HTML

Laci Today

Horoszkópom dupla ikrek. szakértők aszongyák, ez bármire mentség lehet. Háromszor estem motorral, de ebből egyszer úgy, hogy csak toltam. Mit is írjak magamról? Harmincvalahány éves vagyok, Eszter és Péter apukája, Pomázi Suttyó, Belvárosi Csávó, Agresszív ex-Vízihokis, Őrült Biciklista, Potyakajakos, Repülőgéptervező. Egz utazásiirodában dolgozom, és akit melegebb éghajlatra küldök, még meg is köszöni, és fizet is érte. Egy fontos infó rólam: BÁRMIT el tudok rontani anélkül, hogy bántanám. Távirányító, mobil.... most épp a cégesmobil egyes gombja nem jó. Nincs valakinek egy felesleges egyes gombja? Meg egy kilóméterspirál is kellene. Ha olvastad a blogomat, mindenkinek RIHAJ!-jal köszönj, erről ismerik meg egymást a Laci Today olvasók! És ha tetszett, amit olvastál, holnap is klikkelj, mert minden nap új bejegyzés!

Friss topikok

  • Kincskereső: Rihaj! Régen jártam erre, most hirtelen kíváncsi lettem Épp röhögök ezen a cikken, mikor a férjem ... (2016.01.19. 23:26) Széthagyom, és?
  • Laci Today Magazin: @Hidegen: de, átmentem? :D (2015.11.03. 11:00) ismétlés!
  • Laci Today Magazin: @Hidegen: köszi :) (2015.11.03. 10:57) Nehéz döntés
  • Laci Today Magazin: @-bobolysza-: .. mondjuk... meghajtanám... (2014.12.01. 08:38) adventi koszorú
  • Laci Today Magazin: @vén betyár: az semmi, állítólag Dugovics Titusz sem létezett... ha így folytatják, elfogy az össz... (2014.11.04. 19:43) akkor már inkább...

Linkblog

Császármorzsácskák

2010.11.16. 09:26 Laci Today Magazin

Rihaj!

Abban a kényelmes helyzetben vagyok, hogy gyerekkorban-kamaszkorban nem tanultam meg főzni, hiszen egy házban laktunk nagymamámmal, aki állandóan főzött. A Moszkva étterem vezetője volt a maga idejében, hozzá volt szokva a nagymennyiségekhez, tehát akárhányan is nyitottak be hozzánk vasárnap-délben, azokat mind az asztalhoz ültette, és még így is volt annyi maradék, hogy a felét megettük hétközben, a másikfelét le lehetett fagyasztani.
Aztán amikor "kirepültem", akkor meg a feleségem főzött, mert nagyon szeret (és tud), egyszóval soha nem volt arra szükség, hogy a gáztűzhely mellé álljak.
De néha jól esne.
És rám jött, hogy császármorzsát szeretnék főzni. Vagyis: lányok, azt sütik, ugye? 
A lényeg, hogy mivel nem tudok (és talpig férfi vagyok, tehát NEM fogadok el segítséget),  vettem zacskósat. Aszongya: két és fél deci vízben keverd el a port.

Há' eddig könnyű! Egy vizespohárnyi plusz egy pálinkáspohárnyi vizet töltök tálba.Az két és fél deci. fontos, hogy ne a hétcentes pálinkáspoharat használjuk, csak az ötöset. 

Jöhet a por.  Mivel is keverjem, mivel is keverjem?? 
Van otthon fúrógépállványom, meg mindenféle belefogható dolgok, de érzem, hogy ide más kell... MEGVAN! IKEA TEJHABOSÍTÓ, elemes... tökéletes, el is kezdem kavarni a vizet, és apránként szórom hozzá a port. Csak néha fröccsen szét, amkor véletlenül kiemelem a cuccból a kavarót.  Hm... néha meg elakad a habosító, pedig még alig sűrűsödik, mi van ebben a porban?? MAZSOLÁK! Ja tényleg, a császármorzsában van mazsola!

Na, kész a massza.
Franckarika, az aljára ült a sűrűje. Előveszek valami kézikeverőt, úgy néz ki, mint egy pesszárium, azzal kavarom tovább.
Mos'má' tényleg kész.

