdekli, hogy miből van: szét kellett szedni a kisbuszát, de: miből készül az ember? Miből készül a kutya? Miből készül a ház? satöbbi, és akkor ma útközben az óvodába, nagy csöndben morfondírozik a hátsóülésen, egyszercsak kinyilatkoztat:
-APA! Tudom, miből készül az üveg: SZILÁNKBÓL! Megnéztük!
Majd rögtön ezután:
-A fák is tudom miből vannak: FÁBÓL! És van bennük kukac, és kieszi a harkály, pedig a kukac nem is finom!

Üdv!
Laci Today

* - 'Bajusz' a roborovszki törpehörcsögünk, róla bővebben itt olvashat, aki még nem ismeri:
http://lacitoday.blog.hu/2011/01/25/bajusz_1961

14 komment

Címkék: pánik pomázon petiduma

A bejegyzés trackback címe:

https://lacitoday.blog.hu/api/trackback/id/tr532617364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr. Körömlakk ® 2011.01.27. 11:33:33

nekem a magzatom überbénáskodásakor bizony kiröhögtem... az úgy néz ki felelős szülőtől, hogy a szerencsétlen elesik a saját lábába monnyuk (nyilván nincs nyílt törés, stb...) és én meg épp láttam, és úgy ítéltem, hogy mókás, és bár a szám elé tettem a kezem, azért a testem periodikus és ütemes rángatózásából, és a takaráson kívüli arcberendezéseim nem szokványos helyzetéből (csíkszem, stb) kikövetkeztette a magzat, hogy anya most kiröhög. persze a kéz mögött mondtam is, hogy jajj kisfijam, ne haragudj, anya nem kinevet, de ez az esés nagyon viccesre sikerült. kösz anya. télleg neharííííí, jólvan anya, majd mikor te elesel, én is kinevetlek, jó? jó.
igyekszem nem elesni.

Laci Today Magazin · http://www.lacitoday.blog.hu 2011.01.27. 11:41:08

@Dr. Körömlakk ®: ilyenkor a kislányom telitorokból reagál, hogy
EZ NEM VICCES!

háddehogynem!

Atolla 2011.01.27. 12:47:51

a húgom és közöttem 14 és fél év van. Az alap, hogy imádtam óvodai évnyitókra, évzárókra anyák napja stb...járni ahol a hátsó sorban gonosz módon hülyére röhögtem magam, szerintem ezt bemutatni sem kell.
A tesómnak azért volt pár húzása. Nekem is, de arra nem emlékszem.
Esküvőre utána lakodalomba mentünk volna, mindenki felöltözve díszmagyarba fölékszerezve, tesóm kussol!
Baj van! Ha túl nagy a csend baj van!
Előszedtük a fürdőszobából és a nyakába 7 csomóra kötve egy iszonyat koszos kutya rágta fekete madzag.Nem ám lazán, szorosan! Bogoztuk ááá!
Elő a nagy kést, húgom sikítva el! Fogd meg vágd el! Persze mikor megjelent a kis hölgy "felékszerezve" már akkor is késében voltunk.
akkor még elkínlódtunk vele, és nagy nehezen elindultunk. A húgom csak azért nem kapott ki mert anyám vezettet.

Laci Today Magazin · http://www.lacitoday.blog.hu 2011.01.27. 12:52:23

@Atolla: EHH! KÉssel! Szegény tesó! Azonnal le kellett volna lőni, úgy kevesebbet szenved.. ha késsel csináljátok, az fáj és amíg kivérzik szenved...

Dr. Körömlakk ® 2011.01.27. 12:56:13

@Laci Today Magazin: kiscsillagom, ezt magadtól kérdezted :)
amúgymeg a fijú, a zigazi :)

ISándor · http://szolonaplo.blog.hu/ 2011.01.27. 13:02:34

Kirándultunk Visegrád környékén, van arra egy bő vizű patak. No, apa meg fia ugrál kőről kőre mert mi férfiak ugyi vagánykodunk. Már átjutottam a patakon Bence fiam jött mögöttem az utolsó akadálynál az egyik lába belecsúszik a patakba kb sípcsontig. Pillanatra kimerevedik a kép....Bence kétségbeesve rám néz... felségem és én majd szétrobbanunk a visszafojtott röhögéstől, ettől persze Bence csak még jobban elbizonytalanodik majd hirtelen derékig merül a vízbe (tavasz volt nem volt több 15 foknál). Há ekkor már nem röhögtem, kihúztam gyorsan.

Laci Today Magazin · http://www.lacitoday.blog.hu 2011.01.27. 13:06:41

@ISándor: háigen, mert megfázik. Nem vagytok felkészültek. Kiránduláskor nálam pont az ilyen esetek miatt, MINDIG van akkumlátoros vízforraló. A gyerek mellé dobod, és ha nem vágja agyon az áram, akkor felfőzi körülötte a vizet. Ha szerencséd van, halak is vannak. Na emiatt van nálam mindig halászlékocka is. Ha már felfőztem a vizet a halakkal, érted...

@Laci Today Magazin: észrevettem, de bíztam a leleményességedben...

Laci Today Magazin · http://www.lacitoday.blog.hu 2011.01.27. 13:09:57

@Dr. Körömlakk ®: bakker és MEGINT magamnak válaszoltam... viszont milyen jól eldumálok magammal.... még jó higy IKREK vagyok, mert ha HALAK lennék, csak tátognék és nem érteném, mit mondok. Meg hülye turisták megfőznének a patakban.

Hang Ember 2011.01.27. 13:32:04

@Laci Today Magazin: a halak én vagyok. de még nem főztek meg. pont. mijen jó hogy nincs hármas vagy többes csillagjegy. :))) akkor akár konferenciabeszélgetést is fojtathatnál magaddal...

Laci Today Magazin · http://www.lacitoday.blog.hu 2011.01.27. 13:39:08

@Hang Ember: ki fogsz nyírni: 1976.06.16-án születtem hajnali három-négy óra körül Budapesten. Most ezt add oda bárki horoszkópistának és alá fogja támasztani: nemhogy ikrek vagyok, de az aszcendensem is ikrek.

Márpedig: az már négyesikrek, akárhonnan is számolom!
Igaz Laci?
Igen!
És te, Laci?
Szaintem is!
És szerintem?
Én is így gondolom...
Szerintem is...

Atolla 2011.01.31. 18:24:44

@Laci Today Magazin: én szűz a férjem szűz...és ezzel mindent elmondtam

Atolla 2011.02.03. 13:42:36

@Laci Today Magazin: elrontaná az imidzsünket...