HTML

Laci Today

Horoszkópom dupla ikrek. szakértők aszongyák, ez bármire mentség lehet. Háromszor estem motorral, de ebből egyszer úgy, hogy csak toltam. Mit is írjak magamról? Harmincvalahány éves vagyok, Eszter és Péter apukája, Pomázi Suttyó, Belvárosi Csávó, Agresszív ex-Vízihokis, Őrült Biciklista, Potyakajakos, Repülőgéptervező. Egz utazásiirodában dolgozom, és akit melegebb éghajlatra küldök, még meg is köszöni, és fizet is érte. Egy fontos infó rólam: BÁRMIT el tudok rontani anélkül, hogy bántanám. Távirányító, mobil.... most épp a cégesmobil egyes gombja nem jó. Nincs valakinek egy felesleges egyes gombja? Meg egy kilóméterspirál is kellene. Ha olvastad a blogomat, mindenkinek RIHAJ!-jal köszönj, erről ismerik meg egymást a Laci Today olvasók! És ha tetszett, amit olvastál, holnap is klikkelj, mert minden nap új bejegyzés!

Friss topikok

  • Kincskereső: Rihaj! Régen jártam erre, most hirtelen kíváncsi lettem Épp röhögök ezen a cikken, mikor a férjem ... (2016.01.19. 23:26) Széthagyom, és?
  • Laci Today Magazin: @Hidegen: de, átmentem? :D (2015.11.03. 11:00) ismétlés!
  • Laci Today Magazin: @Hidegen: köszi :) (2015.11.03. 10:57) Nehéz döntés
  • Laci Today Magazin: @-bobolysza-: .. mondjuk... meghajtanám... (2014.12.01. 08:38) adventi koszorú
  • Laci Today Magazin: @vén betyár: az semmi, állítólag Dugovics Titusz sem létezett... ha így folytatják, elfogy az össz... (2014.11.04. 19:43) akkor már inkább...

Linkblog

egy veszélyes állat...

2010.12.25. 00:27 Laci Today Magazin

Rihaj! 

Az ember megveszi a fenyőfát (Jézuskahozza), és csinál belőle karácsonyfát. Ezt úgy kell, hogy ugye előszöris kibontod a hálóból, aztán belefaragod a talpba, utána izzósorok, díszek, szaloncukrok, angyalhaj, fertig.
De ez az egész tele van akadállyal! Előszöris fogod, és kibontod a hálót, és ilyenkor mindenféle állatok kerülnek elő. A telelő katicabogár még hagyján, vagy a fogságából szabaduló mókus, de nekünk idén a Jézuska komplett madárfészket mellékelt!
 

Aki nem hiszi, nézzen utána:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ennek eltávolítása után következett a fa befaragása. A fa befaragása úgy zajlik, hogy még kezdő vagy, veszel talpacskát, nem értesz hozzá, vékony a befogó, nem győzöl faragni. Pár év múlva megunod a faragást, veszel akkora talpat, hogy a pisai ferdetornyot is bele lehetne állítani. Nem kell faragni, végre! 
Igen, de megfeledkeztél arról, hogy a karácsonyfa hasonlít a tévéhez vagy az autóhoz: mindig egyre nagyobbat veszel. És akkor kihíztad a megatalpat is, dehát most mi legyen, faraghatsz megint.
Na ekkor jön a Deus Ex Machina: én most azért imádkozom, hogy jövőre a Jézuska ne csak hozzon karácsonyfát, HANEM FARAGJA IS BE BAKKER!
Na.
Izzósor. Én négy izzósort szoktam feldobni a fára. Így nem csak világít, de erős fűtőértékkel is rendelkezik. Egyfajta modern kandalló. És akkor megfogod az egyik izzósor végét, és jön az összes izzósor egybegabalyodva ki a dobozból. Erre rámegy az adventi időszak, mire kibogozod. Tavalyi fejlesztés részemről, hogy minden egyes izzósort külön bezacskózok. Így legalább EGYMÁSBA nem tudnak gabalyodni. Miután minden világít, a többi már gyerekjáték. Azért a múltszázadeleji üvegdíszért meg igazán nem kár, már úgyis divatjamúlt kezdett lenni.
És innét kezdve egy tavalyi történet, tehát, fijam hároméves kezdett lenni, és meglátta a fán az angyalhajat, amiből egy szál a földrehullik, és a légmozgás miatt picit még tekergőzik....
Peti közel megy szemügyrevenni, de a lábujjait maga alá húzza, hogy azért ott lent a földön, mégse legyen olyan közel a tekergőző angyalhajhoz.
Rámutat az angyalhajra, és így szól:
-FÉLEK TŐLE!
-Mitől félsz?
-ATTÓL! -és rámutat.
-Mert, szerinted mi az?
-ÁLLAT!
-... ?? Milyen állat?
-KALÁCONFA ÁLLAT!!!!