"Fogj egy evőkanál vajat, és egy mélyebb, teflonos serpenyőt" ...
Itt egy pici segítséget kérek:
-EZ a serpenyő?
-Nem, az a palacsintasütő, azt vedd ki, ami alatta van.
-Ezt?
-Nem. A teflonosat.
-Jóháttemontadhogyamialattavan!

Kivettem tehát a mély, teflonos serpenyőt (ugyanolyan egyébként mint a palacsintasütő, és szerintem ebben is lehetne palacsintát sütni), fogtam a vajat, és egy nagy adagot beplaccsintottam a serpenyőbe, felolvasztottam, és közben átolvastam az eddigieket, hogy mindent jól csináltam-e? 

ÉG A VAJ!

Gyorsan ráizéltem a masszát, aminek meg az aljára süllyedt a mazsola.
Hogy a főzésnél minden pillanat számít!! Tiszta stressz az egész.
Letörölgetjük a ráizélés közben melléfröccsent részeket a gázról.
Megdörzsölgetjük a kezünket ott, ahol a gáz leégette róla a szőrt.
MINDENT A CSÁSZÁRMORZSÁÉRT!

És azt írja, nem szabad kevergetni, ugyanakkor úgy sikerült, hogy a mazsola összegyűlt tizenegyóránál (a serpenyő balfelső harmadában), máshol meg nincs mazsola.

Hogyan tovább: "addig sütjük, amíg az alja barna nem lesz"

HONNAN LÁSSAM AZ ALJÁT BAKKER?????????????????????????

Hát sütöm-sütöm. Ötletelek az alját tekintve. A végén elkezd barnulni a széle.
MEGVAN! Hát ha a széle barna, akkor az alja már biztos az!

Utóbb kiderült: amikor a széle barna, akkor az alja bizony már fekete.

Viszont én szeretem az égett részt. Nagymamám is, ha véletlenül elégette a lekvárosbuktát, mindig rám hivatkozott:
-Lacika miatt csináltam!

Végül persze elkészült a császármorzsa, és kellő baracklekvár és porcukor alá rejtve egész jó volt!   

Üdv!
Laci Today

7 komment

Címkék: a császármorzsa

A bejegyzés trackback címe:

https://lacitoday.blog.hu/api/trackback/id/tr922451832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

farmosidora 2010.11.16. 12:22:44

Jujj, erről most úgy eszembe jutott, mikor először sütésre adtam a fejem (muffin).
Totálisan kétségbeesve hívtam fel nővéremet, hogy "Úristen! Melyik a mokkáskanál, melyik a mokkáskanál. Mert, hogy itt minimum 5 méretű kanál van, és csak hármat ismerek fel."
De végül ehető lett szerencsére :D

Laci Today Magazin · http://www.lacitoday.blog.hu 2010.11.16. 12:25:28

@fardor: muffint úgy kell sütni, hogy megveszed a hozzávalókat, majd ezeket a feleségeddel együtt bezárod pár órára a konyhába, és már kész is.
És akinek nincs felesége - hát az így járt!

farmosidora 2010.11.16. 15:39:48

@Laci Today: hát nekem egy nap, maximum férjem lesz, szóval én leszek az, akit bezárnak a konyhába a hozzávalókkal :D

Laci Today Magazin · http://www.lacitoday.blog.hu 2010.11.16. 16:21:35

@fardor: akkor Rád az "így járt" rész vonatkozik :)

Atolla 2010.11.16. 16:36:49

Na kb ott kezdem el röhögni, hogy elakadt a habosító és abba sem hagytam a végéig. Sikeresen elképzeltelek...megint, mint anno a Corában:D Ez abszolút nem káröröm, Én sem szeretek egyedül sütni sütit. 1. mert unalmas, 2. nincs kit ugráltatni 3. nincs kivel dobálózni a maradék tésztával. Marad a gyerek alapon.
Ja! legközelebb keress egy olyan átlátszó műanyag, vagy üveg edényt aminek az oldalára számok illetve cukor, rizs, só, liszt, gríz, folyadék, szavak írva, jól jöhet a pálinkás pohár helyett.

Laci Today Magazin · http://www.lacitoday.blog.hu 2010.11.16. 16:56:41

@Atolla: most hogy mondod..... van valami ilyesmi otthon... jó nagy edény, ha vacsoránál lusta vagyok többször tölteni a poharamba, mindig ebből iszom!

Atolla 2010.11.16. 17:02:23

@Laci Today: Norbi is...jellemző, férfiak cöcöcö!:DDDD