HTML

Laci Today

Horoszkópom dupla ikrek. szakértők aszongyák, ez bármire mentség lehet. Háromszor estem motorral, de ebből egyszer úgy, hogy csak toltam. Mit is írjak magamról? Harmincvalahány éves vagyok, Eszter és Péter apukája, Pomázi Suttyó, Belvárosi Csávó, Agresszív ex-Vízihokis, Őrült Biciklista, Potyakajakos, Repülőgéptervező. Egz utazásiirodában dolgozom, és akit melegebb éghajlatra küldök, még meg is köszöni, és fizet is érte. Egy fontos infó rólam: BÁRMIT el tudok rontani anélkül, hogy bántanám. Távirányító, mobil.... most épp a cégesmobil egyes gombja nem jó. Nincs valakinek egy felesleges egyes gombja? Meg egy kilóméterspirál is kellene. Ha olvastad a blogomat, mindenkinek RIHAJ!-jal köszönj, erről ismerik meg egymást a Laci Today olvasók! És ha tetszett, amit olvastál, holnap is klikkelj, mert minden nap új bejegyzés!

Friss topikok

  • Kincskereső: Rihaj! Régen jártam erre, most hirtelen kíváncsi lettem Épp röhögök ezen a cikken, mikor a férjem ... (2016.01.19. 23:26) Széthagyom, és?
  • Laci Today Magazin: @Hidegen: de, átmentem? :D (2015.11.03. 11:00) ismétlés!
  • Laci Today Magazin: @Hidegen: köszi :) (2015.11.03. 10:57) Nehéz döntés
  • Laci Today Magazin: @-bobolysza-: .. mondjuk... meghajtanám... (2014.12.01. 08:38) adventi koszorú
  • Laci Today Magazin: @vén betyár: az semmi, állítólag Dugovics Titusz sem létezett... ha így folytatják, elfogy az össz... (2014.11.04. 19:43) akkor már inkább...

Linkblog

hülyéccsináttammagamból...

2010.12.29. 21:39 Laci Today Magazin

Rihaj! 

Apósa csak egy van az embernek. És jó ember, mert pálinkával kínál, mindig. Tegnap megérkeztünk hozzá vidékre pár napra, és irtó jó volt, mert autópályán útközben ért minket az erős havazás: autópályán szűz hóban százharminccal igazán élet az élet.
(akik olvasnak, tudják, hogy nyárigumiőrült vagyok, megnyugtatásul közlöm hogy két kocsink van, és csak az enyémen nincs téligumi. A másikkal jöttünk).
Mire megérkeztünk, vastag hó borította a tájat. Apósom egy öt lépcsőházból álló társasházbn él, kérdeztem is, hogy a ház előtti járdát el szokták-e tolni? Hát persze, hogy el!
Na akkor én megyek lapátolni! Merthogy azt nagyon szeretem.
A járda három méter széles, és a házhoz egy majdnem százméteres szakasz tartozik. És én nem csak egy kis ösvényt kotortam a hóba, hanem a járda teljes szélességében lapátoltam. Pillanatok alatt kimelegedtem tőle. Harminc méter után már éreztem, hogy túl vagány feladat ez így estére, de nem lehet félbehagyni, a pipogya pösti ficsúron röhögne az egész környék. De ha kész leszek, apósom holnap büszke lehet majd a vejére. 
Úgyhogy csak túrtam tovább. Eljött mellettem egy szőlőillatú úriember, ilyesmivel köszontött: "jóess..hekk...tavasszal a nap úgyizs elaúvassza!" 
Beértem egy hatalmas tuja alá, ami a járda fölé lombosodott. Gondoltam leverem róla a havat, pihenésképpen. Fellendítettem a hólapátot,  ... és akkor jöttem rá, hogy hülyeség úgy leverni róla a havat, hogy közben alatta állsz. Kiástam magam, és toltam tovább.Már szakadt rólam a víz.
Körülbelül nyolcvan méterrel kész voltam,  amikor egyszercsak zaj jön hátulról. Valami közeledik. 
Egy kis lánctalpas Bobcat, hókotróval az elején, nem győztem félreállni előle. Basszus! Én itt negyven perce erőlködöm... ha tudtam volna... Hát jött a Bobcat, kb 14 másodperc alatt végzett mindennel.... nekem csak annyi maradt, hogy utánakiabáltam, hogy:
-A szélén még maradt egy kicsi!
Aztán felmentem, és mondom apósomnak:
-Istvánbácsi, azt nem mondtad, hogy itt Bobcattel tolják a havat!...
-Há' csak asz' kéédezted, hogy szokták-e itt tóni a havat. Asznem, hogy mivee...

(jelzem: ez NEM székelyföldön történt, hanem egy szabolcsi kisvárosban)

Üdv!
Laci Today
ps for Lewyke: igen, mostanában nemigen vagyok netközelben, ezért nem jelenik meg minden nap írás. Viszont annál inkább vagyok pálinkaközelben. Állítólag 54fokos, holnap feltöltöm vele a kocsi ablakmosótartályát...

6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://lacitoday.blog.hu/api/trackback/id/tr932547030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sallalíz · http://globalicum.blog.hu/ 2010.12.30. 15:39:46

Rihaj:)
miaz,HOGY /je a telefonon is beragaxthat a kepszlok:)/ nem vagy netkozelben? nadekerem mien hanyagsag ez mar a mostani vilagban?:)
ez majdnem olyan elavult kifogas,mint holapattal kotorni Boby helyett:)))
huh palesz hu:)
koszonom:

Dr. Körömlakk ® 2010.12.31. 07:36:18

Rihaj!
nem tom elolvasni, mer nincsen idő, de jövőre ez lesz az első dologom!
addig is szép napokat a blognak jövőre, a gazdinak meg egésséget, bódokságot, szerencsét, szeretetet, sokpézt, meg még egy csomó ijen fontos dógot!
KL

Laci Today Magazin · http://www.lacitoday.blog.hu 2010.12.31. 08:51:31

@Dr. Körömlakk ®: na ma nekem sem igazán van időm, de Neked is és mindenkinek is BÚÉK, és köszömm a jókívánságot! A "sokpénzt"-ért külön köszönet, priviben megadnám a bankszámlaszomomat is!

Dr. Körömlakk ® 2011.01.01. 20:41:08

@Laci Today Magazin:
Rihaj!
jelentem amit montam betartottam, most, elsején el is olvastam, naon király :)
Laci, én kívántam a pézet, de nem én adom, szal egy hejről csak egy dógot várjál!
buék!

Myta · http://www.stylebyme.blog.hu 2011.01.01. 21:51:16

Együttértek veled :) A Mi házunk is saroktelek, ez a hólapátolás szempontjából bosszantó, viszont imádok hatalmas hóember építeni a hókupacokból. :)

Laci Today Magazin · http://www.lacitoday.blog.hu 2011.01.03. 09:07:45

@Myta: mi tavaly az utcai oldalon hóembert, hóelefántot (a hátán lehetett a kicsiknek csúszdázni) és egy óriás hókrokodilt csináltunk. Az úttestre meg egy fekvő rendőrt. Boldogság volt látni ahogy áthajtottak rajta a szenvtelen autósok.
A kertben meg hóvárat.
süti beállítások módosítása