HTML

Laci Today

Horoszkópom dupla ikrek. szakértők aszongyák, ez bármire mentség lehet. Háromszor estem motorral, de ebből egyszer úgy, hogy csak toltam. Mit is írjak magamról? Harmincvalahány éves vagyok, Eszter és Péter apukája, Pomázi Suttyó, Belvárosi Csávó, Agresszív ex-Vízihokis, Őrült Biciklista, Potyakajakos, Repülőgéptervező. Egz utazásiirodában dolgozom, és akit melegebb éghajlatra küldök, még meg is köszöni, és fizet is érte. Egy fontos infó rólam: BÁRMIT el tudok rontani anélkül, hogy bántanám. Távirányító, mobil.... most épp a cégesmobil egyes gombja nem jó. Nincs valakinek egy felesleges egyes gombja? Meg egy kilóméterspirál is kellene. Ha olvastad a blogomat, mindenkinek RIHAJ!-jal köszönj, erről ismerik meg egymást a Laci Today olvasók! És ha tetszett, amit olvastál, holnap is klikkelj, mert minden nap új bejegyzés!

Friss topikok

  • Kincskereső: Rihaj! Régen jártam erre, most hirtelen kíváncsi lettem Épp röhögök ezen a cikken, mikor a férjem ... (2016.01.19. 23:26) Széthagyom, és?
  • Laci Today Magazin: @Hidegen: de, átmentem? :D (2015.11.03. 11:00) ismétlés!
  • Laci Today Magazin: @Hidegen: köszi :) (2015.11.03. 10:57) Nehéz döntés
  • Laci Today Magazin: @-bobolysza-: .. mondjuk... meghajtanám... (2014.12.01. 08:38) adventi koszorú
  • Laci Today Magazin: @vén betyár: az semmi, állítólag Dugovics Titusz sem létezett... ha így folytatják, elfogy az össz... (2014.11.04. 19:43) akkor már inkább...

Linkblog

BMW

2011.01.04. 12:58 Laci Today Magazin

Rihaj!
Kipróbáltam egy "hetes béemwé"-t!

Úgy kezdődött, hogy beültem, persze messze volt az ülés, úgyhogy kalimpálok a kezemmel az ülésem alatt, a kallantyút keresve, amit felhúzol és előrébb csúszol: SEMMI!
Kérdi is haver, hogy "miaz, viszket a segged?", majd jelezte, hogy az ülés bal oldalán találok három joysticket, mint a repülőben, esetleg próbálkozzak azokkal.
Há megnyomom az egyiket, és elkezdtem motorikusan kihúzni magam... próbálom a másikat, így az egész háttámla elkezdett kidőlni mögülem, gondoltam lefekszem.
A harmadik joystick volt a megfelelő. Megnyomtam, és elkezdődött az utazás az autón belül a kormány felé. Tökéletes.

Elindultunk -  és ekkor történt meg a Csoda.
Merthát: a BMW, az nem autó. A BMW: ÉLETÉRZÉS!

Méghozzá, a teljes kétségbeesés életérzése.

Ugyanis el akartam indulni, amit szabályosan úgy kell, hogy előbb kirakod az indexet.
Hát én akárhogy próbálkoztam, az index bizony nem működött. Sőt az autó megvárta, hogy jöjjön a forgalom hátulról, és csak akkor indult el, persze sportosan, amikor már majdnem nekünk jöttek hátulról, hadd anyázzon a másikautó sofőrje.
Aztán sávot váltottam, de az index megint nem működött. Viszont a kocsi folyamatosan előz, mindig előz, bármit megelőz, és bármilyen körülmények között megelőzi. A hetes BMW bizonyos körülmények között képes saját magát is megelőzni, de ezt nem próbáltuk ki.
A szemből jövőkkel nem kell foglalkozni, mert ahogy közeledünk, egy idő után ők ijednek meg hamarabb és úgyis félrehúzódnak, le az árokba, úgy kell nekik.
Há mit jönnek szembe, nem?
Ezután dugóba érkeztünk, és az autó intelligens helyzetfelismerőrendszere kiszámolta, hogy fölösleges egyenként előzgetni: a kocsi lehúzódott a buszsávba, és innét kezdve ott mentünk tovább.
Próbáltam én szabályos lenni, dehát, minden igyekezetem ellenére - egy hetes béemwében, ez, teljességgel lehetetlen!
A végén nem bírtam tovább, és leparkoltam az út szélére.
Az egész utcában tilos volt parkolni, de voltak kialakított parkolóhelyek a Posta előtt, a Spar előtt, illetve a lakóházaknál.
A kocsival lehetetlen manuális üzemmódban parkolni - csak automatikusan lehet. A kocsi pedig magától megkeresi azokat a felületeket, ahová rokkantjel van felfestve. Persze az automata parkolórendszeren be lehet állítani, hogy milyen felületeket használjon, és ki lehet ikszelni a rokkanthelyeket. Megtettem.
De még így is, hogy állt meg?
Hát tilosban, félig a járdán, félig az úttesten, pedig előtte-utána 20-20 méterrel megállhatott volna szabályosan, is - de ez, egy hetes bémwével, mondom, lehetetlen.

Persze irtóra aggódtam a büntetés miatt. Hátha lefotóztak valahol.
Aztán amikor kiszálltam, megnyugodtam: ahogy néztem a kocsit, tiszta szutyok az egész. Olvashatatlan rendszámmal.
Persze hogy néz ki, gyorsan beszaladtam vödörvízért, keféért, és körbesikáltam a kocsit: akkor látom, hogy a rendszámről nem jön le a szutyok. Az mindenképpen olvashatatlan marad. Gyárilag olvashatatlan.