Így született meg tehát ez a szörny, a karácsonyfaállat, ami egyébként minden karácsonykor ellepi a fákat, mintegy megeszi, és ha egy-egy ilyen állat leesik, akkor tekergőzésbe kezd, sőt későbbi beszélgetések során Peti elmondta, hogy a karácsonyfaállat csíp és harap is.
Pár nap múlva már nem félt annyira a karácsonyfaállattól. Ha egy leesett a fáról, akkor ő hozta a kis szerelődobozából a kalapácsát, és négy-hat percen át kalapálta a karácsonyfaállat fejét.

                     ....a karácsonyfaállat FEJÉT csak Peti tudja megtalálni....

Ezután, amikor már biztos volt benne, hogy a karácsonyfaállat már nem tud harapni, vagy csípni, akkor felkapta, és szanaszét tépte, mi szülők meg nem győztük összeszedni a póruljárt angyalhaj földi maradványait... .hát ennyit erről az újonnan felfedezett állatfajról.


üdv!
Laci Today

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lacitoday.blog.hu/api/trackback/id/tr792537813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.12.26. 13:03:08

:DDDDDD
Boldog Karacsonyt Nektek:)

Tojas volt-e a feszekben?:)
A gyerkoc igazan kreativ:)(igen jo, hogy ilyen fantaziaja van!!!)

farmosidora 2010.12.26. 22:23:24

Boldog karácsonyt kívánok én is :D
Ehhez a bejegyzéshez meg nagyon nem kívánok semmit hozzáfűzni, tündéri kisfiad lehet :)

Dr. Körömlakk ® 2010.12.27. 20:08:15

hát ez bájos :)
egyébként tess örülni, hogy a fából nem egy máig is harcoló német alakulat került elő, vagy egy szürkemarha-csorda. mennyivel kényelmetlenebb lett volna.

Atolla 2010.12.27. 21:12:30

A Karácsony szép meg jó! De így utólag nem bánom, hogy egy évben csak egyszer van.
Majd Lacikám interjúvold meg a feleséged, hogy látta ő az ünnepeket a konyha meg a gyerekszoba között.

Laci Today Magazin · http://www.lacitoday.blog.hu 2010.12.27. 22:32:53

@Lewyke: a tojást már előzőleg lenyúlta a harcoló német alakulat

@fardor: az van. És fegyverként is tökéletes! Bárhová bejut, ott mindent tönkretesz, míg ő maga szinte elpusztíthatatlan...

@Dr. Körömlakk ®: bár a harcoló német alakulat nem került elő, de a fa ALATT fekszik egy darab szürkemarha a Betlehem előtt. Egy szamár és egy teve társaságában fújják az istálló ablakán befelé a meleget. Ha felváltva fújnák, az mág hőlégkeverés lenne, de ne felejtsük el, hogy a betlehemes sztori i.sz. 0-ban történt.
Még nem volt hőlégkeverés.

@Atolla: most itt 22:29, de megkérdeztem őt:
-Ébren vagy még?
-zzZZZzzzZZZzz
-Mondom: ÉBREN VAGY MÉG?!
-???????????
-Kérdik az Olvasóim, hogy milyennek láttad az ünnepeket a konyha és a gyerekszoba között?

A választ most nem fejteném ki, de ma kint kell aludnom.
Nem a nappaliban, hanem a parkolóban!

Jó éjszakát!

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.12.28. 12:32:00

@Laci Today Magazin: legalabb nem zapult meg:)))

Szegeny Laci:)
akkor ezert nem posztolsz 3 napja?????
süti beállítások módosítása