HTML

Laci Today

Horoszkópom dupla ikrek. szakértők aszongyák, ez bármire mentség lehet. Háromszor estem motorral, de ebből egyszer úgy, hogy csak toltam. Mit is írjak magamról? Harmincvalahány éves vagyok, Eszter és Péter apukája, Pomázi Suttyó, Belvárosi Csávó, Agresszív ex-Vízihokis, Őrült Biciklista, Potyakajakos, Repülőgéptervező. Egz utazásiirodában dolgozom, és akit melegebb éghajlatra küldök, még meg is köszöni, és fizet is érte. Egy fontos infó rólam: BÁRMIT el tudok rontani anélkül, hogy bántanám. Távirányító, mobil.... most épp a cégesmobil egyes gombja nem jó. Nincs valakinek egy felesleges egyes gombja? Meg egy kilóméterspirál is kellene. Ha olvastad a blogomat, mindenkinek RIHAJ!-jal köszönj, erről ismerik meg egymást a Laci Today olvasók! És ha tetszett, amit olvastál, holnap is klikkelj, mert minden nap új bejegyzés!

Friss topikok

  • Kincskereső: Rihaj! Régen jártam erre, most hirtelen kíváncsi lettem Épp röhögök ezen a cikken, mikor a férjem ... (2016.01.19. 23:26) Széthagyom, és?
  • Laci Today Magazin: @Hidegen: de, átmentem? :D (2015.11.03. 11:00) ismétlés!
  • Laci Today Magazin: @Hidegen: köszi :) (2015.11.03. 10:57) Nehéz döntés
  • Laci Today Magazin: @-bobolysza-: .. mondjuk... meghajtanám... (2014.12.01. 08:38) adventi koszorú
  • Laci Today Magazin: @vén betyár: az semmi, állítólag Dugovics Titusz sem létezett... ha így folytatják, elfogy az össz... (2014.11.04. 19:43) akkor már inkább...

Linkblog

Nehéz döntés

2014.10.10. 16:36 Laci Today Magazin

Rihaj!

Azé valljuk be, nem könnyű ám szülőnek lenni!
A gyerek még nem kamasz, még csak kezd. Nehezítésként: lány! Mármint a nagyobbik, akiről most pont, hogy róla lesz szó.

Nálunk a reggelek úgy zajlanak, hogy Anya már nincs otthon mert korán jár dolgozni, én ébresztem a Bandát, reggeli, mosakodás, felöltözés, suli.

És akkor egyszercsak a Lány mondja nekem, hogy:
-Apa, hasmenésem van!

De ilyen nagy szemekkel. Egyrészt tök ártatlan, másrészt vár. Ugye mit lehet egy ingyen információval kezdeni, lehet például nyugtázni, hogy "egészségedre", vagy megoldást javasolni: "hát fossál", de hasmenésre jó ötletem nincsen.
Ha igazán hasmenése lenne, akkor a wc-ről kiabált volna ki, és akkor egyen széntablettát, de nem. Ott áll előttem, és vár. Mire vár?
Mondom is neki, hogy ez ügyben nemigen tudok segíteni, de ő csak áll és néz.

És AKKOR rájövök! Telepátia. Belém sugallta, hogy mit szeretne!

Merthát: NŐ, tehát nem mondja ki, hanem ki kell találni. Még csak 12 éves.... javárjál... igen, 12 éves, és akkor úgy viselkedik, mint egy felnőtt nő, találjam ki, hogy mit szeretne:
-Nem, szó sincs róla, hogy hasmenéssel itthon maradj, ha már ilyennel is itthon maradunk, milyen marhaság. Van a suliban wécé vagy nincsen, hát persze hogy van. Vigyél sok zsebkendőt.
De ő áll, elszomorodik, tipikusan azt a nézését veszi elő, ti Lányos Apák nagyon jól tudjátok miről beszélek, szóval ez már zsarolás, terrorizmus!! 
Én meg világ életemben erős és határozott ember voltam.
Mármint, amíg nem született lányom. Szóval végiggondoltam a lehetőségeket: Első, hogy milyen órái lesznek ma? Mert ha ének-technika-rajz-rajz-testnevelés, akkor legyünk őszinték, mért ne maradhatna otthon, eleve minek jár be?
Hát van a maiban matek, angol és nyelvtan is, így már nem olyan egyszerű. Végül kidolgozom a tervet:
itthon maradhat, de ma semmiképp nem tudok itthon maradni vele, Anya meg már eleve elment dolgozni, tehát kivettem a fazékból neki egy ebédnyi töltött káposztát, lebontottam róla a káposztát mert azt nem szereti, és neki csak meg kell mikrózni és enni, a többit meg már tudja egyedül, ergo itthon lehet maradni egyedül. VAGY bejöhet velem a munkahelyemre, szerencsére jó munkahelyem van, elvan az egyik hátsó szobában egész nap, behozza a laptopot, ÉS az angolt, matekot, nyelvtant, azokból egy-egy leckét továbbmegy, ha kell segítség szól, wécére itt is tud rohangálni. 
-Igen, de akkor hogy megyek ki onnan délután RG edzésre?
-Hát most hasmenésed van, vagy nincs?!
Ugye, merthát legyünk következetesek, szóval mindent ne akarjon...
Igen, de "helytelen kihagyni az iskolát."
Ezt Ő MONDJA, nem én mondom, szóval ismét NŐ, hogy tessék megkapta, erre nem kell, itthon akart maradni, nem engedtem, akkor elszomorodott, erre megengedtem, akkor meg iskolába akar menni, egyszóval SZÜLŐTÁRSAK! HOGY VAN EZ?


A lényeg, hogy végül rá maradt a döntés: 
-mehet suliba
-maradhat itthon egyedül, de 1-1 leckével továbbmegy
-jön velem munkahelyre, szintén 1-1 leckével tovább kell menni.


Nemtom, más szülő hogyan oldotta volna meg, és mi a helyes, de végül a sulit választotta.

Ti hogyan ódottátok vóna meg?

Üdv!
Laci Today

fejemhezkapós utóirat: BASSZUUUUS!!!!! A töltöttkáposztáról lehámozott káposztát meg kidobtam, viszont a szemetest nem vittem ki, asszony ér haza hamarabb, hát ami szagra hazamegy.... imádkozzatok értem!!!!

4 komment

Címkék: hasmenés fosás iskola

A bejegyzés trackback címe:

https://lacitoday.blog.hu/api/trackback/id/tr856778041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.10. 17:27:22

na azt akartam mondani, hogy ez csak próba volt. jól döntöttél, átmentél a próbán.
felsőbb osztályba léphet.

Laci Today Magazin · http://www.lacitoday.blog.hu 2014.10.10. 17:28:18

@Babette.: köszönöm :D Egyébként végülis az ő kezébe raktam a döntést annak előnyeivel és hátrányaival :)

Hidegen 2015.11.03. 08:12:06

Egy év után újra feldobta az "fb", így ma reggel újra szétrögtem magam a dilemmádon.
süti beállítások módosítása