HTML

Laci Today

Horoszkópom dupla ikrek. szakértők aszongyák, ez bármire mentség lehet. Háromszor estem motorral, de ebből egyszer úgy, hogy csak toltam. Mit is írjak magamról? Harmincvalahány éves vagyok, Eszter és Péter apukája, Pomázi Suttyó, Belvárosi Csávó, Agresszív ex-Vízihokis, Őrült Biciklista, Potyakajakos, Repülőgéptervező. Egz utazásiirodában dolgozom, és akit melegebb éghajlatra küldök, még meg is köszöni, és fizet is érte. Egy fontos infó rólam: BÁRMIT el tudok rontani anélkül, hogy bántanám. Távirányító, mobil.... most épp a cégesmobil egyes gombja nem jó. Nincs valakinek egy felesleges egyes gombja? Meg egy kilóméterspirál is kellene. Ha olvastad a blogomat, mindenkinek RIHAJ!-jal köszönj, erről ismerik meg egymást a Laci Today olvasók! És ha tetszett, amit olvastál, holnap is klikkelj, mert minden nap új bejegyzés!

Friss topikok

  • Kincskereső: Rihaj! Régen jártam erre, most hirtelen kíváncsi lettem Épp röhögök ezen a cikken, mikor a férjem ... (2016.01.19. 23:26) Széthagyom, és?
  • Laci Today Magazin: @Hidegen: de, átmentem? :D (2015.11.03. 11:00) ismétlés!
  • Laci Today Magazin: @Hidegen: köszi :) (2015.11.03. 10:57) Nehéz döntés
  • Laci Today Magazin: @-bobolysza-: .. mondjuk... meghajtanám... (2014.12.01. 08:38) adventi koszorú
  • Laci Today Magazin: @vén betyár: az semmi, állítólag Dugovics Titusz sem létezett... ha így folytatják, elfogy az össz... (2014.11.04. 19:43) akkor már inkább...

Linkblog

karácsonyi vásár

2010.12.14. 09:59 Laci Today Magazin

Rihaj!

Emberek, indítom a böngészőt, kiírja, hogy "A Firefox telepíti a frissítéseket, és pár pillanat múlva indul".
HAZUDIK! Mi az hogy "pár pillanat"!! 

Na, ma nem erről akartam írni, hanem hogy karácsonyi vásár vótt a suliban.
Ez arról szól, hogy gyerekek-szüleik otthon készülődnek mindenféle dologgal (kézzel készített díszek, sütik, bonbonok, miegymások), és nincs tanítás, hanem az egész iskola egy nagy vásárrá alakul, és a befolyt összeg az osztálypénzt gyarapítja.
Há bevallom, válság van vagy mi, egy kicsit nyögvenyelősen indult a mi osztályunk  eladása. Van közöttünk egy hivatásos értékesítő, már vele kezdtem konzultálni, hogy váltsunk stratégiát. A következő javaslataim voltak:

Az elején, amikor még csak más osztályoknál voltak pénzek, nálunk még nem:
-váltsunk profilt. Ne eladással foglalkozzunk, hanem szolgáltatással. Pénzszállítás jutalékért.

A közepetáján: itt egy kicsit el voltam keseredve, mert máshol erősen fogyott a kirakott áruk sokasága, nálunk még mindig alig:
-raboljunk el a szomszéd osztályból egy gyereket, és követeljünk váltságdíjat.

Aztán beindult nálunk is a szekér. Egy kisfiú jött oda, egy pohár teát akart venni. Kérdezte, mennyibe kerül. Felcsillant a szemem: gondoltam meg kell ragadni az alkalmat, és ezen az egy teán behozni a lemaradást. Visszakérdeztem, hogy "mennyire vagy szomjas?"... 

Közvetlenül ezután egy hóbagolyra jött érdeklődés, ami a kor művészeti irányzatai alapján tíz éve szépnek számított, a mai korszellem inkább félelmetesnek ítélné. Egy kislány nagyon nézegette. Kérdeztem:
-Van kistesód?
-Van!
-Tedd ki a szobádba, és többet nem mer bejönni!
A kislánynak felcsillant a szeme, és az árát kérdezte, amit megmondtunk neki. Ekkor érkezett oda az iskolagondnok:
-Mennyibe kerül ez a bagoly?
Egy anyuka mondta neki, hogy épp elkelt, de én közbevágtam, hogy:
-DE MÉG LEHET LICITÁLNI!!!
Az iskolagondnok azonban mondta, hogy nem akarja elvenni a kislánytól a baglyot.
Én meg mondtam, hogy hát nem kee mindent komolyan venni...

Üdv!
Laci Today
 

2 komment

Címkék: vásár karácsonyi

A bejegyzés trackback címe:

https://lacitoday.blog.hu/api/trackback/id/tr492514819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kóczy · http://koczy.wordpress.com 2010.12.14. 12:24:21

Szombaton nálunk is karácsonyi vásár volt a suliban. :)
Én is kint voltam, mivel könyvtárosként ilyenkor el tudom adni a könyvtárban már nem kellő vagy ajándékba kapott, de nem általános iskolai könyvtárba való könyveket.
Hát...azt nem mondom, hogy tolongtak, de azért szereztem egy kis bevételt a könyvtárnak. :)

Laci Today Magazin · http://www.lacitoday.blog.hu 2010.12.14. 12:37:31

@Kóczy: nálunk az vótt egyébként az érdekesség, hogy az igazi otthonkészített, valóban szép dolgok kevésbé mentek (én saját CD-t csináltam, utólag beláttam hülye ötlet volt, hiszen a nevemet nem ismerik, belehallgatni nem tudtak - ki vesz zsákbamaskát?) Nade, leginkább mik mentek: az otthonsötütt, helyben fogyasztható dolgok, meg a "levetett" játékok. 3éves kisfiam Peti pl minden ellenkezés ellenére mit választott: egy rendőrautó, aminek már nnincs meg a szirénája, és egy Mekis cica, ami koszos és már a nyávogója sem működik. Én szégyelltem volna ilyet elhozni egyáltalán a vásárba. De jövőre ez lesz: kevesebb energiabefektetéssel jár és úgy látszik jobban is megy, mint az igazi "értékek".
süti beállítások módosítása