KELL NEKEM EGY ILYEN!
Üdv,
Laci Today
ps az alábbi fotó az Alkotás úton készült, egy busz-sáv-használó BMW-ről. De legalább az indexet használja. A kép története: közvetlenül ezután befordult az út baloldalán elhelyezkedő buszsávból jobbra. Neki lehet.
Azt is érdemes megfigyelni, hogy vannak időszakok, amikor MINDEN autó szutykos. De nézzünk meg MINDEN autót a fotón, aztán hasonlítsuk össze a BMW-vel. Na. Hát ez egy ilyen autótípus.

8 komment

Címkék: bmw

A bejegyzés trackback címe:

https://lacitoday.blog.hu/api/trackback/id/tr922559737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Myta · http://www.stylebyme.blog.hu 2011.01.04. 16:10:18

Juj! ezen nagyon jót nevettem. :D
Rátapintottál a lényegre, amikor beülsz egy legalább tízmilliós autóba, akkor teljesen ki tudod zárni a külvilágot (mert olyan jól szigetelnek az ajtók) és csak azt veszed észre, ha "normálisan" közlekedsz, hogy sokan bámulnak vagy ámulnak...

Laci Today Magazin · http://www.lacitoday.blog.hu 2011.01.04. 16:18:13

vvvvvvvvalójában persze sejthető, hogy nem vezettem ....
illetve tapasztalatom azért van, egyszer ex-főnököm egy 42milliós hetesbéemwével "véletlenül" rossz helyen parkolt, és akinek a helyén állt a mélygarázsban, üvöltözött, és mivel a főnököm tárgyalt, engem kértek meg, hogy azonnal álljak odébb a kocsijával. Amikor lementem a garázsba (a fent említett ülésállításra magamtól jöttem rá), a faszi elkezdett velem ordibálni, hogy miért parkoltam a helyére. nem is olyan messze emberek halnak éhen, ez meg ordít mert a helyére álltak.
Én meg leugattam, hogy ez nem is az én autóm, ilyen szarral csak bunkók járnak.
Na akkor meg nem értette. Ott ülök a kormánynál, és nem az enyém az autó. Ettől teljesen kivolt, láttam a fején neki rajta. Meg neki is BMW-je volt tehát lebunkóztam és ez szíven ütötte.

ISándor · http://szolonaplo.blog.hu/ 2011.01.04. 17:43:05

Hát ez már csak így van, szerintem valahogyan az autó genetikailag módosítja a vezetőjét mikor beszáll, és kitörli a figyelmesség, udvariasság, kompromisszum funkciókat az ember agyából.

Esetleg még az is lehet, hogy egyszerűen csak nem tudnak vezetni. Lehet, hogy kezdő jogsisoknak külföldön kötelező BMW-t hajtani... :-))

www.youtube.com/watch?v=GmdeE7pNZww

Laci Today Magazin · http://www.lacitoday.blog.hu 2011.01.05. 15:22:18

@ISándor: ez a videó egy egyértelműen tavaszi felvétel lehetett, amikor Bömbi kanos volt, és meghágta a fehéret, meg a kéket is, aztán önelégült arccal eloldalgott...

Laci Today Magazin · http://www.lacitoday.blog.hu 2011.01.05. 15:33:30

@Myta: nem feltétlenül az összegen van a hangsúly. Bunkó Lexus vezetőt még nem láttam. Pedig asse óccsó.
És valahogy, ahány Subaru elhúzott mellettem, bár drága, és milyenerős-motorja van, én még szabálytlaan Subarut nem láttam. BMW-ből meg nem kell tízmilliós legyen. Sutyerákjóska Mátrarettenetesről megveszi 300-ért a húszéves Bömbit, és onnét kezdve ő a HVCS (helyivagánycsávó). És úgy is viselkedik benne.

Alfagumi · www.aabroncs.hu 2011.01.06. 12:37:15

:-) Teljesen életszerű..Az maradt ki,hogy a BMW és a hasonló nagy értékű verdáknál,(főleg SUV!! ML Merga, X3-5-7-9-11,Audi Q3-5-7-9-11 stb..:-) kimondottan tilos a körforgalomból kifelé irányjelzéssel megsegíteni autóstársaid! Ez nagyon fontos, állítólag elkobozza a BMW az autód, ha megtudják, hogy jeleztél! :-))Aki pedig nem keresztbe áll a parkolóban, halállal lakol! Van egy titkos kommandó és kinyiffantják, ha a két csík közé áll!

Laci Today Magazin · http://www.lacitoday.blog.hu 2011.01.06. 12:39:34

@Aabroncs: hát keresztbe ritkán szoktak, én Pomázi vagyok, néha a budakalászi Coránál látni, hogy átlóban parkolnak le hárman négyen, ahogy épp odaérkeztek, hogy aztán a macsók megbeszéljék a frankót. Néha odamegyek lehányom őket, de nem értik a célzást. Az meg sajnos népbetegséggé vált hogy körforgalomból kifelé senki nem jelez. SŐT sokan már BEFELÉ jeleznek, tehát hogy "én még marado a következő lehetőségig", valami ilyesmit üzenhetnek félénken.

bajor szar 2014.05.27. 15:30:50

vegyél inkább autót.